Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Donut - nk83

Konu, '''Hamur İşi''' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]

    Donut

    Alman Pastası+Poğaça(aynı tariften) ve Elmalı Çörek+Pırasalı Lorlu Poğaça (Aynı tariften) bu tariflerimin aynısı ama yarı malzemesi ile yaptım :D

    1 su bardağı ılık süt
    1/2 su bardağı ılık su
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    1/2 paket (21 gr.) yaşmaya
    3 yemek kaşığı tozşeker
    1 tutam tuz
    Aldığı kadar un

    İç krema : 2 su bardağı sütle yapılmış vanilyalı creamole
    Üst çikolata : 2 su bardağı sütle yapılmış hazır çikolata sosu

    Üzeri için : Tarçınlı pudra şekeri

    [​IMG]
    Yapılışı

    Maya ve şekeri sulu sütte erit. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde et. 10 dak. beklettikten sonra hamuru ikiye böl. Birini küçük yuvarlaklar halinde yap yağlanmış fırın tepsisine diz 45 dakika beklet önceden ısıtılmış fırına koyup 20-25 dakika çok kızartmadan pişir

    Diğer hamuru ince açıp geniş ağızlı bir bardak ile kes ortasını da gazoz kapağı yada sıkma torbasının ucu ile minik daireler kes hepsini un serpilmiş tezgaha diz 40 dakika beklet. Hafif ısınmış yağda altın rengi olana kadar pişirin.

    Süsleme için kızaranların bir kısmını tarçınlı pudra şekerine bula diğer kalanları da çikolatalı sosa baktırıp pasta süsü ile süsleyin

    Fırından çıkanların da içine creamole sıkıp üzerini çikolata sosuna batırın

    [​IMG]




     
  2. -sumeyye

    -sumeyye Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    5.599
    Beğeniler:
    4.993
    Maşallah nkem akşam akşam iştahımızı açtın resmen çok güzel harika görünüyorlar süpersin nkem :eek::huhuu:
     
    nk83 bunu beğendi.
  3. Şekerpare

    Şekerpare Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    14.498
    Beğeniler:
    20.504
    ellerine sağlık :sirin:
     
    bitter_im ve nk83 bunu beğendi.
  4. bitter_im

    bitter_im Admin

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    63.967
    Beğeniler:
    52.427
    Ellerine saglık bacıııım harika görünüyorlar :cistak::cistak:
     
    nk83 bunu beğendi.
  5. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    Teşekkür ederim :buyrun:
     
    bitter_im bunu beğendi.
  6. Fındık Kurdu

    Fındık Kurdu Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    47.854
    Beğeniler:
    49.335
    Gece gece yapılır mı bu ama yaaaa...:acep:

    Girmicem bi daha senin pasta kurabiye konulaına işte ortağım:nazo:
     
    nk83 bunu beğendi.
  7. flamingo

    flamingo Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Şubat 2009
    Mesajlar:
    7.875
    Beğeniler:
    6.647
    ellerine sağlık..
     
    nk83 bunu beğendi.
  8. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063


    Pardon ya :gulsemmi:

    Sağol canım:huhuu:
     
  9. bitter_im

    bitter_im Admin

    Kayıt:
    3 Aralık 2009
    Mesajlar:
    63.967
    Beğeniler:
    52.427
    Ellerine sağlık bacım bu harika bak bunu deneyebilirim :sevindirikasli:
    Birde cremole dedigin şey top gibi olanlar için sanırım simit gibilerin içine olmuyor demi :panter:
    Sen birde şunun çoklu malzeme olarak şey etsene bana :D yaklaşık 30 kişilik için