Dumanı üstünde Un Helvam :)

melek25

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.436
Tepki
1.542
Puan
113
Konum
İZMİR
canım tatlı istediğinde ilk aklıma gelen tatlıdır ,çok severim

uzun zamandır yapmamıştım bu akşam aklıma geldi hemen yaptım ve fotoğraf çektim :D

malzemeler : un
tereyağ ,çiçek yağı
toz şeker
su

tamamen göz kararı yaptım o yüzden bilmiyorum miktarlarını

bir yanda yağda unumuzu kavurup ,bir yanda da şekerimizi suyun içinde eritiyoruz. kavrulmuş olan unun içerisine ,şekerli suyu ilave edip az daha pişirip ,kaşık yardımıyla şekillendirip servis ediyoruz.
 
OP
melek25

melek25

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.436
Tepki
1.542
Puan
113
Konum
İZMİR
6804Photo0089.jpg
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
hemen damladim
un helvasina bayilirim
ama resim niye yüklenmiyo ki :(
yinede ellerine saglik melegim
ara ara dene eminimki yüklenir bitanem
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım ellerine sağlık. Çok severim un helvasını. Harika gözüküyor-hmm
 

berceste

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.714
Tepki
1.830
Puan
113
Yaş
49
Konum
istanbul
çok severim un helvasını annemde çok güzel yapar ellerine sağlık canım bende bugün yaptırayım anneme canım çektıde:D
 
OP
melek25

melek25

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.436
Tepki
1.542
Puan
113
Konum
İZMİR
teşekkür ederim kızlar :hhhhhh:

sizin gibi marifetli hanımefendilerin birbirinden güzel tariflerinin yanında benimki de renk olsun dedim :)
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
meleğğim benim ellerine sağğlıık çok güzel görünüyo eminim lezzetide harikadıır canısı
bende çok yaparım un helvasınıı oğğluşşum çok sever çünkü ben yaparken size bir püf noktasıı vereyim unu azar azar ekliyerek kavururum kimi arkadaşşlarım yağğıın içine direk olarak katar unu bu unun kavrulma sürecini uzatııyor ama azar azar eklediğimiz unu kavruldukça eklersek kavrulma süresi kıısalııyo kıızlar ve harika bir tat oluyo un helvasııda bizim kültürümüzden bir tatlıı ve bende çok severim canıımcıımlarıım :eek::eek::eek:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
meleğğim benim ellerine sağğlıık çok güzel görünüyo eminim lezzetide harikadıır canısı
bende çok yaparım un helvasınıı oğğluşşum çok sever çünkü ben yaparken size bir püf noktasıı vereyim unu azar azar ekliyerek kavururum kimi arkadaşşlarım yağğıın içine direk olarak katar unu bu unun kavrulma sürecini uzatııyor ama azar azar eklediğimiz unu kavruldukça eklersek kavrulma süresi kıısalııyo kıızlar ve harika bir tat oluyo un helvasııda bizim kültürümüzden bir tatlıı ve bende çok severim canıımcıımlarıım :eek::eek::eek:

Evet aslında bu püf nokta ayrıca cok da mantıklı.Zaten unun tamamı ve yagın ısınması oldukca zaman alıyor.Hazır ısınmıs yaga ve una yenıden az un ekleyınce malzeme cok sogumadan kavrulmaya devam edılıyor.

B dahakı sefere bende oyle yapayım.Aslında bı cok ınsan sırf un helvasını uzun kavrulma suresınden dolayı tercıh etmez...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
[/COLORkedicikim dene bak sürecin nekadar kıısaldıığğıınıı görüceksin yalnıız kattıığğıın her seferde kahverengileşşmeşşisine dikkat etmelisin kahverengine döndükçe ekliyceksin unu zaten kahverengine döndükçe eklediğğin un fazla sürmeden yeni eklediğğinde hemen o renge dönüyo canıısıı fazla ku olmamasıınada dikkat et yani unu fazla yağğıın az olmasıın canıısıı:eek::eek::eek::eek:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Ellerıne saglık harıka gorunuyoooo:yandanyandan:




Dun gece bırır vardı ya un helvası dıye tutturmusdu tanıyomusun İncim:dislek:

tanimammi o birini
bizzat kendim oluyorum
seninle sapur supur vedalastiktan sonra
incin napti dersin :)
kollari sivadi ve mutfaga girip un helvasi yapti gece gece :kptmya:
sicak sicakta migdeye indirdim:utangac:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
tanimammi o birini
bizzat kendim oluyorum
seninle sapur supur vedalastiktan sonra
incin napti dersin :)
kollari sivadi ve mutfaga girip un helvasi yapti gece gece :kptmya:
sicak sicakta migdeye indirdim:utangac:

Senın gelecegın parlak bebısım artık soylıyecek tek soz kalmadı :findik:

Hayır benımde aklıma dusurdun ama ben kalkıpda yapmadım :dedikodu:

Sımdı ıstıyo canım ama bugun ku tatlı lımıtımı annemden ıstedıgım tahinlı kekle kullandım :utangac:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst