Dövme Yaptırmadan Önce Düşünmeniz Gereken 7 Şey!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli

Son zamanların en popüler akımı olan dövmelerden siz de mi yaptırmak istiyorsunuz? Dövme, yapılma ve iyileşme süreci göründüğü kadar kolay olmayan bir sanattır. Dövmenize kesin karar vermeden önce aşağıdaki yazımıza bir göz atın.

1nX1kG.png


Sebebi

Dövme yaptırmadan önce ilk düşünmeniz gereken şey dövmeyi neden yaptırmak istediğinizdir. Aşık olduğunuz kişinin dikkatini mi çekmek istediğiniz için mi, modaya uymak için mi, sevdiğiniz bir resmi vücudunuzda taşımak için mi dövme yaptıracaksınız? Eğer dövme olarak birinin ismini yazdıracaksanız iki kere düşünmelisiniz. Bu kararınızdan ileride gerçekten de pişman olabilirsiniz. Dövme yaptırmadan önce kendinize biraz zaman verin ve ne istediğinize, neden istediğinize ve ileride pişman olup olmayacağınıza iyice karar verin.
Dövmenin yeri

Dövmeniz, siz yaşlandığınızda sarkıp buruş buruş olabilir. Bu nedenle yerine doğru karar vermek önemlidir. Dövmeniz, siz yaşlandıkça komik görünen bir hale gelmemeli. Mesela, boynunuza yaptıracağınız bir dövme, iş hayatınızda, pek takdir görmeyebilir. İş hayatınızı da olumsuz yönde etkileyecek bir dövmeyi yaptırmaktan kaçınmalısınız. Dövmenizi yaptıracağınız yeri iyice düşünün.
Fiyatı

Dövmeler ucuz değildirler. Dövmeyi yaptırmadan önce ona ne kadar para harcamak istediğinizi mutlaka hesaplayın. İstediğiniz dövme için paranız yetmiyorsa başka bir tane yaptırmak yerine birkaç ay bekleyin ve para biriktirin. Sonuçtan çok daha mutlu olacaksınızdır.
Kalitesi

Ömür boyu vücudunuzda taşıyacağınız sanat eserinizin güzel olması önemlidir. Dövmeciniz, size çok yetenekli olduğunu söyleyebilir ama siz bunu gözünüzle görmeden ona inanmayın. Daha önce yaptığı dövmelerin fotoğraflarını görmek istediğinizi söyleyin, arkadaşlarınızdan fikir alın ve kesinlikle dövmecinizden emin olmadan onun karşısına oturmayın.
Sağlığınız

Dövme demek risk demektir. Derinize iğne uygulanıyor olması bazı sağlık risklerini de beraberinde getirir. Dövmecinizin doğru steril ortamı yarattığından, doğru malzemeler kullandığından emin olun. Sizin iğnenizi, paketinden, gözünüzün önünde açmasını isteyin ve dövme mürekkebine alerjiniz olup olmadığından emin olmak için önce küçük bir test yapın.
Tasarımı

Sizin için anlamı olan bir dövme yaptırmak, daha mutlu olmanızı ve onu her zaman sevmenizi sağlar. Bu nedenle, yaptıracağınız dövmeye iyi karar verin.
İyileşme süreci

Dövme yaptırmak, vücudunuzda yara açmak demektir. Bu da, o bölgenin iyileşmek için zamana ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Dövmeciniz size nasıl bir bakım uygulamanız gerektiğini söyleyecektir. Dövmecinizin sözünden çıkmayın.



Dövme yaptırmak kararlılık gerektirir. Siz siz olun ileride pişman olacağınız bir işe girişmeyin!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst