Düşmanlarınızı Tanıyın!

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
Cildimizi güzelleştirmek için denemediğimiz yöntem kalmıyor. Ancak bazen yine de istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Sorun cildimizin gerçek düşmanlarını tanımamaktan ve soruna doğru yönden yaklaşmamaktan kaynaklanıyor. Yüksek Topuklar’ın “Cildinizin Düşmanları” yazısını okuyun, cildinizin dostunuzu düşmanınızı iyi tanıyın.


Güneş
Bronzluk her zaman güzellik getirmiyor! Vücudumuzun D vitamini üretmek için güneşe ihtiyacı olsa da güneşe uzun süre maruz kalmak cildimizi yıpratıyor ve cildimizin erken yaşlanmasına yol açıyor. Yaşlı, yıpranmış ve bronz bir cilttense, mat ama genç ve diri bir cildi tercih etmez misiniz?

Sigara
Sigara cildi incelten, zayıflatan ve erkenden yıpratan en önemli etkenlerden birisidir. Sigara içen kişilerin ciltlerinin içmeyenlere göre %40 daha ince olduğunu biliyor muydunuz? Sigarada bulunan nikotin ve katran kan dolaşımını yavaşlatarak cildi besleyen kılcal damarları da işlevsizleştiriyor. Vücudumuzun antioksidanlardan faydalanmasını engelliyor ve ciltte açılan yaraların geç kapanmalarına neden oluyor. Cilt kanseri riskini arttırır.

Alkol
Alkol fazla kaçırıldığında ciltte kuruluk, kızarıklık ve şişkinliğe yol açıyor. Kılcal damarlarda bozunmalara sebep olduğundan ciltte tonlama bozuklukları oluşturuyor. Vücuttaki B vitamini emilimini kayda değer ölçüde azaltan alkol ciltte şekil bozuklukları ve sarkmalara da yol açması bakımından da kara listemize yerleşiyor.


Stres
Stres yalnızca yaşam kalitemizi değil, cilt kalitemizi de azaltıyor. Stresli olduğumuzda salgıladığımız adrenalin ciltte lekelenmelere yol açıyor. Hücrelerin kendini yenilemesini yavaşlatan stres cilt güzelliğimizin baş düşmanlarından birisidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst