Dondurmalı Sandviçler

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Dondurmalı Sandviçler



dondurmali-sandvicler-1-199x300.jpg

Bisküvi arasına konulan dondurmalar çok lezzetli oluyor. Yapımı da çok kolay. Özellikle çocuklu misafirleriniz gelmeden bir gece önce şipşak hazırlayıp, çocukların gözünde bir kraliçeye dönüşebilirsiniz:)
Malzemeler:
- Her bir sandviç için, büyük bir top dondurma ve 2 yuvarlak ve ince kurabiye.
- Kenarlarını süslemek için: Damla çikolata, file fındık, file badem, vs.
Piyasada çok güzel kurabiyeler var artık. Mesela Hanımeller’in Kurabiyem markasıyla çıkardığı kurabiyeler, resmen evde yapılanlar gibi. Çok lezzetliler. Ama bu tarif için biraz yumuşak kalabilirler. Kullanacağınız bisküvilerin biraz daha sert, çok rahat kırılmayacak gibi olması gerek. Mesela çocukluğumuzda çok yediğimiz kakaolu bisküviler gibi. Evde yapmak isterseniz, bakacağınız tarif belli: Çikolatalı kurabiye.
Dondurmayı buzluktan çıkarıp, biraz yumuşamasını bekleyin. Sandviçleri hemen ikram etmeyecekseniz, kapaklı bir kap içinde buzlukta da saklayabilirsiniz. Her kata birer yağlı kağıt serin ki, sandviçler birbirlerine yapışmasın.
Bir kurabiyenin üzerine bir top dondurmayı koyun. Üzerini diğer bir kurabiye parçasıyla kapatıp, biraz bastırın. Kenardan fırlayan dondurma varsa, bıçakla düzeltin. Tabağa koyduğunuz istediğiniz bir çeşit süsleme malzemesinin içerisinde, tekerlek gibi dolaştırın. Herşey bu kadar basit.
dondurmali-sandvicler-3-300x200.jpg

dondurmali-sandvicler-2-300x217.jpg

Tavsiye: Dondurmaları ikram etmeden önce 6 saat kadar buzlukta bekletmeniz öneriliyor. Çünkü bu işlemler yapılana kadar dondurma iyice kendini bırakıyor ve yaptığınız sandviç yapış yapış bir hale geliyor.



alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst