Çürük diş öldürebilir

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul


Çürük diş öldürebilir

Diş çürükleri, tedavi edilmemeleri durumunda ciddi enfeksiyonlara yol açarak ve vücuda yayılıp ölüme neden olabilir

Konya'da Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Gökalp, diş çürüklerinin tedavi edilmemesi durumunda ciddi enfeksiyonların oluşabileceğini ve vücuda yayılarak ölüme neden olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Alparslan Gökalp, diş sağlığına yeterince önem verilmediğini belirterek, özellikle çocukların diş sağlığına çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Çocuklara gece yatarken anne sütü ya da meyve suyu verilmemesini ifade eden Prof. Dr. Gökalp, "Anne sütünün şeker içeriği, inek sütüne oranla daha fazladır. Meyve suyu ise içerdiği asitlerden dolayı dişlere büyük zarar verir. Çocuğun doyurulduktan sonra dişlerinin temizlenip daha sonra uyutulması gerekir. Uyuması için biberon vermek, emzirmek yada meyve suyu içirmekten ailelerin kaçınması gerekir."dedi.

Prof. Dr. Alparslan Gökalp, diş çürüğü oluştuğunda, hemen tedavi edilmesini aksi halde önemli hastalıkları davetiye çıkartabileceğini belirterek şunları söyledi: " Diş çürükleri çok önemlidir. İnsanlarımız fazla dikkate almıyor. Ama küçük yaşlarda oluşan ve önemsenmeyen diş çürükleri zamanla ciddi enfeksiyonlara yol açar. Bu da bütün vücuda yayılarak ciddi hastalıklara davetiye çıkartır. Hatta ölüme neden olabilir. O yüzden diş çürüklerinde erken tedavi çok önemlidir."
Posta
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler canım. 6 ayda bir muhakkak dişçime giderim. Maalesef dişlerimize özen göstermiyoruz millet olarak.
 
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
44
Tepki
32
Puan
18
Konum
almanya
Tesekkürler cok cok önemli bir bilgi .
Bundan iki ay önce Esim iki hafta yogun bakimda, dört gün komada kaldi .Üc ameliyat gecirdi bunlarin sorumlusu bakimini aksattigi iki cürük disiydi . Ölümden döndü cok sükür simdi sagligina kavustu .
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Çok geçmiş olsun bayağı ağır bir durum olmuş gerçekten...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst