

Yaz aylarında sizi serinletecek nefis dondurmalı tatlı tarifleri...
Günümüzde yaz kış tükettiğimiz, onlarca çeşidi üretilen dondurmayla alternatif tatlılar hazırladık bu kez sizlere. Tijen Akay bisküvi, kek, çikolata, karamel ve çerezlerle, dondurmanın birlikteliğinden muhteşem tatlıları sofranıza getiriyor...
Dondurmalı tatlı tarifleri

Karamel soslu dondurmalı profiterol
6 Kişilik
Hamuru için gerekli malzemeler:
1,5 su bardağı su
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
4 yumurta
Dolgusu için:
1 paket cevizli dondurma
1 paket kaymaklı dondurma
Üzeri için:
Karamel sosu, çikolata sosu
Hazırlanışı:
Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın. Yoğun bir hamur haline geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak (çırpıcı veya kaşık yardımıyla) hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Profiterol hamurlarını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yağlı kağıda sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca aralarını açıp dondurmalardan paylaştırıp servis tabağına alın. Üzerine karamel sosu ve çikolata sosu gezdirip servis yapın.

Dondurmalı lokmalar
6 Kişilik
Gerekli malzemeler:
1 paket kakaolu hazır pasta tabanı
1 paket antep fıstıklı dondurma
1 paket karamelli dondurma
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
1 su bardağı kakao
Hazırlanışı:
Kakaolu pasta tabanını merdane ile çok hafif inceltin. Çay bardağı yardımıyla daireler kesin. Her dairenin üzerine dondurmalardan aynı büyüklükte loplar yerleştirip derin dondurucuya alın. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Üzerine kırılmış bitter çikolatayı ekleyip eritin. Hazırladığınız dondurma lokmalarını çikolatalı sosa bulayıp üzerine bolca kakao serpin. Tekrar derin dondurucuya alın. İyice donunca üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Dondurma kızartması
6 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
Yarım kg kaymaklı maraş dondurması
2 yumurta akı
1 su bardağı mısır gevreği
Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Yarım çay bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için ayçiçeği yağı
Hazırlanışı:
Kaymaklı maraş dondurmasını buzlukta çıkarıp ılınmasını sağlayın. Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elinizle yuvarlayın ve sertleşmesi için derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Bir yumurta akını çırpın. Mısır gevreğini mutfak robotunda iyice çekin. Fındık, badem, hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçın ekleyip karıştırın. Dondurma toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır gevrekli karışıma bulayın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Diğer yumurta akını çırpın. Dondurma toplarını önce yumurtaya ardında kalan mısır gevrekli harca bulayıp iyice ısıttığınız yağda kızartın. Servis yapın.

Dondurmalı sandviç
8 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
2 yumurta
2 +3/4 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Dolgusu için:
1 paket çilekli dondurma
1 paket antep fıstıklı dondurma
Hazırlanışı:
Sandviç hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurun üzerine un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Kalıp yardımıyla kalp ve yuvarlak kurabiyeler kesin. Çatal yardımıyla üzerinde delikler açın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iki kurabiye arasına çilekli ve antep fıstıklı dondurma paylaştırıp kapatın. Servis yapın.

Üç renkli dondurmalı pasta
6 Kişilik
Gerekli Malzemeler:
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 paket meyveli dondurma
Yarım kg taze çilek
1 çay bardağı pudra şeker
Hazırlanışı:
Çilek ve pudra şekeri el blenderinden geçirip püre haline getirin. Yuvarlak cam kasenin içini streç film ile kaplayın. Yumuşattığınız bitter çikolatayı kaba aktarın. Ortasına daha küçük bir kap yerleştirip orta kısmını havuz şeklinde açın ve derin dondurucuda 10 dakika bekletin. Yumuşattığınız meyveli dondurmayı çikolatanın üzerine dökün. Streç film ile kaplayıp derin dondurucu en az 4 saat bekletin ve servis yapın.
Kaynak: Lezzet Dergisi