
Domatesli acı biber turşusu
Gerekli malzemeler:
1 kg salçalık domates
2 kg sivri biber
15 diş sarımsak
6 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sirke
1 demet maydanoz
Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip saplarını kesin. Sarımsakları ince kıyıp biberlerle birlikte rendelediğiniz domateslere ilave edin. Tuz ve sirkeyi ekleyip harmanlayın. Kavanoza aktarın. Maydanozu yıkayıp hafif kurulayın. Elinizle kopartıp kavanozun en üstüne yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra suyunu kontrol edin. Gerekirse su ilavesi yapın. Buzdolabında muhafaza edin.
Domates salçası nasıl yapılır?
5 kilo domatesi yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra küp doğrayın. Büyük bir bez torbaya aktarıp, 2 gün süresince süzülmesini bekleyin. Mutfak robotuna alıp 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave ederek karıştırın Geniş bir tepsiye yayıp üzerini temiz bir tülbentle örtün. Suyunu tamamen çekinceye kadar yaklaşık 4 gün güneşte bekletin. Kavanoza alıp üzerini zeytinyağı ile kaplayın. Kapağını sıkıca kapatın.
ekolay