Diş gıcırdatma tehlike sinyali

k.a.y.r.a.

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.284
Tepki
3.917
Puan
113
Konum
mutluluğun tam yanında :D
Bruksizm olarak adlandırılan diş gıcırdatma ve sıkma dişlerin tamamen kaybedilmesine bile yol açabiliyor.
uzman diş doktorların; tamamen strese dayalı gelişen “bruksizm”, yani diş gıcırdatma hastalı*ğına dikkat çekti. Diş gıcırdatma, sıkma ve çene*yi kenetlemenin genellikle gece uyku sırasında ortaya çıktığını söyleyen uzmanlar, gerekli ön*lemin alınmaması durumunda ciddi sağlık sorun*larının yaşanacağını kaydetti. Diş gıcırdatmanın şiddeti ve sıklığının dişlere zarar verecek boyut*lara ulaşabileceğini vurgulayan diş uzmanları, şunları söyledi:

“Sürekli birbirine sürtülen dişlerin mineleri zarar görür ve dişlerin boyu zamanla kısalır. Kök*lerinde taşıyabileceğinden fazla uygulanan ba*sınçtan dolayı önemli hasarlar ortaya çıkar. Di*şi çene kemiğine bağlayan bağlarda gevşemeler olur ve bu yüzden dişlerde sallanmalar, dökül*meler başlar. Önlem alınması durumunda dişetleri de ciddi boyutlarda zarar görür ve sık aralık*larla kanamalar meydana gelir.”

Çene eklemîndeki kıkırdak dokuda ortaya çı kan tahribat nedeniyle eklem şikayetlerinin art*tığını ve kişinin sürekli ağrı hissettiğini belirten Karakaya, “Diş gıcırdatmanın geçmesi için mut*laka stresi ortadan kaldırılması gerekir” dedi.

alıntıdır
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
benim küçük kızımda uykusunda dişlerini çok gıcırdatıyor acaba endişelenmelimiyim bilmiyorum neyseki önemüzdeki ay dişçimizde randevumuz var doktorumuza bi sorayım bakalım bende endişelendim şimdi:eek:lmaz:
 

KUZU

Aktif Üye
Katılım
26 Şubat 2010
Mesajlar
314
Tepki
225
Puan
43
Konum
İZMİR
Aynı sorun bendede var, artık dişlerim kanıyor, ve dişeti çekilmesine sabep oldu.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst