Diş macunu onlara yasak

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Hayatın her alanında olduğu gibi ağız ve diş sağlığında da erken yaşta edinilen alışkanlıklar yaşam boyu kolaylık sağlıyor

Çocukların en erken yaşta diş hekimiyle tanışması, yetişkinlikte ‘dişçi korkusunun’ üstesinden gelmeye de yardım ediyor. Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer; 6-8 aylık dönemde diş temizliğinin başlanmasının önemine dikkat çekiyor ve yuva veya okula başlayacak çocukların ağız ve diş sağlığı için anne babaları uyarıyor: "Dişlerin ağızda ilk kez görülmesinden itibaren dişlerin çiğneme yüzeyleri tülbent veya gazlı bezin ıslatılarak silinmeli. Okul öncesi çocuklarda çocuğa diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak gerek. Diş fırçası kullanımına 2,5 3 yaşında başlanması gerekli."

FIRÇA ANATOMİYE UYGUN YUMUŞAK OLMALI
Star'dan Özlem Yurtçu'nun haberine göre, çocuğun ağız büyüklüğüne uygun, yumuşak diş fırçalarının kullanılması gerektiğini söyleyen Dr. Tanfer, “Fırça kılları aşınır aşınmaz değiştirilmeli. Sabah kahvaltısı sonrası ve gece yatmadan önce sadece üçer dakikalık etkili bir fırçalama yeterlidir. 3 yaşına kadar çocuklarda diş macunu kullanımı önerilmez. Diş macunu kullanımına 3 yaşından sonra başlanmalı. Ancak reklamlarda görüldüğü gibi fırça büyüklüğünde değil bir leblebi kadar macun, fırçalama için yeterlidir. Diş macunu kullanımına başlandığı dönemde, florürlü diş macunları tercih edilebilir. Önemli olan çocuğun macunun tadını sevip istek duymasıdır. Fırçalamada macundan çok, etkili bir fırçalama işleminin önemli olduğunu unutmamak gerekir” diyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst