Country Dekorasyon Püf Noktaları!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Lpv1ZZ.jpg


Konforlu, rahat, sıcak ve samimi, pastel veya toprak renklerinin hakim olduğu, yumuşak detaylara sahip mobilyalarla döşenmiş bir ortam sizi daha çok keyiflendiriyor ise, tarzınız büyük olasılıkla Country’dir.

Birçoğumuzun bildiğinin aksine, Country tarzı dekorasyon koyu renklerden meydana gelmez. Daha çok pastel ve toprak renklerinin hakim olduğu ve ayrıca içine doğada bulunan renklerin estiği bir tarzdır. Country tarzı ile evinizi sade ama şık, basit ama oldukça konforlu, pastel fakat rengarenk bir yaşam alanına çevirmeniz oldukça kolay. Bunun için püf noktaları bilmek yeterli.

Country Dekorasyonda Renk, Form, Aksesuar ve Diğer Detaylar…


Renkler: Pencerenizden baktığınızda göreceğiniz ağaçlar, çiçekler, gökyüzü renk seçiminde ilham alabileceğiniz öğelerden. Bunları gün ışığında eskittiğinizde işte Country tarza uygun renklere ulaşmış olursunuz. Bunları beyaz, krem veya toprak tonlarıyla kombin yapabilirsiniz. Pastel tonlarda tek renk paleti üzerinde gitmeniz harika sonuçlar verecektir.

Koltuklar oldukça geniş ve rahattır. Rengârenk yastıklarla konforunuzu artırabilirsiniz.

Kumaşlar: Koltuk ve sandalye döşemelerinde, yastıklarda daha çok pamuk, keten ve yünlü kumaşlar tercih edilir. Düz, çizgili, ekose veya çiçekli desenler arasından ruhunuza hitap edeni kolaylıkla seçebilirsiniz.

Mobilya: Daha çok açık renkli ahşap malzemeler kullanılır. Doğal ahşaplar, ceviz, maun en fazla kullanılanlardandır. Ayrıca hasır ve bambu mobilyalar da özellikle kış bahçelerinizde, teraslarınızda veya evin herhangi bir köşesinde de olabilir, oldukça şık bir hava verir.

Aksesuarlar: Seramik ve topraktan yapılmış aksesuarlar, ferforje serpiştirmeler ev dekorasyonunuzu tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Country tarzda mobilyalarda el işçiliği oldukça önemlidir. Yumuşak hatlar, gözleri rahatsız etmeyecek şekilde uygulanır. Evinizin tamamında ferah ve havadar bir ortam yaratmak için duvarları açık renklerle boyayabilirsiniz.


Renk seçiminizi yaparken aynı renk paleti üzerinde gitmeye dikkat etmenizi öneririm. Eğer kontrast renkler kullanmak isterseniz, seçeceğiniz rengin ortamda bir karmaşaya neden olmaması için, oranını az tutmanız uygun olacaktır.


Country tarzda unutulmaması gereken 3 nokta:

1- Sadelik (herhangi bir karmaşadan uzak),

2- Ferahlık

3- Samimiyet.

Bu 3 noktaya uyduğunuzda kendinizi yansıtan bir stil oluşturmanız oldukça kolay.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst