Donut
Alman Pastası+Poğaça(aynı tariften) ve Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı tariften) bu tariflerimin aynısı ama yarı malzemesi ile yaptım
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 paket (21 gr.) yaşmaya
3 yemek kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
İç krema : 2 su bardağı sütle yapılmış vanilyalı creamole
Üst çikolata : 2 su bardağı sütle yapılmış hazır çikolata sosu
Üzeri için : Tarçınlı pudra şekeri
Yapılışı
Maya ve şekeri sulu sütte erit. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde et. 10 dak. beklettikten sonra hamuru ikiye böl. Birini küçük yuvarlaklar halinde yap yağlanmış fırın tepsisine diz 45 dakika beklet önceden ısıtılmış fırına koyup 20-25 dakika çok kızartmadan pişir
Diğer hamuru ince açıp geniş ağızlı bir bardak ile kes ortasını da gazoz kapağı yada sıkma torbasının ucu ile minik daireler kes hepsini un serpilmiş tezgaha diz 40 dakika beklet. Hafif ısınmış yağda altın rengi olana kadar pişirin.
Süsleme için kızaranların bir kısmını tarçınlı pudra şekerine bula diğer kalanları da çikolatalı sosa baktırıp pasta süsü ile süsleyin
Fırından çıkanların da içine creamole sıkıp üzerini çikolata sosuna batırın