E
esmanur
Misafir
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs414.snc4/47687_153172951375323_122595854433033_403817_6012464_n.jpg
2lt. süt
5 çorba k. un
3 çorba k. nişasta
4 çorba k. pirinç unu
2 su b. toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket damla sakızı
1 su b. pudra şekeri
SERVİSİ İÇİN:
dondurma
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye dökün. Şekerin bir kısmını havana koyun, damla sakızını da koyup ezin. Şekerin tamamını ve damla sakızını süzütn içine dökün.
Unu, nişastayı, yumurta sarılarını suyla ezin ve kaynayan süte karıştırarak yavaş yavaş dökün.
Pudra şekerini tepsiye dökün. Ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pudra şekerini karamelize edin.
Muhallebiden 2 kaşık tepsinin üzerine dökün ve tepsiyi ocağın üzerinde çevirerek yakın.
Pişen muhallebiyi de tepsiye dökün. Püf noktası nemli bezle kapatın.alıntı
2lt. süt
5 çorba k. un
3 çorba k. nişasta
4 çorba k. pirinç unu
2 su b. toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket damla sakızı
1 su b. pudra şekeri
SERVİSİ İÇİN:
dondurma
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye dökün. Şekerin bir kısmını havana koyun, damla sakızını da koyup ezin. Şekerin tamamını ve damla sakızını süzütn içine dökün.
Unu, nişastayı, yumurta sarılarını suyla ezin ve kaynayan süte karıştırarak yavaş yavaş dökün.
Pudra şekerini tepsiye dökün. Ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pudra şekerini karamelize edin.
Muhallebiden 2 kaşık tepsinin üzerine dökün ve tepsiyi ocağın üzerinde çevirerek yakın.
Pişen muhallebiyi de tepsiye dökün. Püf noktası nemli bezle kapatın.alıntı