Deli Saraylı -2010

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
topdelisarayli.jpg


Deli Saraylı

Oyuncular
Perran Kutman
Çetin Tekindor
Cüneyt Türel
Melis Birkan
Kenan Ece
Özge Özpirinççi

Yıl 1920, yer İstanbul. 1. Dünya Savaşı'nda bozguna uğrayan Osmanlı'nın başkenti müttefikler tarafından işgal edilmiş durumda. Anadolu'nun İstanbul'dan bir bilgi akışına ihtiyacı var, İstanbul'un elitleri ise konudan bağımsız 'tatlı' bir hayat yaşıyorlar.

Sait Molla önderliğinde kurulan İngiliz Muhipleri Cemiyeti, İnglizlerle İstanbul cemiyet hayatını kaynaştırıyor. Bu noktada Deli Saraylı ve Hüsrev Binbaşı'ya bir görev veriliyor. Bu ekip İstanbul'da bir konak tutarak istihbarat sağlayacaklar. Yabancı oldukları cemiyet hayatına giren ekip, tam bir aile olarak kurulur, tüm aile fertleri (uşaktan ailenin çocuklarına kadar) istihbarat için çalışıyorlar. Ancak yabancı oldukları bu ortamda herkes bol bol pot kırarlar...

Aşk ilişkileri, nefret, komiklik ve vatanseverlik temalarıyla Deli Saraylı tarihi bir komedi dizisi çok yakında Show TV'de.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
fft22mf818219.jpg


Özge ve Öner gizli görevde

Özge Özpirinçci ve Öner Erkan “Deli Saraylı” dizisinde Osmanlı İmparatorluğu’nun ajanlarını canlandıracak. Büyükada’daki sete gelirken Erkan bisikletini de kullanıyor. Özpirinçci ise spor olsun diye faytona binmiyor

Faytoncu Özge Özpirinçci’ye sesleniyor: “Faytona binmediğine pişman olacaksın. Yokuşun başında ‘Ne olur abi bineyim’ diye yalvaracaksın bana”. Özpirinççi pes etmiyor, neredeyse faytonla aynı anda varıyor set alanına. “Sağlık için yürümeliyim” diye açıklıyor nefes nefese halini. O makyajını yaptırıp kostümünü giydikten ve Öner Erkan’ın deyimiyle tarih öğretmenine benzedikten sonra Erkan, Büyükada’daki köşkün bahçesinden içeri giriyor. Altında katlanabilir bisikletiyle. Set günleri Erenköy’deki evinden Bostancı’daki vapur iskelesine bu bisikletle geliyor. Adada da onunla dolaşıyor. Dönüşte yorgunsa vapurdan iner inmez bir taksiye atlıyor, bisikleti de katlanmış halde bagajdaki yerini alıyor.
17 Eylül Cuma günü Show TV’de yayınlanmaya başlayacak tarihi komedi dizisi “Deli Saraylı”da genç Osmanlı ajanlarından ikisini oynuyor Özpirinçci ve Erkan. Diğer ikisi Melis Birkan ve Kenan Ece. Perran Kutman, Çetin Tekindor ve Cüneyt Türel ise dizinin usta oyuncuları. Dizinin genç oyuncuları set arasında bu üç ismin peşinde pervane. “Onlardan ne kapabilirim?” sevdasıyla...
İşgalci ve işbirlikçilerden bilgi alıp, Ankara’ya ileten gönüllü ajanları oynayan Özpirinçci ve Erkan ile Büyükada’daki çekimler sırasında konuşuyoruz...

Teklifi kabul ederken bu işin en cazip yanı neydi sizin için? Neye tav oldunuz?
a) Perran Kutman-Çetin Tekindor ikilisi b) Oynayacağınız karakter c) Komedi dizisi olması
Özge Özpirinçci: Üç şıkkın da etkisi var. Ben alaylıyım, bu kadroyla oynamak bir şans benim için. Set okul oluyor bana. Ama beni en çok komedi olması çekti. Bu ilk komedim. Sulu zırtlak bir komedi yapmıyoruz ama. Derdi olan bir komedi. Aslında ben iki yıl devam eden “Melekler Korusun” biter bitmez tekrar bir diziye başlamanın riskli olduğunu düşünüyordum. Ocak ayına kadar iş kabul etmeyecektim, dinlenecektim. Ama böyle bir proje gelince “Hayır” diyeni döverler (gülüyor).
Öner Erkan.: İlk sırada rolüm Ayyar var, ikinci sırada kadro. Komedi oynamayı seviyorum. Çekimlerde zor tutuyoruz kendimizi gülmemek için.

“Deli Saraylı”nın başrolündeki aile bildiğimiz ailelerden değil, casusluk peşindeler... Neler olacak köşkte?
Özge Ö.: Az önce “Derdi olan komedi” dedim ya işte “Deli Saraylı”nın hikayesi, 1920’lerde geçiyor. İstanbul İtilaf Devletleri tarafından işgal altındayken insanların yaşadıklarını anlatıyor. Bizim köşk bir istihbarat köşkü gibi çalışıyor. Undercover (gizli) bir görevdeler. Ailenin her bir üyesi Osmanlı’nın ajanı. Köşktekiler yabancılardan topladıkları bilgileri Ankara’ya gönderiyorlar.
Öner E.: Ben, Özge, Melis Birkan ve Kenan Ece Perran Kutman’ın canlandırdığı Perizat hanımın güya çocuklarıyız ama aslında ajanız. Evdeki herkes istihbarat için çalışıyor yani.

“Perran Kutman’ın önerdiği kitabı okudum”

-1920’lerin ortamını daha iyi anlamak adına size o dönemde geçen kitaplar okumanız tavsiye edildi mi?Özge Ö.: “Veda”da canlandırdığım Fikriye karakterinden ötürü benim bu dönem hakkında biraz bilgim vardı. Perran abla (Kutman) bize bir kitap önerdi: “Geçmiş Zaman Olur ki: Prenses Mevhibe Celalettin’in Anıları”. Onu okudum. Ayrıca “Haremde Dört Kadın” filmini izlememizi istediler, onu da izleyeceğim.
Öner E.: Dönem filmi izlemek yerine kitabını okumak daha faydalı. Çizgi roman “Ustura Kemal”lere baktım. Dönem hakkında bilgi verdi bana.

“Özge tarih öğretmenine, Melis Birkan mürebbiyeye benziyor”
- Tanışır tanışmaz hemen anlaşabildiniz mi?
Özge Ö.: Hemen arkadaşlıklar kuruldu bu sette. Çünkü herkes çok sıcak. Kenan, Melis, Öner ve benim yaşlarımız yakın, kafa yapımız yakın. Komedi yaptığımız için sürekli kafa ona işliyor. Set arasında her şeyin geyiğini yapıyoruz. Mesela Öner benimle kostümlerimi giydikten sonra “Hoşgeldin tarih öğretmeni” diye dalga geçiyor.
Öner E.: Melis Birkan’ı da o kostümlerle mürebbiyeye benzetiyorum.

Öner Erkan

“Altın Portakal ödülüm rafta kitaplarımı dengede tutuyor”
-Geçen yıl en iyi erkek dalında Altın Portakal aldıktan sonra öyle teklif falan yağmadı bana. Hatta bazı kişiler “Birkaç sene işsiz kalırsın artık” dediler. Altın Portakal heykeli konsolun üzerinde duruyor, kitapların devrilmesini engelemek için kullanıyoruz evde.
-Bu sezon BKM’de okul arkadaşım Sarp Apak ile benim yazdığım tiyatro oyununu sahneyeleyeceğiz.
-1,5 yıllık evliyim. Setten kalan zamanda eşimle zaman geçiriyorum. Arkadaşlarımla takılıyorum. Arkadaş ortamında müzik yapmayı seviyorum. Gitar çalar, şarkı söyleriz.

Özge Özpirinçci

“Bana Altan’dan ötürü yavşak-yılışık davranmadılar”
-Piyasaya yeni gelenlere “Oo, taze kan. Canım benim haydi gel” diyerek el ense yapanlar var. Ama bu tutum Altan (sevgilisi Engin Altan Düzyatan’dan bahsediyor) sayesinde bana sergilenemedi. Bana Altan’dan ötürü saygıyla yaklaştılar, yavşak-yılışık davranmadılar.
-Kızlar yakışıklı bir erkek görünce onu etkilemeye çalışır ya, ben saçmalamaya başlarım. Hayatımda kimseye anlatmayacağım şeyleri anlatırım. “Ben küçükken tek kaştım biliyor musun?” diye saçma salak konuşurum. Altan’la tanışınca da öyle konuştum. Neyse ki ters tepmedi.
- Altan bazı anketlerde en seksi erkekler arasına girince mutlu oluyorum, gurur duyuyorum onunla. Tatlı bir kıskançlık da duyuyorum. Ama dozunda kıskançlık, ilişkiyi yıpratacak cinsten bir şey değil.
Milliyet
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Show
Deli Saraylı



Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 17.09.2010 20:00

deli-sarayli.jpg



Yeni yayın döneminde Show Tv’de başrollerini Perran Kutman, Çetin Tekindor, Melis Birkan, Kenan Ece ve Özge Özpirinççi’nin paylaştığı ve birbirinden değerli ve yetenekli oyuncuları bir arada göreceğiniz tarihi – komedi türündeki “Deli Saraylı” başlıyor… Yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği, kahkaha fırtınasının eseceği bu tarihi komedide Perran Kutman, Çetin Tekindor, Melis Birkan, Kenan Ece, Özge Özpirinççi, Köksal Engür, Itır Esen, Ünal Silver, Leyla Göksun ve Tatsyana Tsvikeviç gibi oyuncular rol alıyor. “Deli Saraylı”nın hikayesi de oldukça komik ve ilginç. 1. Dünya Savaşı’nda bozguna uğrayan Osmanlı’nın başkenti müttefikler tarafından işgal edilmiştir. Anadolu’nun İstanbul’dan bilgi akışına ihtiyacı vardır. İstanbul’un elitleri ise konudan bağımsız ‘tatlı’ bir hayat yaşıyorlardır. Sait Molla önderliğinde kurulan İngiliz Muhipleri Cemiyeti, İngilizlerle İstanbul cemiyetini kaynaştırmaktadır. Bu noktada Deli Saraylı ve Hüsrev Binbaşı’ya görev verilir. Ekip İstanbul’da bir konak tutarak, yabancı oldukları cemiyet hayatına girecektir ve istihbarat için çalışan ekip, yabancı oldukları bu ortamda bol bol pot kıracaktır. Farklı kuşaklara ait birbirinden yetenekli ve değerli oyuncuların başına gelen olaylar izleyenleri kahkaha krizine sokacak. “Deli Saraylı” ilk bölümüyle 17 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’da Show Tv ekranlarında sizlerle olacak.

[DM]video/xen5de_deli-sarayly-dizisi-tanytym-fragman_shortfilms[/DM]
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Show´u ayarladilar arada gidip geliyor ama belki bu aksam seyredebilirim. :kahve:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Show
Deli Saraylı




Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 23.09.2010 22:15

[DM]video/xev09i_deli-sarayly-2-bolum-fragmany_shortfilms[/DM]

Yeni yayın döneminde Show Tv’de başrollerini Perran Kutman, Çetin Tekindor, Melis Birkan, Kenan Ece ve Özge Özpirinççi’nin paylaştığı ve birbirinden değerli ve yetenekli oyuncuları bir arada göreceğiniz tarihi – komedi türündeki “Deli Saraylı” başlıyor… Yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği, kahkaha fırtınasının eseceği bu tarihi komedide Perran Kutman, Çetin Tekindor, Melis Birkan, Kenan Ece, Özge Özpirinççi, Köksal Engür, Itır Esen, Ünal Silver, Leyla Göksun ve Tatsyana Tsvikeviç gibi oyuncular rol alıyor. “Deli Saraylı”nın hikayesi de oldukça komik ve ilginç. 1. Dünya Savaşı’nda bozguna uğrayan Osmanlı’nın başkenti müttefikler tarafından işgal edilmiştir. Anadolu’nun İstanbul’dan bilgi akışına ihtiyacı vardır. İstanbul’un elitleri ise konudan bağımsız ‘tatlı’ bir hayat yaşıyorlardır. Sait Molla önderliğinde kurulan İngiliz Muhipleri Cemiyeti, İngilizlerle İstanbul cemiyetini kaynaştırmaktadır. Bu noktada Deli Saraylı ve Hüsrev Binbaşı’ya görev verilir. Ekip İstanbul’da bir konak tutarak, yabancı oldukları cemiyet hayatına girecektir ve istihbarat için çalışan ekip, yabancı oldukları bu ortamda bol bol pot kıracaktır. Farklı kuşaklara ait birbirinden yetenekli ve değerli oyuncuların başına gelen olaylar izleyenleri kahkaha krizine sokacak. “Deli Saraylı” ilk bölümüyle 17 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’da Show Tv ekranlarında sizlerle olacak.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Deli Saraylı


Tarih: 2010-09-24 TV : SHOW TV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

[DM]video/xeuzzs_deli-sarayly-2-bolum-sesli-fragmany_shortfilms[/DM]

YENİ
DELİ SARAYLI
DELİ SARAYLI BAŞLADI…
Yeni yayın döneminde Show Tv’de başrollerini Perran Kutman, Çetin Tekindor, Melis Birkan, Kenan Ece ve Özge Özpirinççi’nin paylaştığı ve birbirinden değerli ve yetenekli oyuncuları bir arada göreceğiniz tarihi – komedi türündeki “Deli Saraylı” başladı…
Tahir Albay esir düşmüş , Cezzar paşanın evindeki zinadan da alıkonmaktadır. Perizat Sultan Tahir Albay`ın kurtulması için kolları sıvar .Küçük Esat`ı da yanına alarak Olgayı ziyaret etme bahanesi ile Tahir Albay`ın alıkonduğu yeri öğrenir. Ancak hesapta olmayan bazı olayların gelişmesi üzerine Hüsrev , Emir Zahir , Ayyar ve evin diğer erkekleri silahları kuşanıp çatışarak Tahir Albay`yı kurtmaya karar verirler.
“Deli Saraylı” ikinci bölümüyle 24 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’da Show Tv ekranlarında sizlerle olacak.
Sakın kaçırmayın…
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
ben ilk bölümünü izledim,perran kutmanı özlemişim diğer oyuncularda güzel ve konusu harika bugün de izlerim:D
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Harika bir dizi, kim kimi aldatmistan cok tarih kokan bir dizi. Ben bayildim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst