Domatesli acı biber turşusu

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.625
Tepki
84.273
Puan
113
Konum
İstanbul
1_2692011151010_29292.jpg


Domatesli acı biber turşusu

Gerekli malzemeler:

1 kg salçalık domates

2 kg sivri biber

15 diş sarımsak

6 yemek kaşığı kaya tuzu

1 su bardağı sirke

1 demet maydanoz

Hazırlanışı:

Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip saplarını kesin. Sarımsakları ince kıyıp biberlerle birlikte rendelediğiniz domateslere ilave edin. Tuz ve sirkeyi ekleyip harmanlayın. Kavanoza aktarın. Maydanozu yıkayıp hafif kurulayın. Elinizle kopartıp kavanozun en üstüne yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra suyunu kontrol edin. Gerekirse su ilavesi yapın. Buzdolabında muhafaza edin.

Domates salçası nasıl yapılır?

5 kilo domatesi yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra küp doğrayın. Büyük bir bez torbaya aktarıp, 2 gün süresince süzülmesini bekleyin. Mutfak robotuna alıp 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave ederek karıştırın Geniş bir tepsiye yayıp üzerini temiz bir tülbentle örtün. Suyunu tamamen çekinceye kadar yaklaşık 4 gün güneşte bekletin. Kavanoza alıp üzerini zeytinyağı ile kaplayın. Kapağını sıkıca kapatın.

ekolay
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
bu ya üsenmicem ve kisa hazirlik yapicam sonra pisman oluyorum:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst