Düğün Resepsiyon Çiçekleri ve Dekorasyon Alternatifleri

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
cicek1-300x218.jpg

Gelin buketi ve düğün töreni için çiçek türleri seçildikten sonra sıra düğün resepsiyon ya da merasim esnasında çeşitli şekillerde kullanılacak olan çiçeklerin seçimine gelir.
Servis ve büfelere ait mekan ve masalarının, misafirlere ait oturma grubu ya da masaların,nikahın kıyılacağı masanın ve nerede ise tüm mekana dair düzenlemeler için uygun bir tema ve bunu bağlantılı olarak çiçek düzenini ve çeşidini de belirlemek gerekir.
Tabii ki bu düzen ve dekorasyon için sadece çiçek kullanmak durumunda değilsiniz.Çiçeğin yanı sıra muhtelif yeşillikler de istenen görünümü sağlayabilecektir size…
Her şeyden evvel, büyük çiçek ya da yeşilliklerin en uygun şekilde nerelerde nasıl kullanılacağına karar vermelisiniz.
En mükellef ve detaylı çiçek aranjmanlarının özellikle servis ve büfe masalarında, düğün pastasının yer alacağı masada, giriş kapısı veya merdiven yanlarında, orkestranın yakınında kullanılabilirler. Bu tarz detaylı ve göz alıcı çiçek aranjmanlarının misafir yemek masalarında ya da nikah törenini yapılacağı masada kullanılması büyüklükleri ve misafirlerin görüşünü engelleyebilecekleri için uygun değildir.

Masaların ortalarına yerleştirilecek olan çiçek düzenlemeleri küçük ve alçak tutulmalıdır.Bu çiçeklerin düğünün ve gelinin oluşturduğu ana temaya gerek renk ve gerekse çeşitlilik açısında uyun sağlaması gerektiği de unutulmamalıdır. Hemen hemen aynı renk skalasının süregeldiği bir çiçek düzeni olabilecek en emsalsizdüzenlemelerdendir.

Düğün dekorasyonları düğün töreniniz ve seçtiğiniz tema açısından çok önemlidir. Günün ruhunu ve heyecanını temsil ettiği gibi misafirlerinize de ilerde gerçekten güzel ve anlamlı bir anı teşkil edecektir. En basitinden rast gele düzenlenmişine, resmi ya da gayri resmi, doğru dekorasyon tercihleri düğüne adını koyar.
Öncelikle düğün töreniniz için yansıtmak ya da yaşamak istediğiniz ruh halini ya da havayı kararlaştırmanız gerekir.

Daha resmi ve ciddi ya da olağan bir düğün töreni mi istiyorsunuz?
Müstakbel eşiniz ve siz, misafirlerinizle birlikte doyasıya eğleneceğiniz, güleceğiniz bir tören mi yoksa aşkınızın romantizmini yansıtan bir tören mi istiyorsunuz?
Her ikiniz de bir araya gelerek, belki de yaşantınızda bir kez yaşayacağınız bu anlamlı ve güzel tören için hobilerinizden tutun sevdiğiniz çiçeklere kadar en ince detayları ve sizin için önemi olan hemen hemen her şeyi gündeme getirmelisiniz. En sonunda karşılıklı yaptığınız listede bütçeniz, arzularınız ve olasılıklar dahilinde her ikiniz için de en uygun düğün töreni temasına karar vereceksiniz.
Temaya karar verdikten sonra renk konusu gündeme gelecektir.Bazı düğün töreni temalarında bu konuda karar vermeye gerek yoktur çünkü tema ile birlikte renkler de gelir…Romantik bir düğünde pembelerin, kırmızıların otomatikman yer aldığı gibi…

Düğün dekorasyonunuz esnasında bütçenizi asla aklınızdan çıkarmayın. Dekore etmeniz ve süslemeniz gereken oda, masa ve benzeri mekan ve unsurların adetlerini, büyüklüklerini ve kapasitelerini aklınızda bulundurun.
Dekorasyonunuzun şık olduğu kadar sade olmasına da dikkat edin.Abartıdan uzak durun.Her türlü dekorasyonda çeşitli mekan ve unsurlarda ustaca yapılan sade ve basit uygulamalar hiç de beklenilmeyen şık ve unutulmaz etki bırakırlar.
Örneğin:
Çeşitli yerlere konulacak olan mumlar düğünlerin favorisi oldukları gibi ortama ılık bir hava da verirler. Sütun şeklinde, şık bir kase içinde yüzen, değişik yükseklikteki şamdanların içinde, sade bir çiçek vazosunu çevreleyen küçük mumlar kullanılabilir.
Balon buketleri her zaman şık ve güzel görünüm verirler. Eğer çiçek demetleri elzem değilse ve bütçenizi zorluyor ise onların yerine hemen hemen her yerde irili ufaklı balonlar kullanabilirsiniz.
Çelenkler, renkli şeritler, irili ufaklı bayraklar, kurdeleler, tüller masa örtülerinde, kenarlarında,sandalyelerde, koltuklarda, kapı girişlerinde, koridorlarda, merdivenlerde ve hatta tavanda bile kullanılabilirler.
Gelin ve nedimelerinin buketleri nikah töreninin yapılacağı masa önünde ilave çiçek dekorasyonu olarak sergilenebilir.
Tavan boyunca yer yer sarkan, sade ve süssüz ağaç dallarında veya bir çelenge dolanmış irili ufaklı ışıklar mekana ambiyans katarlar.
Giriş bölümünde:
Misafirleri karşılarken hoş bir hava yaratmak adına küçük saplı çeşitli renkte ya da uyumlu renkte çiçeklerden oluşmuş küçük vazolar ya da kapının üzerine konulacak güzel bir buket kullanılabilir.
Giriş esnasında gerçek bir etki ve huşu yaratmak için oldukça büyük bir çiçek buketi ya da bir çelenk kullanılabilir.
Kapı girişinde bir masa üzerine sıcak ve dostane bir hava yaratmak için, bir hasır sepet içine kır çiçekleri konulabilir…
Mekan içinde:
Şık ve kolay bir masa dekorasyonu için masa örtülerinin üzerine alternatif kristal vazolar, mumlar yerleştirilebilir. Her bir kristal vazo temaya uygun çiçekler doldurulabilir ve etrafları yeşillik ile süslenebilir.
Masa üzerindeki kartvizitlerin yanlarına konulacak olan birer çiçek yapılan rezervasyona anlam katacaktır.
Masa ortalarında yer alacak olan çiçek buketleri, şamdanlar ve mumlar misafirlere mum ışığında ılık bir atmosfer yaratacaktır.Söz konusu detaylara dikkat ettiğiniz zaman kısa zamanda en az hata ile bir düğün töreni ve dekorasyonu hazırladığınız da göreceksiniz.Sonuçta, bir düğün…neşe, yaratıcılık…ve eğlencedir…Öyleyse; tadını çıkarın…eğlenin..yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayın…ve dünyanın en güzel ve özel dekorasyonunu yapın ve….
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli






















 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst