Dövme Yaptırmak Günah mı ? - Dövme Piercing

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır.

Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ''in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki:

" Dövme Kuran''da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
Dövme Kuran''da geçmez. Kuran''da Allah''ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis''ler ( Peygamber''e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber''in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber''in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran''a aykırıdır. Kuranda Peygamber''de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür.

Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran''ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah''a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber''imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
valla kim ne derse desin,ben gunah oldugunu dusunuyorum,,,

tesekkurler canim,,,,,,
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bu konuda herkes farkli söylüyor, kesin olmadigi icin bende yaptirmiyorum. :cee
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
''Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran''ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.''

Ben yaptırmayı düşünüyorum ilerleyen zamanda bakalım fikir değiştirmezsem..
 
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
93
Tepki
80
Puan
18
Konum
Amalfi
Ben de günah olduğuna inanıyorum, ama derinin altına yapılan bir uygulama olduğu için abdeste gusle nasıl mani olur diye hep sorgulamışımdır. Dinimiz bu tür konularda ikilemde kaldığımız içimizde şüphe duyacağımız şeyleri yapmamamızı söylüyor.
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Abdest alırken derimizin üstünü yıkıyoruz altını değil.
Dövme derinin altında olduğu için abdest geçirdiğine inanıyorum.
Fakat vücudumuzda sonradan yaptırılan her türlü değişiklik bence günahtır. Dövmeyi yaptırırken bile vücudumuza çektirdiğimiz acı günahtır sonuçta bile bile vücuda azap çektirmektir.
Görünüşte yaptırılan her değişikliğin günah olduğunu düşünüyorum. Bir estetik kadar olmasa da büyük değişiklik yapar ve günah olma ihtimali büyüktür. Tabi bunlar kendi düşüncem. Tam doğrusunu bilemem. :sila:
 

aslı0909

Daimi Üye
Katılım
27 Temmuz 2010
Mesajlar
1.285
Tepki
770
Puan
113
Konum
izmir
bende yaptırmak istiyorum ama günah olduğunu düşünüyorum bu yüzden vazgeçiyorum
 

aminenur

Aktif Üye
Katılım
27 Ağustos 2008
Mesajlar
275
Tepki
73
Puan
28
Yaş
40
Konum
danimarka
Buharı ve Müslim' de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın İlâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
valla ben günah diye biliyorum,ancak vücudumda iki tane dövme var..gençlikten kalan şeyler işte..:uzgun:
 

Debby

Daimi Üye
Katılım
29 Mayıs 2011
Mesajlar
1.313
Tepki
1.045
Puan
113
Konum
Eskişehir
Emin olamadığım için bende yaptıramıyorum yoksa hiç düşünmiycem ama

Ve şunu da eklemeden edemiycem paygamber efendimiz (s.a.v) kimseye lanet okumaz, beddua etmezdi.
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
bende günah olduğunu düşünüyorum,yaptıranlarıda anlamıyorum:dertli:
 

ebrulii

Daimi Üye
Katılım
13 Haziran 2011
Mesajlar
3.455
Tepki
3.710
Puan
113
Yaş
34
Konum
SOMA'da Yaşıyorum
kim ne derse desin yaptırmam ben günah oldugunu düşünüyorum kendine acı çektirmek günah mı evet görüntünü begenmeyip değiştirmek günah mı evet bence bunlar yeterli kim ne derse desin düşüncem değişmez.
 
N

Nelly

Misafir
ben zaten günah olduğunu düşünmüyordum ve televizyona çıkan ben hocayım hacıyım diyen şaklabanlarında islamiyet ile söyledikleri hiçbir şeye inanmıyorum.benim vücudumda dövme var ama ben namazımı da kılarım orucumuda tutarım
 
R

Rosie

Misafir
Günah olup olmadıgını bilmiyorum.Ben de var ve herkesin günahı kendine sonuçta :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst