Dubainin Yıldızı

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Mimar: Perkins Eastman

Perkins Eastman MegaStar’ı tasarlarken sürdürülebilirlik ile yeniliği birleştiriyor.

10413_2_megastar2big.jpg


MegaStar karma kullanımlı merkez, Dubai’de bir dünya markası olan 2,5 milyon metrekarelik küresel bioteknoloji ve araştırma parkı DuBiotech Araştırma Parkı içerisinde 100 bin metrekare faaliyet alanı olan son teknoloji ürünü bir gelişim.

10413_3_megastar3big.jpg


Bioteknolojinin dünyada önde gelen entelektüel yatırımların başında yer aldığını fark eden uluslar arası mimarlık ve tasarım firması Perkins Eastman, bioteknoloji sektöründen herkesin katılıp işbirliği yapabileceği ve fikir alışverişinde bulunabileceği bir çevre arayışına girmiş. Sonuçta ortaya çıkan geniş ve dinamik iş ağı ve misafirperverliğiyle MegaStar’da 280 odalı bir otel, 550 daire, bir balo salonu ve toplantı merkezi ile alışveriş merkezi yer alacak. Bu birimler bir araya geldiğinde, iş birliği ağlarıyla zengin bir çevre ve bioteknoloji ve ilaç sektörleri ve uzmanlarına alan yaratılmış olacak.

10413_1_megastar1big.jpg


10413_4_megastar4big.jpg


Projenin baş özelliği olan kule, araştırma parkı ve merkeze giriş teşkil edecek. Bina ve çevresi, geri dönüşüm faaliyetleri ve kullandığı alternatif enerji ile yenilikçi teknoloji ve yeşil tasarımın birleşimi şeklinde ortaya çıkıyor. Ayrıca yeşil birimler arasında bina içi ve dışında kuledeki çimlendirilmiş teras, yeşil çatı, çatı pencereleri, girintili balkonlar ve çift katlı cephe gibi pasif güneş enerjisi stratejileri de yer alıyor. Çift katlı cephe aynı zamanda ışık kirliliğini azaltırken bina içinde doğal hava akımını da sağlıyor.

10413_megastar_01.jpg



Kaynak: World Architecture News
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst