Düğün istemiyorum diye benden ayrılıyor...

çitlenbikk

Daimi Üye
Tepki
364
yine en büyük yanılgı diye düşünüyorum,
karakterleri ve yaşam felsefeleri bir birine tamamen zıt iki kişinin
evlenmeyi düşünmesi ve ben onu değiştiririm mantığı ile hareket edilmesi,
sonu hüsranla biten yaşanmışlıklara sebep oluyor, bu arada dünyaya getireceğiniz çocuğun suçu ne ?
bence bu arkadaşlığa başlamakla baştan hata yapmışsın anladığım kadarıyla
tamamen bir birinden ayrı yaşam şekliniz var, konu sadece düğün değil görüşündeyim.

benimde başıma başka bir şekilde geldi o zaman 20 yaşındaydım, her iki tarafta
düşük geliri olan aileleriz ama erkek tarafı nişanı eskiden en az on sanatçının
çıktığı gazinoda yapmamızı talep etti efendim aileleri kalabalıkmış ama fazla kimse çağırmazlarmış,onlarda
erkek tarafı olarak düğün yapacaklarmış,benimse babam yok annem ve ben memur
maaşımla geçiniyoruz. başka bir gelirimizde yok. görücü usulü tanıştığım bu genci bir aylık bir sözlülük süresinden
sonra terkettim. böyle mantıksız düşünenlerde var.
onun için neden demişler davul dengi dengi kendinize yazık etmeyin derim.
nacizane sen sordun, fikrimizi söyledik kusur ettikse affola

OP
şüra

şüra

Üye
Tepki
63
Biz aramızdaki sorunu çözmek üzereyiz ailesiyle konuşmayı kabul etti de, sen biraz bencilce davranmışsın gibime geldi. Herkes aynı şeyi düşünde aynı şeye evet dese dünya zaten çekilmez bir hal alır, senin fikirlerinle örtüşmeyen insanlara ki bunlar senin eşinin ailesi rest çekmen demek, benim annemin bize ir ömür verdiği ceza yani çocuklarının aile sıcaklığı ile büyüyememesi anlamına gelir. Araya mesafe koymak görüşmemek çözüm değil böyle şeyler fitneyi çoğaltır sevgiyi azaltır. Ben ailesi gayrimüslim demedim bugün müslümanlar arasında bile meshep çatışması varken aynı evde tabiki anlaşmazlık olur ama bu herşeyden önce saygıyla hallolur. Bak biz biririmize saygımızı yitirmiş olsaydık bugün 2 yabancı olurduk ama çok şükür arkadaşım beni dinledi anladı, kimsenin kalbi kırılmadan alınmadan bu işi halledelim dedi. Annesiyle konuşucak, belediyemizin nikah sarayında güzel bi düğün olucak büyük ihtimalle ayrıntılar bayan erkek ayrımını da ayarlicaz. Sana tavsiyem görüşlerini desteklemeyen insanlarla rest çekerek değil arana mesafe koyarak saygı sevgi ile görüş. Çocukların kalabalık mutlu bir aileden mahrum kalmasın :findikim:

OP
şüra

şüra

Üye
Tepki
63
Canım tavsiyelerin güzel. Benimde bir diyeceğim var elbet :)
Konuştuğum kişi kendisini bana benzetmeye çalışan bi tip değil aksine, zamanında cemaat evlerinde dersane eşliğinde okumuş, şu an Pc Mühendistliği mezunu ve askerde. İnan ben evlenince kendime benzetirim, işte flört zamanında aslında olmayan ama karşısındakini beğendirmek için karakterini yanlış tanıdan vukuatları birbirimize çok anlattık dinledik. Bana ailesini olduğu gibi anlattı, kendisini nasıl bir bakış açısına sahip olduklarını. Benim muhafazakar bi insan olduğumu bile bile beni kabul etti, ki kendisi de bunu uygulamaya hazır. Ailesi tamam rahat insanlar ama amcaları annesi abisi yengeleri v.s namazındalar. Benim ailem muhafazakar değil, babam cumadan cumaya gider camiye yalan yok ama ben onlara nazaran daha düşkünüm bunları anlattım karşı tarafa oda bunları seve seve kendisi de yapıcanı söyledi, ki benimde bi çok yanlışım bu yolda hatalarım var, olmayan yok o ayrı ama ortak bi yol bulundu.

Velhasıl kutuplarla ayrılmış görüşleri olan insanlar değiliz, ailesi bizim taraflı olmadığı için kültür farklılıkları bu noktada sorun çıkarttı diyorum ben daha hiç bişy konuşulmadı askerden gelmesi annemle annesinin tanışması ve enine boyuna konuşulması beklenen bir konu inşallah çözüm olur. Dünde konuştuk zaten annemle konuşucam ayarlicam dedi :findikim::findikim:

OP
şüra

şüra

Üye
Tepki
63
Annesiyle tanıştık çok şeker bi hanım o da beni çok sevmiş ama çok kalabalık bir ailesi ve çevreleri var. Bu nedenle de çevreye uyma konusunda hassasiyetleri var yani çevreye uyma derken düğündür bi topluluğun olduğu mekanlardır. Ben ailesi beni gördüğünde beğenmediklerini yada istemediklerini işitmedim abisi ablası beni çok sevdiler bende onları ama bu düğün meselesi ben kalabalıkta yaşamadığım kalabalık bir ailede büyümediğim için onu anlamama engel oluyor. Ben nefsim için bişey istemiyorum araba ev v.s düğün belli bi kriterde olsun diyorum. Dün konuştuk annesiyle gelince konuşucak bakalım ne olucak daha belli değil :findikim:

OP
şüra

şüra

Üye
Tepki
63
Yenilik dediğin maneviyatta yenilikse islam zaten belli bi çizgi çizmiştir senin yenilik katmana gerek yok kuzum. Ama eğer sen islam dışı bir harekette bulunuyosan bunu destekleyip desteklememeleri yada sana saygı duymamaları tamamen o insanların sorun ve problemi inşallah çözüme kavuşursunuz. Beni ilgilendren kısım evleneceğim kişinin anne babası en fazla abi ablası onlarda zaten namazına insanlığına önem veren insanlar dıdısının dıdısı beni ilgilendirme zki benim ailem de muhafazakar değil. İnsanlara müdehale edemeyiz. Eşimin görüşleri benimle farklı kutuplarda olursa zetan bırakırım onu sorun kültür farklılığında bunu da düğündeki hanımlar için ayrılan özel bir mekanlar halledicez inşallah:tskler:

OP
şüra

şüra

Üye
Tepki
63
Düğünle evlenenlerin hallerini Allah bilir ama en basitinden Allahın rıza göstermediği bi işte hayır olmaz inancını taşımamaız lazım diye düşünüyorum ben (saygı bekleyerek) onun dışında. Düğün konusunda sevdiğim için Allah rızasını aşan Allahın razı gelmediği bi iş yapamam. Onun rızarı olmadan ben evlenmişim sevmişim ne yazar. Onlar bana biraz yaklaşıcak bende onlara. Ben demiyorumki başlangıçtan sona kadar kuran okunan illada camide ir düğün. Oynasın gene kim kurt dökmek isterse döksün ama kadın erkek ayrı olsunç Bunada yanaşmaz illa biz günaha giricez derlerse kendileri bilir gidene yol yakışır derim :gulegule:

denizplt

Daimi Üye
Tepki
425
Arkadaşim ben dugune Allahin rızası yok diyon ya senden kuran-i Kerim'de hangi bolumunde yada ayette bu yaziyor lutfen buraya yazarmisin.bisey diyorsun lutfen bunu kanitiyla yaz çünkü böyle şeyler yazarak insanlari itam ediyorsun. Sanki ahlaksiz bişey yapmis gibi nitelendiriyon dugun yapan insanlari..lutfen ayeti bekliyorum

haticeb

Daimi Üye
Tepki
251
düğünden kastınız çalgılı çengiliyse eğer şu açıklama ayet olmasa da hadis içeriyor : “Düğünlerinizi mescitlerde yapınız” hadis-i şerifi düğünlerde nelere dikkat edilmesi hususunda önemli bir ölçüyü vermektedir. Demek ki, mescidde yapılması yasak olan şeyler düğün merasimlerinde de yasaktır. Diğer bir ifade ile, mescitlerde yapılamayan, düğün salonlarında da yapılmamalı.

denizplt

Daimi Üye
Tepki
425
Desenize teseddurlu teseddursuz baya bi cehenneme gidecek var.vay dugunle evlenenlerin haline.bence onemli olan insanin niyeti gonul ahlaki...

YORGUN

Daimi Üye
Tepki
309
Biz aramızdaki sorunu çözmek üzereyiz ailesiyle konuşmayı kabul etti de, sen biraz bencilce davranmışsın gibime geldi. Herkes aynı şeyi düşünde aynı şeye evet dese dünya zaten çekilmez bir hal alır, senin fikirlerinle örtüşmeyen insanlara ki bunlar senin eşinin ailesi rest çekmen demek, benim annemin bize ir ömür verdiği ceza yani çocuklarının aile sıcaklığı ile büyüyememesi anlamına gelir. Araya mesafe koymak görüşmemek çözüm değil böyle şeyler fitneyi çoğaltır sevgiyi azaltır. Ben ailesi gayrimüslim demedim bugün müslümanlar arasında bile meshep çatışması varken aynı evde tabiki anlaşmazlık olur ama bu herşeyden önce saygıyla hallolur. Bak biz biririmize saygımızı yitirmiş olsaydık bugün 2 yabancı olurduk ama çok şükür arkadaşım beni dinledi anladı, kimsenin kalbi kırılmadan alınmadan bu işi halledelim dedi. Annesiyle konuşucak, belediyemizin nikah sarayında güzel bi düğün olucak büyük ihtimalle ayrıntılar bayan erkek ayrımını da ayarlicaz. Sana tavsiyem görüşlerini desteklemeyen insanlarla rest çekerek değil arana mesafe koyarak saygı sevgi ile görüş. Çocukların kalabalık mutlu bir aileden mahrum kalmasın :findikim:

bu cevap bana sanırsam,hani ne derler davulun sesi uzaktan hoş gelir .. hele gel,ruh sağlığım ile nasıl oynadıklarını bir gör de bana işte o zaman hak verirsin .. saygı ve sevgiyi gösterdikten sonra iyi niyetinin suistimal olması ne demek bunu en iyi ben bilirim .. yaptığım sizce hoş olmayabilir ama benim evliliğim boşanmaktan kurtuldu sonuçta .. benim davam onlarla,onlarında benimle ..oğulları istediği zaman görüşüyor zaten o konuda bir sorun yok .. evladımın geleceğini,kendi ruh sağlığımı ve evliliğimin gidişatını düşünmem için zarar verenleri çevremden uzaklaştırmam lazım .. eşim kaç kere bana olan sevgi ve saygısızlıklarını ailesine dile getirdi sayısını unuttum,buna rağmen hala devam ettikleri halde benimde onlar ile görüşmem kendi fikrimce hoş olmadı .. eee görüşmüyorsun da değişiklik var mı diyorsan,hiç olmadığı kadar,evliliğimin cicim aylarına yeniden döndük,tartışmalarımız bitti,geceleri düşünmeden başımı yastığa koyuyorum ve huzurlu bir şekilde uykuya dalıyorum,sabah uyandığımda da artık eskisi gibi lafları ve tavırları aklıma gelmiyor .. zaten bu benim eşimin fikriydi,yuvamızı sarsıyorlar,konuştum anlamıyorlar,sende görüşmeyeceksin olacak bitecek vs .. bende fikrini değerlendirdim .. iyi ki de yapmışım diyorum.. kim ister ki saf tutmak,herkes ister eşimin ailesi ile mutlu olayım,anlayışlı,vicdanlı,merhametli olsunlar,laf sokup durmasınlar,rencide etmesinler diye ama olmayınca da olmuyor .. ruh sağlığımı tetiklemeselerdi yada eşim uyardığında anlasalardı tekrar görüşürdüm ama bana böyle kar değil zarar var .. tabi sabır meselesi,benim sabrım bu kadar..imtihanımı da kaybettiysem allah affetsin artık .. :dusun:

YORGUN

Daimi Üye
Tepki
309
Yenilik dediğin maneviyatta yenilikse islam zaten belli bi çizgi çizmiştir senin yenilik katmana gerek yok kuzum. Ama eğer sen islam dışı bir harekette bulunuyosan bunu destekleyip desteklememeleri yada sana saygı duymamaları tamamen o insanların sorun ve problemi inşallah çözüme kavuşursunuz. Beni ilgilendren kısım evleneceğim kişinin anne babası en fazla abi ablası onlarda zaten namazına insanlığına önem veren insanlar dıdısının dıdısı beni ilgilendirme zki benim ailem de muhafazakar değil. İnsanlara müdehale edemeyiz. Eşimin görüşleri benimle farklı kutuplarda olursa zetan bırakırım onu sorun kültür farklılığında bunu da düğündeki hanımlar için ayrılan özel bir mekanlar halledicez inşallah:tskler:

hayırlısı olsun hakkında daha ne diyeyim :eek:pucuk:

OP
şüra

şüra

Üye
Tepki
63
bu cevap bana sanırsam,hani ne derler davulun sesi uzaktan hoş gelir .. hele gel,ruh sağlığım ile nasıl oynadıklarını bir gör de bana işte o zaman hak verirsin .. saygı ve sevgiyi gösterdikten sonra iyi niyetinin suistimal olması ne demek bunu en iyi ben bilirim .. yaptığım sizce hoş olmayabilir ama benim evliliğim boşanmaktan kurtuldu sonuçta .. benim davam onlarla,onlarında benimle ..oğulları istediği zaman görüşüyor zaten o konuda bir sorun yok .. evladımın geleceğini,kendi ruh sağlığımı ve evliliğimin gidişatını düşünmem için zarar verenleri çevremden uzaklaştırmam lazım .. eşim kaç kere bana olan sevgi ve saygısızlıklarını ailesine dile getirdi sayısını unuttum,buna rağmen hala devam ettikleri halde benimde onlar ile görüşmem kendi fikrimce hoş olmadı .. eee görüşmüyorsun da değişiklik var mı diyorsan,hiç olmadığı kadar,evliliğimin cicim aylarına yeniden döndük,tartışmalarımız bitti,geceleri düşünmeden başımı yastığa koyuyorum ve huzurlu bir şekilde uykuya dalıyorum,sabah uyandığımda da artık eskisi gibi lafları ve tavırları aklıma gelmiyor .. zaten bu benim eşimin fikriydi,yuvamızı sarsıyorlar,konuştum anlamıyorlar,sende görüşmeyeceksin olacak bitecek vs .. bende fikrini değerlendirdim .. iyi ki de yapmışım diyorum.. kim ister ki saf tutmak,herkes ister eşimin ailesi ile mutlu olayım,anlayışlı,vicdanlı,merhametli olsunlar,laf sokup durmasınlar,rencide etmesinler diye ama olmayınca da olmuyor .. ruh sağlığımı tetiklemeselerdi yada eşim uyardığında anlasalardı tekrar görüşürdüm ama bana böyle kar değil zarar var .. tabi sabır meselesi,benim sabrım bu kadar..imtihanımı da kaybettiysem allah affetsin artık .. :dusun:

Anladım canım bekara koca boşamak kolay tebi ben yaşamadığım için bilmeden yorum yaptım, Rabbim yaşatmasın ne diyelim

Tepki
7
Hanımlar içim çok yanıyor lütfen bana bi tavsiyede bulunun :(

Mayısta 1 yıl olucak, ciddiyiz ve şu anda askerde. Ben ona göre biraz daha maneviyatlı düşünen bi insanım. Ailesi pek maneviyata önem vermeyen insanlar ve devamlı düğün konusunda problem yaşıyoruz. Aslında ben namaz kılmaması ve diğer eksikliklerini de söylüyorum ama askerden gelince başlicam diyor hep. Geçen hafta bi arkadaşımın nişanına gittim oda liseden çok sevdiğim bi arkadaşımdı ve düğün salonunda oynamalı yaptı. Başta bana zorla kabul ettirdi düğünü ama ben o nişana gittikten sonra kesinlikle fikrimi değiştirdim. Çok mentıklı düşünen aklı başında bi insan ama ailesinde hep böyle olduğu için onunki de düğün olmak zorundaymış. Abisinin hanımı bile benden daha muhafazakar olmasına rağmen düğün yapılmış, beni ailemle karşı karşıya getiriyosun ben ailemeden böyle bişy isteyemem dedi ve biz pazar günü ayrıldık. Hala mesajlaşmalar ve ufak tartışmalar devam ediyor. Düğünde bulunmak o ortam beni gerçekten çok kasıcak ayriyetten haram bunları anlatıyorum ama sırf ailesiyle karşı karşıya gelmemek için benden ayrılmayı göze alıyor. Ben şimdi napiyim, seviyorum ama maneviyatım daha önemli diyim bırakmayı düşünüyorum. :bitter::bitter:

Evvela her iki tarafta da yanlışlar gördüm ben :findikim:
Namaz zorla baskıyla ricayla istekle kılınacak bir mevzu değil şahsi fikrim bu doğrultuda :cay:
İnsanın içinden gelmeli kılacaksa başlayacaksa.
Sırf sen istiyorsun diye içinden gelmeden kılsa ne faydası olacak.
Allah katında gönül rızasıyla olur bu işler zorla yada bir başkasının başla demesiyle değil :sutarafa:
Anladığım kadarıyla maneviyat yönünden sorunlar yaşamaktasınız.Bu yüzden böyle iniş çıkışlar oluşuyor ilişkinizde de .
Orta yolu bulmaya çalışın seviyorsanız.
Unutmayın ama her genç kız bir kere evleniyor dünya evine giriyor.
Telli duvaklı sazlı sözlü olsa daha iyi olur bence de.
Bu devirde her erkek düğün istemez bak seninki istiyormuş kıymetini bil derim

Tepki
7
Desenize teseddurlu teseddursuz baya bi cehenneme gidecek var.vay dugunle evlenenlerin haline.bence onemli olan insanin niyeti gonul ahlaki...

Evet katılıyorum ..

Bunu kimse bilemez.

Düğün yapıp da tesettürlü olan nice insanlar var.

İçlerini Allah inancını bilemeyiz.Allah ile kendi araladında ancak bu durum.

Düğün yapmayan herkes cennetlik olacak olsaydı tüm düğün salonları sinek avlardı zaten :gulegule:

Tepki
16
aynı sorunu bende yaşadım fakat bu evlenme,düğün dernek işleri o kadar aradaki.
birbirini tanımayan iki aile,iki ayrı kültür.
sizin fikriniz onlara garip,onlarınkide size garip geliyor...
bir şekilde arayı bulmak gerek.
bende aynısını yaşadım ama fakat illa çalgısız olacak diye diretmedim.sadece durumu anlattım ve sonuna da ekledim:''ben bir müslüman olarak üzerime düşeni yaptım uyarımıda yaptım,bundan sonrası sizin vebaliniz olur''
ben yanlışlığını anlattım ve düğünde oynamayacağımıda belirttim ve düğünde oynayacaklarının günahına vesile olduğunuz için büyük hata yaptıklarınıda belirttim,kabullendiler.
böyle şeylerde çok sivri olmamak lazım.sonuçta bir yuva kuruluyor.
eşimde,aileside çok dindar insanlar olmalarına rağmen çalgılı oldu düğünümüz.
bu yaşa gelip o bilinci taşımıyorlarsa benim yapacağım birşey yok.
size gelince....
çalgılı düğün istemiyorsunuz diye sizi terk eden biriyle evlenmeyinde zaten.
karşı çıkılır,tartışılır...ama bu mesele için ayrılmak çok akıl karı değil.
bu kadar kolay çözülecek bir meselede sizi yarı yolda bırakan biriyle sizde ilişkinizi gözden geçirin nacizane tavsiyem.

aysenim

Daimi Üye
Tepki
480
bu konuda haklısınız kesinlikle benimde bu düğün konusunda hassasiyetim var ben ve eş adayım da istemiyoruz haram ve helal çerçevesine dikkat edeceğiz inş. hristiyan adeti olduğundan gelinlik bile istemiyorum elhamdülillah. bence sizin düşüncelerine uygun bi eş adayı seçmeniz en mantıklı olanı. ilerde daha çok sıkıntı yaşamamanız için.. :gulegule:

OP
şüra

şüra

Üye
Tepki
63
Tarih Mart 2012 ve şimdi aradaki uçuruma bakın. Başımdan geçenler gerçekten insan ne tuhaf şey dedirtiyor.

Bu mesajı okumayalı, siteye girmeyeli ne kadar uzun zaman olmuş. Yorum yapan canım kardeşlerim. Şimdi düşünüyorum da ne kadar cahil ne kadar biiçareymişim ki önemseyip de kaleme almışım mevzuyu. O kişiden 2013 mayıs ayında ayrıldım. O zamandan beri kendimde, ruhumda, aklımda ve icraatlarımda bir çok değişiklikler yaptım ve şu an ne kadar başarılı olduğumu gözlerimle görmek mutluluk verici. Hasılı kelam o kalem kırıldı üzerinden sular aktı ben iyiki diyorum şimdi. Bunu neden söylüyorum, içinize sinmeyen ve istemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın, hele nefsinize hiç kulak asmayın. Asmayalım, yapmayalım yani. Hepinizi seviyle kucaklıyorum. Sizler nasılsınız bakalım :) Görüşmeyeli neler değişti hayatınızda :laklak:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar