Dudak şekline göre ruj sürme teknikleri

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Her kadının hayali Angelina Jolie kadar dolgun ve seksi görünen dudaklara sahip olmaktır. Düşünsenize, makyajsızken bile tüm dikkatler üzerinizde olurdu! Elbette hepimiz o kadar şanslı değiliz ve çoğumuz normal kalınlıkta hatta ince dudaklara sahibiz.

attachment.php


Dudaklarınız ister kalın ister ince olsun, işin tekniğini bilirseniz her zaman çekici dudaklar yaratabilirsiniz. Nasıl mı? Yazımızı okuyun...


Dolgun dudaklar
Dolgun dudaklar kendiliğinden çok dikkat çekici oldukları için, onları daha da ön plana çıkarmaya gerek yok. Zaten kırmızı ve koyu renkler kalın dudaklarda hoş durmaz.

Şeftali tonları, uçuk pembeler veya parlatıcılar yeterli olur. Hatta sadece nemlendirici özelliği olan ve kendiliğinden parlaklık veren lipstickler bile kafi gelir. Kalın dudaklarda kusurlar daha göz önünde olacağı için dudaklarınızı mutlaka nemlendirmelisiniz.

Ruju dudaklarınızın ortasına parmağınızla sürüp, kenarlara doğru yayın. Böylece ruj dudak ortasında yoğunlaştığı için dudaklarınızın iriliği göze batmaz.

Olmazsa olmaz: Lipstick nemlendiriciler
İdeal renk: Transparan renkler

İnce dudaklar
İnce dudakları dolgun göstermek kolaydır. Dudaklarınızı doğal renkte bir kalemle çerçeveleyin. Koyu tonlar dudakları daha da ince gösterir. O yüzden açık tonlarda veya şeffaf bir ruj sürün. Alt dudağın ortasına parlatıcı sürerek, kalın görünmesini sağlayabilirsiniz.

Olmazsa olmaz: Dudak kalemi
İdeal renk: Gül kurusu

Üstü ince, altı kalın dudaklar
Alt-üst kalınlığı farklı olan dudakları dengelemek esas iştir. Üst dudağınızı, dudak çizginizin bir kalem kalınlığı kadar dışından çerçeveleyin ve rujunuzu sürün. Alt dudağınızda ise kalem kullanmayın, sadece rujunuzu sürün. Bu şekilde dudaklarınız daha dengeli görünür.

Olmazsa olmaz: Dudak kalemi
İdeal renk: Şeftali tonları


Alıntıdır!







 

Ekli dosyalar

  • lips.jpg
    lips.jpg
    65,7 KB · Görüntüleme: 36

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Emegıne saglık.Mumkun oldugunca parlatıcı kullanırım eger abartılı renkler kullanırsam dudaklarım kapıya sıkısmıs gıbı oluyor:eller:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
:D:D

Rica ederim canımcım. Sende doğallıktan yanasın dudak makyajında sanıyorum:basakk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst