Düğün istemiyorum diye benden ayrılıyor...

şüra

Üye
Tepki
63
Hanımlar içim çok yanıyor lütfen bana bi tavsiyede bulunun :(

Mayısta 1 yıl olucak, ciddiyiz ve şu anda askerde. Ben ona göre biraz daha maneviyatlı düşünen bi insanım. Ailesi pek maneviyata önem vermeyen insanlar ve devamlı düğün konusunda problem yaşıyoruz. Aslında ben namaz kılmaması ve diğer eksikliklerini de söylüyorum ama askerden gelince başlicam diyor hep. Geçen hafta bi arkadaşımın nişanına gittim oda liseden çok sevdiğim bi arkadaşımdı ve düğün salonunda oynamalı yaptı. Başta bana zorla kabul ettirdi düğünü ama ben o nişana gittikten sonra kesinlikle fikrimi değiştirdim. Çok mentıklı düşünen aklı başında bi insan ama ailesinde hep böyle olduğu için onunki de düğün olmak zorundaymış. Abisinin hanımı bile benden daha muhafazakar olmasına rağmen düğün yapılmış, beni ailemle karşı karşıya getiriyosun ben ailemeden böyle bişy isteyemem dedi ve biz pazar günü ayrıldık. Hala mesajlaşmalar ve ufak tartışmalar devam ediyor. Düğünde bulunmak o ortam beni gerçekten çok kasıcak ayriyetten haram bunları anlatıyorum ama sırf ailesiyle karşı karşıya gelmemek için benden ayrılmayı göze alıyor. Ben şimdi napiyim, seviyorum ama maneviyatım daha önemli diyim bırakmayı düşünüyorum. :bitter::bitter:

goznuru

Daimi Üye
Tepki
396
YORUMSUZUMMM : O kadar duyun yapanlarin diyer tarafta vay haline anammm , anammm yerde kalmayacak :cilgindans:

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
82.714
Mesajı anlayamadım :ne: düğün yapmak istemiyormu :tskler: Bir nikahla dul kadınmı alıyormuş ? Yok anacım hiiic ağlamaya değmez

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.329
şura cığım başka düğün seçenekleri var.
muhafazakar kesime yönelik ama onu da kabul etmeyebilirler.

canım sen de oynamazsın
kimseyle tokalaşmazsın erkeklerden..
olur gider
şartlarını kabul etmeleri gerek dimi ama..

esmeryarim

Daimi Üye
Tepki
3.149
öncelikle ailesi yüzünden kısmına takıldım ben ailesi yüzünden ayrılmak istiyorsa ayrılsın sevgi karın doyurmuyor :tskler:
içini karartmış gibi olmak istemem ama ailesinin etkisinde kalan biriyse bu evlendikten sonrada devam eder :tskler:

ortak çözüm arıyorsanızda erkekler ayrı bayanlar ayrı şekilde düğünlerde yapılıyor düğün salonları bunuda ayarlıyorlar

bitter konuları nezaman doğru okuyacan kız :cokkomik:

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766
Çalgı çengi için seni bırakırsa güzelim bir daha düşün barışmadan önce hayatının hatasını yapıyor olabilirsin.
Bu yüzden ayrılmışsanız hayırlıısı olmuş senin için.
Diye düşünüyorum konu hakkında...

YORGUN

Daimi Üye
Tepki
309
Hanımlar içim çok yanıyor lütfen bana bi tavsiyede bulunun :(

Mayısta 1 yıl olucak, ciddiyiz ve şu anda askerde. Ben ona göre biraz daha maneviyatlı düşünen bi insanım. Ailesi pek maneviyata önem vermeyen insanlar ve devamlı düğün konusunda problem yaşıyoruz. Aslında ben namaz kılmaması ve diğer eksikliklerini de söylüyorum ama askerden gelince başlicam diyor hep. Geçen hafta bi arkadaşımın nişanına gittim oda liseden çok sevdiğim bi arkadaşımdı ve düğün salonunda oynamalı yaptı. Başta bana zorla kabul ettirdi düğünü ama ben o nişana gittikten sonra kesinlikle fikrimi değiştirdim. Çok mentıklı düşünen aklı başında bi insan ama ailesinde hep böyle olduğu için onunki de düğün olmak zorundaymış. Abisinin hanımı bile benden daha muhafazakar olmasına rağmen düğün yapılmış, beni ailemle karşı karşıya getiriyosun ben ailemeden böyle bişy isteyemem dedi ve biz pazar günü ayrıldık. Hala mesajlaşmalar ve ufak tartışmalar devam ediyor. Düğünde bulunmak o ortam beni gerçekten çok kasıcak ayriyetten haram bunları anlatıyorum ama sırf ailesiyle karşı karşıya gelmemek için benden ayrılmayı göze alıyor. Ben şimdi napiyim, seviyorum ama maneviyatım daha önemli diyim bırakmayı düşünüyorum. :bitter::bitter:

Şimdiden sözünü geçiremiyorsan vay haline .. bence evlenmeden dizginleri eline al derim,evliyken çok işe yarayacak ..daha sevgili iken her şeyine boyun eğersen,evlenince;bana değer vermiyor,değer verseydi isteklerime razı gelirdi,bir dediğimi iki etmezdi,neden benim de görüşlerimi alıp olumlu yönde değerlendirmiyor vs. vs. gibi sözlerle bocalamalara girersin .. ayrıca bazı arkadaşlarım;nikah mı ne o öyle dul kadın gibi,fikirlerini yansıtmışlar .. Katılmıyorum .. ben de 21 yaşımda kendi isteğim üzerine nikah ile evlendim,ayrıca dul da değildim benim ki inanç için değilde daha çok sakinlik isteğimdendi .. düğün;çalgı-çengi,ses-şamata-yorgunluk-argınlık,baş ağrısı başka da bir şey değil ..

YORGUN

Daimi Üye
Tepki
309
Ayrıca;erkek arkadaşının tarafı maneviyata önem vermiyor demişsin,ben bunun en güzel örneğiyim .. benim eşimin ailesi yeniliklere kapalı,ben ise yeniliklere açık bir insanım .. zıt kutuplar olduğumuzdan dolayı,nişanlılık sürecinden bu yana 2-5 3 senedir savaş verip duruyoruz .. onlar beni,ben de onları kabullenemiyoruz,arada da hep eşim kalıyor .. baktım ki ruhuma eziyet veriyorlar bende çektim restimi,hiçbiri ile görüşmüyorum .. böyle zıtlıkların sonu hep hüsran .. benim,senin ve bizim gibilerinin seçimleri baştan yanlış .. sevgiliyken baş edemiyorsun,evlenince bu zıtlık ile ne yapmayı düşünüyorsun..daha partnerinin ailesi ile yüz yüze konuşmadan böyle,peki karşılıklı konuşunca ne olacak?.sevgilinde onların safında iken nasıl ikna edeceksin?.ya her şeyi,tüm yaşanmışlıkları unutup bu ilişkiden vazgeçerek kendine dengini bulacaksın,ya da huzur ve dinginlik adına maneviyatından vazgeçeksin hayatım söyleyeceklerim bu kadar..bu çıkmazların için de Allah sana kolaylık versin :uyku:

denizplt

Daimi Üye
Tepki
425
Biz düğünle evlendik günahami girdik:ne:iki taraflı anlaşmaya varin ikinizde haklisiniz...sonuçta bir düğünde insanin hayali osseni kabul etmediyse cok seviyosan sen tularans goster..sonucta ikiniz evleneceksiniz...biz toplumca huyumuzdur hic kimseyi oldugu gibi kabul etmiyoruz....allah ikinizede doğru yolu gostersin.hayirli ise beri hayırsız ise geri:1:

denizplt

Daimi Üye
Tepki
425
Ayrıca;erkek arkadaşının tarafı maneviyata önem vermiyor demişsin,ben bunun en güzel örneğiyim .. benim eşimin ailesi yeniliklere kapalı,ben ise yeniliklere açık bir insanım .. zıt kutuplar olduğumuzdan dolayı,nişanlılık sürecinden bu yana 2-5 3 senedir savaş verip duruyoruz .. onlar beni,ben de onları kabullenemiyoruz,arada da hep eşim kalıyor .. baktım ki ruhuma eziyet veriyorlar bende çektim restimi,hiçbiri ile görüşmüyorum .. böyle zıtlıkların sonu hep hüsran .. benim,senin ve bizim gibilerinin seçimleri baştan yanlış .. sevgiliyken baş edemiyorsun,evlenince bu zıtlık ile ne yapmayı düşünüyorsun..daha partnerinin ailesi ile yüz yüze konuşmadan böyle,peki karşılıklı konuşunca ne olacak?.sevgilinde onların safında iken nasıl ikna edeceksin?.ya her şeyi,tüm yaşanmışlıkları unutup bu ilişkiden vazgeçerek kendine dengini bulacaksın,ya da huzur ve dinginlik adına maneviyatından vazgeçeksin hayatım söyleyeceklerim bu kadar..bu çıkmazların için de Allah sana kolaylık versin :uyku:

Cok guzel yazmışsiniz....herkes dengi dengine.. iki taraf arasında fark varsa heleki maneviyat yönünde bu ilişkinin sonu husran % 90 Ayrilik yolunu baştan guzel Çizeceksin. Bi soz varya ya bu deveyi godecen yada bu diyardan gidicen ve ben senin yerinde olsam giderdim. ...:ne:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
Bana sadece nişanlının ailesi ile değil nişanlın ile de oldukça farklı hayat görüşünüz var gibi geldi. Sen ona bazı manevi konularda ısrar edebiliyorsun ama o sana hiçbir konuyu dikte etmiyor diye anladım , tek sorunu ailesi ile senin aranda kalmak ve namaz kılmıyor gibi sebeplerle senden uyarı almak.
Bence oturup bir daha düşünün , aileler arasındaki fark muhakkak ilişkinize yansır çünkü.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.309
canim iyi dusun tasin derim
dugununu sohbetli ilahili de yapabilirsin sura hem onlarin istedigi hem de senin istedigin olur ama
dugun olmasini istemedin diye seni yari yolda birakiyorsa bir insan bir daha dusun derim
ailesi tabi onemli ama ilerde evlendiginizde ailesine tek laf edemiycek bir damat adayi var karsinda malesef
yengesi daha muhafazakr olsa ne yazar ayrica taviz vermis bir kere sen yengesi degilsin o da abisi degil ne sacma bir dusunce
eger tesetturluysen o tesetture yakisir sekilde hareket et bacim bir defalik deme derim acizane
benim dugunum calgili degildi sohbetli idi ve gayet de guzeldi bana gore

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
82.714

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.926
Sırf düğün sebebi ile ayrılma kararı alınıyorsa zaten zemin sağlam değil.
Ayrıca ailesinin pek maneviyatı yok demişsiniz para ile iman kimde bilinmez.
İlaveten düğünün dinen haram olduğunu bu gün itibari ile 34,5 yaşımda öğrendim ve desteğini mutlaka araştıracağım.
Unutulmaması gereken de dini islam olan bir ülkede yaşarken düğün haram genellemesinin verdiği rahatsızlık.
Son olarak ta konu ne olursa olsun daha evlenmeden ailemi karşıma alamam diyen bir adamla evlenilmemesi gerektiği gerçeği...

Ayben

Daimi Üye
Tepki
773
Düğünde bulunmak o ortam beni gerçekten çok kasıcak ayriyetten haram bunları anlatıyorum ama sırf ailesiyle karşı karşıya gelmemek için benden ayrılmayı göze alıyor. Ben şimdi napiyim, seviyorum ama maneviyatım daha önemli diyim bırakmayı düşünüyorum.

Sanırım ayrılma sebebi sadece düğünü yapıp yapmama veya ailesinin maneviyatının olmaması değil ayrılmanın altında çok daha önemli bir sebeb var gibime geliyor .

arkadaşının ailesiyle tanıştınmı bilmiyorum ama 1 senelik bir birliktelikte tanışmışsındır diye tahmin ediyorum .
Erkek arkadaşın ailesine senin nasıl bir düşnceye sahip olduğunu anlatmıştır . artı örtülü olduğunuda sanırım biliyor olmaları gerekiyor ve 1 yıldır bu birlikteliğe engel olmamışlar demek ki çok ta kötü insanlar değiller ve senin hem düşüncelerin hemde görünüşün onlara zıt olsa bile seni gelin olarak almaya karşı değillermiş
ve madem ki sende koca bir 12 ay bu duruma rıza gösterdiysen ve madem ki namaz konusunda bile askerden geldikten sonra kılacağım demesine tolerans gösteriyorsan o zaman düğün işinede iki tarafı da memnun edebilecek bir karar alabilirdin .ve en önemlisi keşke bu ayrılma kararını almadan önce gidip ailesiyle konuşup iki tarafıda memnun edebilecek bir çözüm arasaydın...
artı
eğer çok ince düşünmeye kalkarsak şu anda bile o insanların hakkında su-i zan yaptığımızı unutmayalım yani herşey düğünde çalğı çengi çalmak veya oynamak değil diye düşünüyorum ...

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.926
Ayben
Tanışmışlar arkadaşım ailesiyle.Kızımızın daha önceki konusunda da kafasına takılan 2 yıl kaynanasıyla oturma kararı almalarıydı...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar