Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Croissant

Konu, 'Dünya mutfakları' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]
    Croissant

    Malzemeler 500 gr. un, 15 gr. kuru maya, 90 gr. şeker, 1 5 gr. tuz, 300 ml. ılık süt, 340 gr. tereyağı, 1 yumurta (2 çorba kaşığı suyla çırpılmış).

    Tarif

    Unu, tuzu, şekeri, sütü, mayayı bir çırpma kabına koyup yavaş devirde 8-10 dakika karıştırın.Bir cam kaseyi hafifçe unlayıp hamuru top halinde kasenin içine koyun. Üstünü örtüp iki saat kadar dinlendirin.50 cm. kadar bir streç filmi tezgaha açın, tereyağı ortasına yerleştirip, üstünü ikinci bir streç filmle kapatarak parmaklarınızla tereyağını yayın.Bir merdane yardımıyla 20/25 cm. genişliğinde açın ve buzdolabında 30 dk. soğumaya bırakın.Hamuru tekrar unladığınız tezgaha alın ve tereyağını hamurun tam ortasına yerleştirip uç kısımlarını örtecek şekilde yayarak kapatın.

    Merdane yardımıyla hamuru tekrar açıp üçe katlayın ve streçleyip 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayıp son işlemden sonra hamuru bir gece buzdolabında dinlendirin.

    Artık croissant'larınızı hazırlayabilirsiniz: Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Dikdörtgen olacak şekilde 0.5 cm. kalınlığında açın. Bir bıçak yardımıyla kenarlarını düzeltin ve birbirine eşit üçgenler kesin. Kestiğiniz üçgenleri sıkı bir şekilde, tabandan sivri uca doğru sarın.Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye dizin. Tepsiyi büyükçe bir torbanın içine koyup 30 dakika dinlendirin.Suyla çırpılmış yumurtayı üstlerine sürün ve önceden 190°C ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.

    Servis Önerisi: "Pain au Chocolat" için farklı yapacağınız tek şey, hamuru üçgen değil dikdörtgen kesip ortalarına çikolata koymak; diğer tüm işlemler birebir aynı.
    ekolay
     
    LiLi bunu beğendi.
  2. LiLi

    LiLi Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2010
    Mesajlar:
    9.396
    Beğeniler:
    12.557
    Offf çikolatalısı olsa da yesem , armut piş ağzıma düş üye smileyi :panter:
     
    nk83 bunu beğendi.