incitanemtuana
Daimi Üye
malzeme
3 adet büyük domates
2 bardak pirinc
yarim cay bardagindan biraz fazla siviyag
bir kahve kasigi tereyag
3 bardak tavuk yada et suyu
tuz
az karabiber
pirincimizi ölctük el dayanacak kadar sicak suya isladik 15-20 dakika sonra süzdük akan suyun altinda suyu berraklasincaya kadar yikadik süzgece biraktik süzülüyor .bu esnada domatesleri rendenin iri tarafi ile rendeleyelim
domatesimizide süzgece bosaltmanizi istiyorum canlar birkac dakika süzülsün
tencereye yagimizi koyduk isininca icersine tereyagi biraktik bu yagin icersine birazcik karabiber eklemenizi istiyorum tabi tuzu da sivi yagin icersine birakilan tereyag cok sicrar tuz bunu engeller
tereyagimiz eriyip kokusunu alinca siz
suyu ve domatesi birlikte eklemenizi istiyorum
suyumuz bir dakika kaynayinca
süsdürdügümüz pirinci ilave ediyoruz kapagini kapatip orta atese aliyoruz ocagimizin ayarini pismeye birakiyoruz kapagi bir kez acmaya müsade var yine
bu birkezde kasigin sivri sapi ile karistiriyoruz pismeye devam .
suyunu tamamen cekince ocagin altini kapatip
kapagina mutfak kagidi koyup demlenmesi icin birakiyoruz 15 dakika kadar
servise sunmadan evvel kasigin sapi ile havalandirip öyle servise sunuyoruz
ALINTI