MALZEMELER
6-7 ORTA BOY DOMATES
1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1/2 ORTA BOY HAVUÇ (HAŞLANMIŞ)
100 GR BEZELYE (HAŞLANMIŞ)
2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR (HAŞLANMIŞ)
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 DEMET DEREOTU
1/4 LİMON SUYU
2-3 DAL TAZE SOĞAN
2-3 KORNİŞONTURŞU
15-20 TANE TURŞULU ZEYTİN
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ, KARABİBER
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri birkaç su, nişastası gidene dek yı*kayıp tencereye alalım. 2 su bardağı su ve 1/4 li*mon suyu ekleyerek haşlayalım. Pirinçlerin üze*rinden soğuk su gezdirip suyunu süzelim. İçine ince doğranmış taze soğanı, maydanozu, dereotunu ve turşuyu ekleyelim. Haşlanmış havucu, yuvarlak dilimlere kesip ekleyelim. Haşlanmış bezelyeleri, mısırı, zeytinleri ekleyelim. Zeytin*yağını, limon suyunu, tuzu, karabiberi bir kapta çırparak salata harcına ekleyip karıştıralım. Do*mateslerin üst tarafından bir kapak keserek iç kısmını bıçak yardımıyla oyalım. İçlerine salata harcını doldurup servis tabağına dizerek servis yapalım.
netten alıntılar hepsi
6-7 ORTA BOY DOMATES
1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1/2 ORTA BOY HAVUÇ (HAŞLANMIŞ)
100 GR BEZELYE (HAŞLANMIŞ)
2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR (HAŞLANMIŞ)
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 DEMET DEREOTU
1/4 LİMON SUYU
2-3 DAL TAZE SOĞAN
2-3 KORNİŞONTURŞU
15-20 TANE TURŞULU ZEYTİN
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ, KARABİBER
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri birkaç su, nişastası gidene dek yı*kayıp tencereye alalım. 2 su bardağı su ve 1/4 li*mon suyu ekleyerek haşlayalım. Pirinçlerin üze*rinden soğuk su gezdirip suyunu süzelim. İçine ince doğranmış taze soğanı, maydanozu, dereotunu ve turşuyu ekleyelim. Haşlanmış havucu, yuvarlak dilimlere kesip ekleyelim. Haşlanmış bezelyeleri, mısırı, zeytinleri ekleyelim. Zeytin*yağını, limon suyunu, tuzu, karabiberi bir kapta çırparak salata harcına ekleyip karıştıralım. Do*mateslerin üst tarafından bir kapak keserek iç kısmını bıçak yardımıyla oyalım. İçlerine salata harcını doldurup servis tabağına dizerek servis yapalım.