Değerli eşyaları nasıl saklamalı?

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
thumbnail.php


Dolaplar içinde tozlanmasına kıyamadığınız değerli eşyaları düzenli bir şekilde saklarken sergilemek de ister misiniz? İşte size özel kıymetli eşyaları pratik şekilde sergileme ve depolama ipuçları

Melike KAN

Sizin için çok büyük değeri olan ve her zaman göz önünde olmasını istediğiniz ev eşyalarınızı saklayarak mı muhafaza ediyorsunuz? Tozlanmaması için dolaplara saklayıp, düzen çözümleriyle mi uğraşıyorsunuz? Sizi anlatan, tamamlayan bazen de mekâna karakterini veren objeleri görmekten zevk alıyorsanız eğer sergilemekten kaçınmayın.

Konu eğer sergilemek istediklerinizi depolamak ise çoğunlukla yeni depolama ünitesi almanıza gerek kalmayacaktır. İşte uygulayabileceğiniz 10 pratik ipucu:

1. Askılıklar: Tablo yada havlu asmak için kullandığınız askılıkları yatak odanızda değerli el çantalarınızı asmak içinde kullanabilirsiniz.

2. Sepetler: Raflarınızın bir kısmını sergilemek istediğiniz objelere ayırırken diğer kısmını hasır sepetler kullanarak saklamak istediğiniz eşyalar için ayırabilirsiniz. Bu şekilde aynı anda iki işi birden yapabilirsiniz.

3. Çengelli raylar: En sevdiğiniz kupa ve fincanlarınızı çengelli raylarla düzenli bir şekilde duvara asıp, sergileyebilirsiniz.

4. Raflı sehpalar: Her ay alıp zevkle okuduğunuz dergilerin elinizin altında olmasını mı istiyorsunuz? O zaman dergilerinizi dolapların bir köşesine terk etmek yerine raflı sehpalara düzenli bir biçimde yerleştirerek sergileme imkânı bulabilirsiniz.

5. Rustikler: Mutfakta üst üste koymaya kıyamadığınız tavalarınızı, perdeler için kullandığınız rustiklerle asıp, muhafaza edebilirsiniz. Tavaları rustiklere “S” kanca yardımıyla asabilirsiniz.

6. Kutular: Açık raflarda kullanacağınız kapaklı kutularla istediğiniz objeleri sergileyip istediklerinizi gizleyebilirsiniz.

7. Camlı mobilyalar: Önü camlı mobilyalarla antika eşyalarınızı sergileyebilir, yaşam alanınızın atmosferini renklendirebilirsiniz.

8. Çekmece: Aksesuarlarınız için çekmece içi ayırıcılar ve cam panel yardımıyla takılarınızı düzenli bir biçimde saklayabilirsiniz.

9. Portmanto: Yıllarca ayakkabılık olarak kullandığınız portmantonuzu boyayabilir, çamaşır odasında dantellerinizi muhafaza etmek için kullanabilirsiniz.

10. Cam vazolar: Evinizde çok beğendiğiniz ama kullanamadığınız minik vazolarınızın içini baklagillerle doldurup renkli, modern bir hava yaratıp, görücüye çıkarabilirsiniz.

Bu 10 pratik yolu izlediğiniz taktirde, evinize kişisel dokunuşlar katmış olacaksınız. Yaratıcılığınızı kullanıp, mobilyalarınızı şöyle bir gözden geçirin ve işe koyulun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst