Doğuma Hazırlık Buzluk Stoğu-Bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
66.855
IMG_0147.jpeg

Merhabalar;
Oğlumda çok resimleme için fırsatım olmamıştı.
Bu şekilde çok pratik oluyor kendimi yormamak için yavaş yavaş başladım.
Bugün yaptıklarım;
1 kalıp Kakaolu sade kek.
1 kğ yufkadan peynirli siğara böreği
1 paket baklavalık yufkadan kıymalı çıtır börek.
3 paket patlıcan kebabı için doğranmış patlıcan.
1 paket 3 parça kalça soslu fırın poşetli hazırlanmış tavuklar.

Kolay gelsin yarın nasipse köfteler tavuklar biber gibi devam edeceğim. Yarına 1 tepsi kek daha yapacağım bakalım
:tatlim:

Ekli dosyalar

• IMG_0132.jpeg
    IMG_0132.jpeg
    1,6 MB · Görüntüleme: 11

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.365
Ay en sevdiğim muhabbet buzluğa ne atmalı :mutluyum::heyecanınayenikdüşenşaşkınnkemojisi: :krizz: Benim bir tane avcı böreği gibi bir tarifim vardı burada senin börekler gibi atıyoruz onu yeneceği zaman indirip paneliyoruz o da yanında ayran falan yemek yardımcısı gibi oluyor (içi kıymalı bulgurlu bir şeydi)

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
66.855
Ay en sevdiğim muhabbet buzluğa ne atmalı :mutluyum::heyecanınayenikdüşenşaşkınnkemojisi: :krizz: Benim bir tane avcı böreği gibi bir tarifim vardı burada senin börekler gibi atıyoruz onu yeneceği zaman indirip paneliyoruz o da yanında ayran falan yemek yardımcısı gibi oluyor (içi kıymalı bulgurlu bir şeydi)
Yarında patatesli sigara böreği sarılcak daha buzlugumda kücük çok büyük değil ama yinede acil durumlarda cıkarıp yapmak için hazırlıyorum bişeyler :panter:
:krizz: ayy kız böreğin adıda değişikmiş avcı böreği :D kıyma olurda bulgurla nasıl oluyor acep :düsün:

Elif_Eylul

Daimi Üye
Tepki
139.184
Ekli dosyayı görüntüle 45660

Merhabalar;
Oğlumda çok resimleme için fırsatım olmamıştı.
Bu şekilde çok pratik oluyor kendimi yormamak için yavaş yavaş başladım.
Bugün yaptıklarım;
1 kalıp Kakaolu sade kek.
1 kğ yufkadan peynirli siğara böreği
1 paket baklavalık yufkadan kıymalı çıtır börek.
3 paket patlıcan kebabı için doğranmış patlıcan.
1 paket 3 parça kalça soslu fırın poşetli hazırlanmış tavuklar.

Kolay gelsin yarın nasipse köfteler tavuklar biber gibi devam edeceğim. Yarına 1 tepsi kek daha yapacağım bakalım
:tatlim:
Ellerine sağlık canım ❤️

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Tepki
98.580
Yarında patatesli sigara böreği sarılcak daha buzlugumda kücük çok büyük değil ama yinede acil durumlarda cıkarıp yapmak için hazırlıyorum bişeyler :panter:
:krizz: ayy kız böreğin adıda değişikmiş avcı böreği :D kıyma olurda bulgurla nasıl oluyor acep :düsün:
Çok güzel oluyor köftelik bulgur zaten lezzetli

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.365
Bulamadım sitede ya ismini değişik mi yazdım ne :neee: bulup nk83'ün mutfağı konuma eklerim bugün yarın çok güzel oluyor.

Bir de üç yufkanın arasına peynir maydanoz koyarak (sos yok) üç katı aynı anda rulo yapıp 1,5 parmak kalınlığında keserek buzluğa attığımız bir börek var o da güzel senin oğlan sevebilir onu. Akşamdan yiyeceğin kadar aşağıya indiriyorsun (buzdolabının alt tarafına yani) sonra sabah yumurtaya bulayıp kızartıyorsun bizim küçüklüğümüz onunla geçti. Şimdi yumurtaya buladıktan sonra bir de galeta ununa buluyorum öyle de güzel oluyor onu da eklemediysen konuma koyarım.

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
66.855
Bulamadım sitede ya ismini değişik mi yazdım ne :neee: bulup nk83'ün mutfağı konuma eklerim bugün yarın çok güzel oluyor.

Bir de üç yufkanın arasına peynir maydanoz koyarak (sos yok) üç katı aynı anda rulo yapıp 1,5 parmak kalınlığında keserek buzluğa attığımız bir börek var o da güzel senin oğlan sevebilir onu. Akşamdan yiyeceğin kadar aşağıya indiriyorsun (buzdolabının alt tarafına yani) sonra sabah yumurtaya bulayıp kızartıyorsun bizim küçüklüğümüz onunla geçti. Şimdi yumurtaya buladıktan sonra bir de galeta ununa buluyorum öyle de güzel oluyor onu da eklemediysen konuma koyarım.
Patateslide yapıyorlar o ruloyu görmüştüm tarifi sitede vardı sanki alıntı tariflerdemiydi :düsün:
Paçanga böreği gibi mi onuda yumurta galeta unlu falan patlıcanlıda yapıyorlar oo herkes bişiler yapıyor bacım bana en en pratik olanı lazım dogurmadan üc bes bişe daha atayım buzluga haha

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.365
Patateslide yapıyorlar o ruloyu görmüştüm tarifi sitede vardı sanki alıntı tariflerdemiydi :düsün:
Paçanga böreği gibi mi onuda yumurta galeta unlu falan patlıcanlıda yapıyorlar oo herkes bişiler yapıyor bacım bana en en pratik olanı lazım dogurmadan üc bes bişe daha atayım buzluga haha
Ben eklerim onu çok kolay iki dakikada yaparsın

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
66.855
Buzluk stoğumun 2. Partı :)
Bugün köfte yapamadım bunlarla cebelleştim :D
1 tepsi 2 kg dolmalık biberden hazır yemek olarak dolma yaptım.
2 kg but ile soslu fırın tavuk hazırladım. (Fırın poşetinde)
1 kg tavuk gögsü ile tavuk şiş hazırladım :panter:
4 yufka ile buzluk böreği yaptım :findik:
@nk83

IMG_0188.jpeg

63DCC99F-533F-4BC6-B483-499D166B51C5.jpeg

Ekli dosyalar

• BA4EFD27-4963-4DA0-B982-EDB1E3DAA4F7.jpeg
    BA4EFD27-4963-4DA0-B982-EDB1E3DAA4F7.jpeg
    339,4 KB · Görüntüleme: 8

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar