Damla Sakızlı Pasta

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Gerekli Malzemeler:
Damla Sakızlı Pasta
1 su bardagi un, 1 su bardagindan iki parmak az seker, yarim su bardagi sivi yag, 3 su bardagi sut, 4 tane damla sakizi, 1 paket petit-beur biskuvi (400 gr), ayrica yarim bardak sut


damla-sakizli-pasta.jpg

Yapılışı:

* Bir kapda siviyagda unu sararana dek, kavurun
* Uzerine sekeri, sakizlari ve sutu ekleyin ve kaynayana dek sürekli karistirin
* Kaynamaya baslayinca (kati bir kivam elde edeceksiniz) atesten alin
* Tepsinin (ben en kucuk boy borcam kullandim) en altina bir kat muhallebiden dokun
* Uzerine sute batirip yumusattiginiz biskuvilerden iki kat doseyin
* Uzerine tekrar kalan muhallebiyi dokun
* Hindistan cevizi veya tarcin veya findik/fistik ile susleyip, servis yapinalıntı

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst