Dondurmalı tatlı tarifleri

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
292dondurmatarif-5328_292.jpg
trans.gif


Yaz aylarında sizi serinletecek nefis dondurmalı tatlı tarifleri...

Günümüzde yaz kış tükettiğimiz, onlarca çeşidi üretilen dondurmayla alternatif tatlılar hazırladık bu kez sizlere. Tijen Akay bisküvi, kek, çikolata, karamel ve çerezlerle, dondurmanın birlikteliğinden muhteşem tatlıları sofranıza getiriyor...

Dondurmalı tatlı tarifleri

1_1872011141720_28205.jpg


Karamel soslu dondurmalı profiterol

6 Kişilik

Hamuru için gerekli malzemeler:

1,5 su bardağı su

100 gr tereyağı

1 su bardağı un

4 yumurta

Dolgusu için:

1 paket cevizli dondurma

1 paket kaymaklı dondurma

Üzeri için:

Karamel sosu, çikolata sosu

Hazırlanışı:

Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın. Yoğun bir hamur haline geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak (çırpıcı veya kaşık yardımıyla) hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Profiterol hamurlarını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yağlı kağıda sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca aralarını açıp dondurmalardan paylaştırıp servis tabağına alın. Üzerine karamel sosu ve çikolata sosu gezdirip servis yapın.

2_1872011141720_28205.jpg


Dondurmalı lokmalar

6 Kişilik

Gerekli malzemeler:

1 paket kakaolu hazır pasta tabanı

1 paket antep fıstıklı dondurma

1 paket karamelli dondurma

200 ml krema

200 gr bitter çikolata

1 su bardağı kakao

Hazırlanışı:

Kakaolu pasta tabanını merdane ile çok hafif inceltin. Çay bardağı yardımıyla daireler kesin. Her dairenin üzerine dondurmalardan aynı büyüklükte loplar yerleştirip derin dondurucuya alın. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Üzerine kırılmış bitter çikolatayı ekleyip eritin. Hazırladığınız dondurma lokmalarını çikolatalı sosa bulayıp üzerine bolca kakao serpin. Tekrar derin dondurucuya alın. İyice donunca üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

3_1872011141720_28205.jpg


Dondurma kızartması

6 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

Yarım kg kaymaklı maraş dondurması

2 yumurta akı

1 su bardağı mısır gevreği

Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık

Yarım su bardağı ince çekilmiş badem

1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Yarım çay bardağı esmer şeker

1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:

Kaymaklı maraş dondurmasını buzlukta çıkarıp ılınmasını sağlayın. Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elinizle yuvarlayın ve sertleşmesi için derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Bir yumurta akını çırpın. Mısır gevreğini mutfak robotunda iyice çekin. Fındık, badem, hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçın ekleyip karıştırın. Dondurma toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır gevrekli karışıma bulayın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Diğer yumurta akını çırpın. Dondurma toplarını önce yumurtaya ardında kalan mısır gevrekli harca bulayıp iyice ısıttığınız yağda kızartın. Servis yapın.

4_1872011141720_28205.jpg


Dondurmalı sandviç

8 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

2 yumurta

2 +3/4 su bardağı un

4 yemek kaşığı kakao

125 gr tereyağı

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı süt

Dolgusu için:

1 paket çilekli dondurma

1 paket antep fıstıklı dondurma

Hazırlanışı:

Sandviç hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurun üzerine un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Kalıp yardımıyla kalp ve yuvarlak kurabiyeler kesin. Çatal yardımıyla üzerinde delikler açın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iki kurabiye arasına çilekli ve antep fıstıklı dondurma paylaştırıp kapatın. Servis yapın.

5_1872011141720_28205.jpg


Üç renkli dondurmalı pasta

6 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

1 paket bitter çikolata (80 gr)

1 paket meyveli dondurma

Yarım kg taze çilek

1 çay bardağı pudra şeker

Hazırlanışı:

Çilek ve pudra şekeri el blenderinden geçirip püre haline getirin. Yuvarlak cam kasenin içini streç film ile kaplayın. Yumuşattığınız bitter çikolatayı kaba aktarın. Ortasına daha küçük bir kap yerleştirip orta kısmını havuz şeklinde açın ve derin dondurucuda 10 dakika bekletin. Yumuşattığınız meyveli dondurmayı çikolatanın üzerine dökün. Streç film ile kaplayıp derin dondurucu en az 4 saat bekletin ve servis yapın.
Kaynak: Lezzet Dergisi
 
H

Hera

Misafir
Çok güzel yaaa gidip Dolaptan malum isimli olandan yiyim bari canım çekti sağol paylaşım için...
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Kendimi bugün zor tuttum, gec oldugu icin dondurma yemiyeyim dedim.
Gece gece yine karsima cikti.:findik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst