Dondurma külahından yapılan tatlılar

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
DSC00416.JPG


ICE CREAM CONE CAKE ( dondurma kulahinda kek)
MALZEMELER


-2 yumurta (oda isisinda beklemis)

-4 kahve fincani seker ( turk kahve fincani olcusu)

-2 kahve fincani siviyag (ben findik yagi kullaniyorum)

-2 kahve fincani yogurt

-6 kahve fincani un

-1 paket kabartma tozu

3 dolu yemek kasigi kakao ( ben dark kakao kullaniyorum)

-1 su bardahi damla cikolata.

UST KREMASI ICIN.


- Bir kucuk kutu krema ve susleme sekerlemeleri.

veya krem santide kullanabilirsiniz.

YAPILISI


Oncelikle firini 170 dereceye getirip isitmaya baslayin.

Yumurta ve sekeri mikser ile rengi beyazlasana kadar cirpin.

Yogurdu ve siviyagi ekleyip 1 dakika daha cirpin.Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek

ekleyin.Hepsini homojen kivama gelene kadar cirpin.

Damla cikolatayi ekleyip kasikla karistirin.

Firin tepsisine kulahlari yerlestirin ve iclerine muffin karisimini bolusturun.

Ustlerinde 1 parmak eksik bosluk birakin kabarma payi icin.

Onceden isinmis firinda 25 dakika pisirin..Firin ayarlari farkli olabiliyor arada kontrol edin.

Pisen kekleri tel izgara ustune cikarin ve sogumaya birakin.

Kremayi mikser ile sertlesene kadar cirpin.Tirtil uc takilmis sikma torbasina yerlestirin


sogumus keklerin ustlerine dilediginiz sekilde sıkın ve ustlerine sekerlemeler serpin.

Kaynak :tarifdefterinden
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
supangledoggun2.jpg


Dondurma Külahında Supangle

Malzemeler

Keki için;

4 yumurta
Yarım su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
50 gr kakao
2 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için;

Bir paket çikolatalı puding
Tarifine göre süt

Diğerleri;

12 top Vanilyalı dondurma
Fıstık ezmesi
12 adet Yıldız dondurma külahı-Pastaland den aldım-
Pasta kekini ıslatmak için bir su bardağı süt

Yapılışı

Yumurta beyazına bir çimdik tuz atılıp kar haline gelene dek çırpılır.
Yumurta sarısı şekerle çırpılır. Ardından ayrı bir kapta un, yağ, kakao karıştırılır.
Kar haline gelen yumurta akıyla karıştırılıp en son kabartma tozu dökülür.
son kez karıştırıldıktan sonra sıvıyağ ile yağlanmış toz şeker sepelenmiş dikdörtgen borcam içerisinde önceden ıstılmış 175 derece fırında pişirilir.
Piştikten sonra soğuyan pasta keki yıldızların içine uygun küçük parçalar halinde kesilir.
Ardından (şekerle arzuya göre tatlandırılmış) ılık süt ile ıslatılır.
Çikolatalı Puding süt ile muhallebi kıvamına gelene dek sürekli karıştırılarak pişirilir.
Soğuduktan sonra yıldız külahların içine önce sütlü şerbetle ıslatılmış küçük kek parçaları ardından çikolatalı sos konur.
Üzerlerine birer top vanilyalı dondurma ve fıstık ezmesi döküldükten sonra bekletilmeden servis yapılır.
Hem dondurmaların erimemesi için hem de külahların yumuşamaması için bekletilmeden servis yapılmalıdır. Keki biraz artıyor; yıldız külah dışında kalanı küçük kaselerde hazırlayabilirsiniz.

Kaynak:bahardali
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
ebrupisirdi7_13514401892.jpg


Dondurma külahında cupcake

Kek için;
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı Tuz
1/2 çay kaşığı Karbonat
1 su bardağı pudura şekeri
4 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 yumurta
250 ml süt
1 paket vanilin
1/3 su bardağı Fındık yağı
1/2 su bardağı eritilmiş bitter çikolata
1/2 su bardağı damla çikolata

pişirmek için;

1 Paket hazır dondurma külahı

Üzeri için;

1 paket çilekli krem şanti
1/2 su bardağı süt ( cupcake kreması daha sert olmalı, akmamalı )

Yapılışı;

1. Fırını 170 derecede ısıtın. Dondurma külahlarını hazırlayın ( Ben fırına koyarken külahları muffin kalıplarına koydum, böylece düşmeden pişmeleri daha kolay oldu.

2. Genişte bir kaba un, kakao, vanilin, karbonat, kabartma tozu, tuzu karıştırın.

3.Başka bir kapta eritilmiş bitter çikolatayı, yumurta ve şekeri çırpın süt yağ, ve yumurtayı ekleyip karıştırın

4.Unlu ve sütlü karışımı bir araya getirip karıştırdıkdan sonra içine Damla çikolatayı ekleyin..

5. Hazırlanmış dondurma külahlarının içine muffın karışımını 2/3 ünü dolduracak şekilde paylaştırın.

6.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20-25 dk pişirin. Pişip soğuduktan sonra üzerine çilekli krem şantiyi hazırlayıp sıkma torbasıyla cupcakeleri süsleyin..

Afiyet Olsun..

Kaynak :ebrupisirdi7.blogcu

 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bidenem külahta kekimin konusunu açtim linkine ekleyebilirsin :huhuu:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Malzemeler ve Hazırlanışı

Cadı Şapkası

Dondurma Külahları (Toplam 20 külah kullandım)


Kakaolu Bisküvi (Bisküvilerinizi hazırlarken dondurma külahınızın çapını göz önünde tutmayı unutmayın!)

Cadi+Sapkasi_01.JPG


Çikolatalı Mousse

Damla Çikolata


Çikolata Sosu:
200gr çikolata
40gr süt


  • Kakaolu Bisküvileri ilgili tarife göre çikolata sosu kullanmadan hazırlayın. (Ben 2 ölçü hazırlayıp geri kalanı ile kelebek ve örümcek bisküviler yaptım)

Cadi+Sapkasi_02.JPG

Cadi+Sapkasi_03.JPG




  • Çikolatalı Mousse'u ilgili tarife göre hazırlayın ve sıkma torbası ile külahlara doldurun. (Mousse ile 20 tane dondurma külahı doldurdum)
Cadi+Sapkasi_04.JPG



  • Külahları buzdolabında en az 4-5 saat mousse katılaşana kadar bekletin. (1 gün önceden de hazırlayabilirsiniz)


  • Çikolatayı 10 saniye 7 hız doğrayın
  • Spatula ile ortada toplayıp süt ilave edin ve 4 dakika 50ºC 2 Hız eritin

  • Külahtaki mousse üzerine hafif bastırarak biraz damla çikolata koyun.

  • Eriyen çikolatayı fırça yardımıyla bisküvi üzerine ve külahın ağız kısmına sürüp şapka şeklinde kapatın.
  • Şapkanın üstünü fırça ile çikolataya bulayın

  • Süs şekerleri ile süsleyin.

  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Afiyet olsun...

CadiSapkasi_08.JPG



Not:Özellikle son aşamada yani şapka ve bisküvileri yapıştırıp üzerini çikolata ile kaplarken yanınızda size yardım edecek birileri varsa işiniz çok kolaylaşacaktır (Stefano ve Andrea olmasa işim çok zor olurdu açıkçası!). Bu sayede hem mousse dolu külahları buzdolabı dışında uzun süre tutmamış olursunuz hem de çikolata sürüp şekerlerle kaplarken daha hızlı haraket edersiniz.

Eğer çikolata koyulaşmaya başlarsa tekrar ısıtın, 3 kişi olmamıza rağmen çikolatayı birkaç kez ısıtmamız gerekti.

Kaynak: thermomixtarifdefterim
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/s480x480/284431_482450641773556_1300980324_n.jpg

KÜLAH SÜSLEMELİ PASTA


HAZIR PASTA KEKİNDEN PASTAYI YAPIP KÜLAHLARI İKİYE BÖLÜP PASTAYA YAPIŞTIRIYORUZ.SIKMA TORBASINA KAKAOLU KREMŞANTİYİ KOYUP KÜLAHLARIN ÜZERİNE SIKIYORUZ.YİNE AYNI İŞLEMİ SADE KREMŞANTİ İLE YAPIYORUZ AFİYET OLSUN...

Alıntı
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
KÜLAH SÜSLEMELİ PASTA

Cok dikkatimi cekti kesin denemem lazim :cikolata:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
:ne: nk'm dur artık kız iştahımı kabarttıkça kabarttın cok kıskandim simdi sastım hangini yapıcagmi :tskler:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Çok güzeller gerçekten ekledikçe ekleyesim geliyor :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst