Çörekotlu Simit Tarifi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
simityeni.jpg


Simit Tarifi
Üzerine çörek otu serpilmiş, pekmezli sosla tatlandırılmış yumuşacık simit tarifi Yüksek Topuklar’da. Sabah kahvaltılarınız için ideal bir tarif.
Malzemeler,

* 1 Yemek kaşığı toz şeker
* 1 Tatlı kaşığı tuz
* 1 Çay bardağı sıvıyağ
* 1 Paket yaşmaya
* 1 Su bardağı ılık su
* 1 Su bardağı çörek otu
* 1 Su bardağı pekmez (suyla inceltilmiş)
* Yeterince un

Hazırlanışı,

1. Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın.
2. Ortasına yaş mayayı koyup ılık su ile eritin.
3. Şeker, tuz, sıvı yağı koyup karıştırın.
4. Unu zar azar ilave edip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun.
5. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerine dizin.
6. 15-20 dakika mayalandıktan sonra tezgahın üstünde 35 cm kadar uzatıp yuvarlak şekle getirip uçlarını iyice kapatın.
7. Önce pekmezli suya sonra çörekotuna batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
8. 185 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
9. Hafif soğuduktan sonra ister dilimleyerek ister bütün olarak servis yapın.

Afiyet Olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst