Dekorasyonun Temel Prensipleri

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Evinizi dekore ederken bu 3 kuralı da aklınızda bulundurmayı unutmayın.
dekorasyon.jpg

1. 70-20-10 kuralı: Renk dengesi sağlanmış, doğru ve profesyonel bir dekorasyon için süpürgelik, zemin ve duvar gibi sabit elemanların niteliği yüzde 70, mobilya, tekstil ve boyanın niteliği yüzde 20 ve aksesuar, tablo gibi elemanların niteliği de yüzde 10 olarak dikkate alınır.

2. Desen kuralı: Eğer desen kullanmayı seviyorsanız her zaman büyük desenleri orta büyüklükte desenleri de küçük desenlerle kullanmalısınız. Yani, çok büyük desenlerde mutlaka bir ortal renk kullanmayı ihmal etmeyin.

3. Boya kuralı: Boya renginizi seçerken mekanın adığı ışığa, ölçülerine ve kullanım amacına dikkat edin. Önce bir deneme kutusu satın alın ve eğer mümkünse ahşap parçalardan oluşturacağınız bir oda maketi hazırlayın ve bunu içini seçtiğiniz renklerle boyayın. Bu odanızın bir örneği olacaktır ve böylece seçtiğiniz renklerin üç boyutlu ortamda nasıl değiştiğini anlayabilirsiniz.

Son olarak:
Süprizlere her zaman açık olun. Mekanda dikkat çekici bir teki için ana duvara büyük bir ayna ya da bir sanat eseri asarak odak noktası oluşturmayı ihmal etmeyin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst