Doğru Jant Seçimi Nasıl Yapılır ?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Jant modifiyesi ve jant seçimi nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?

Jant modifiyesi ve jant seçimi nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir? Krom alaşımlı jantlar ve jant ölçülerinin araç performansına etkisi..
Jantlar bir otomobilin en çok dikkat çeken yerlerindendir. Aracını modifiye yapan veya yaptıran bir kişinin jantları es geçmesi düşünülemez. Çünkü jantlar yukarıda belirttiğimiz gibi bir otomobilin en önemli aksesuarlarındandır.


Jant modifiye yapmayı düşünüyorsanız jantı seçimi işinde dikkatli olmalısınız ve seçiminizi öncelikle aracı en çok nerede kullanacağınızı (şehir içi, uzun yol veya off road) hesaba katarak yapmalısınız. Jantınızın hafif olması motor gücünü size daha fazla hissettirecektir.

Örnek vermek gerekirse 20 inç ölçüsünde ve 10 kg ağırlığındaki bir jant yerine 19 inç ebatında ve 7 kg ağırlığındaki bir jant hem ilk kalkışta daha az sarsıntıya sebep olur hem de araç daha az yakıt harcar. Çelik jantlar her zaman popülerliğini korusa da, son zamanlarda krom alaşımlı jantlar da oldukça talep görmektedirler. Otomobilinizde krom alaşımlı jantlardan kullanmayı düşünüyorsanız bu tip jantların bakımının, diğerlerine nazaran, daha zahmetli olduğunu bilmenizi isteriz.

Alıntıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst