Diş Tablosu

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Diş gelişimi kemikleşme, sütdişlerinin çıkması ve kalıcı dişlere değişmesi gibi bir sıra izler. İlk kemikleşme anne karnında 14. gebelik haftasında başlar, 3 yaş civarında sütdişlerinin tamamlanması ile devam eder ve 25 yaşında kalıcı dişlerin tamamlan*ması ile sona erer. Kemikleşme diş ucundan köküne doğrudur. Olgunlaşmalarını tamamlamış dişler, doğum*dan sonra belirli bir sıra ile dişetlerini delerek çıkar. Dişlerin çıkması sırasında bir kısım çocuklarda birkaç gün kuru öksürük, uyku bozukluğu, huysuzluk, ateş gö*rülebilir. Tablo 'da çocuklarda sütdişlerinin ve ka*lıcı dişlerin ortalama çıkma yaşları gösterilmiştir.

Diş çıkarma yaşı bireysel farklılıklar gösterir. Gene*tik özellik ile tiroid hormonu diş gelişmesini etkileyen faktörlerin başında gelir. O andaki beslenme durumu ile diş çıkarma zamanı arasında bir ilgi yoktur. Flor tuz*larının eksikliği diş çürüklerine eğilimi artırır.
Sütdişlerinin ve kalıcı dişlerin çıkma zamanı:


2h4m0jq.jpg

Eğer 16 aylığa kadar hiç diş çıkarmamışsa, bazı hastalıklara bağlı olabilir. Çocukta büyüme-gelişmede geriliğe işaret eden başka bulgular da varsa hipotiroidi, v.b. hastalıklar açısından irdelenir
 
Katılım
13 Kasım 2010
Mesajlar
15
Tepki
6
Puan
3
Yaş
35
Konum
Samsun
5 aylıkken alt ortalar.
7aylıkken üst ortalar
sonrasında hemen üst yanlar çıktı

şuan 9 aylık 7ve8.dişimizi beklikk:kahve:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst