Corba Tariflerimiz Oylamaya Acilmistir Hanimlar

LEZZIZ VE GÖRSEL CORBA TARIFLERIMIZE OYLARINIZI BEKLIYORUZ

  • 1.ADAY-DOMATESLI SÜTLÜ SAFAK CORBASI - ferah :sarilma:

    Kullanılan: 0 0,0%
  • 2.ADAY-SEBZE TANELI CORBA - incitanemtuana :sarilma:

    Kullanılan: 0 0,0%
  • 6.ADAY-ARPA SEHRIYE CORBASI - Arina :sarilma:

    Kullanılan: 0 0,0%

  • Kullanılan toplam oy
    55

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
bu mübarek Ramazan Ayinda
ilk yarismamiz start vermis bulunmakta

heycanla bekledik
heycanlada tamamlanir insaallah

buarada bir duyuru daha yapmak istiyorum siradaki yarismamiz iftar tatlilari detayli bilgi edinmek icin linki tiklayin katilimlarinizi bekliyorzm:incim:

https://www.hanimefendi.com/yemek-y...atlilari-yarisma-basvurulari-baslamistir.html

öncelikle hamileler ve as erenlerden özür diliyoruz
caninizi cok cektirmeyiz insaallah:besik:

iste karsinizda
birbirinden lezzetli ve görsel sunumuyla
9adet Corba tarifleri
:kupa::kupa::kupa:

:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..


Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz



katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum



baslama tarihi:16.08.2010

bitis tarihi:22.08.2010



Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem




HAK EDEN KAZANSIN
:hhhhhh::eek::hhhhhh::eek::hhhhhh:

1.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
DOMATESLI SÜTLÜ SAFAK CORBASI

FERAH

22222222222gm.jpg


Malzemeler:
4 bardak et suyu(tavuk suyu da olabilir)
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4-5 adet olgun domates
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
tuz-karabiber
Yapılışı:
yağ ve un pembeleşene kadar kavrulur,rendelenmiş domatesler ilave edilir ve 4 su bardağı et suyu katılıp karıştırarak kaynatılır.ayrı bir kap içinde yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt çırpılır vekaynamakta olan karışıma ilave edilir.kısık ateşte 10 dk daha kaynatılır ve en son tuz konur.üzerine kuru nane ,kırmızı pul biber atarak süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN:)

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
2.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
SEBZE TANELI CORBA

INCITANEMTUANA

sebzetanelicorba.jpg


Sebze Taneli Corba

malzemeler:
1 adet pirasa
1su bardagi lahana
1adet havuc
1adet taze sogan
yarim kutu misir
1 kücük kutu bezelye
1adet tavuk gögsü
1 adet tavuk bulyon
1 yemek kasigi nishasta
siviyag,tuz,karabiber

hazirlanisi:
tencereye siviyag dökülüp misir kavrulur
5su bardagi su ilave edilir
tavuk gögsü küp küp dogranip eklenir
daha sonra lahana,havuc,prasa ve taze sogan dilediginiz gibi dogranir ve tencereye bezelyeyle birlikte ilave edilir
tuz ve karabiberle tatlandirilir
orta ateste yavas yavas kaynatilarak pismeye brakilir

en son 1yemek kasigi siviyag ile bir kasik nishasra karistirilip icine dökülüp terbiye edilir

not:arzuya göre dilediginiz ve sevdiginiz hertürlü sebze ilave edilir

tam bir vitamin deposu ve doyurucu bir lezzet

cocuklarinda cok severek yedigi bir tad

AFIYET OLSUN:catalbicak:

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
3.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
SEHRIYELI TAVUK CORBASI

LILAV



malzemeler:

2 tavuk budu yada bir tavuk gögsü kemikli olcak
4 adet havuc
iki yemek kasigi un
1tatli kasigi tozbiber
bir avuc tel sehriye

yapilisi:
*öncelikle tavuk etini parclara bölüp ikiye yada üce böldügünüz havucla haslayin.

*bunlar pisince bir tabaga alip sogumasini bekleyin suyunuda dökmeyin.

*sonra havuclari küp küp dograyin etledikleri didikleyin.

*baska bir tencede biraz tozbibirde yagi kavurun sonra iki kasik un koyun onlarida kavurun
* tavugun suyunu ilave edin biraz daha kaynar su koyun sonra etle havuclari ilave edip kaynamaya baslayinca sehriyeleri ilave edin ve sehriyeler pisince ocaktan alin.
pulbiber limonla servis yapin.

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
4.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
AYRAN ASI CORBASI

PANTER



ayran aşı çorbası:
malzemeler:
1kase bugday
1kase nohut
500 gr yoğurt
1demet dereotu
tuz.....
yapılışı:
bugdayı ve nohutu bir gece önceden üzerinden çıkacak kadar su ile ıslattım...
Eğer buzluğumuzda haşlanmış nohutumuz varsa nohut ıslatmanıza gerek yok onuda kullanabilirsiniz....
Ertesi gün ıslattığım suyu döküp güzelce yıkadıktan sonra üzerinden çıkacak kadar su ile haşladım malzemeyi...
Sonra soğumaya bıraktım.
Başka bir yerde yogurdu we dereotunu karıştırdım.Haşladıklarımı da ekledim.Çorbamı dolaba kaldırdım....
İftar saatine kadar çorbam buz gibi oluyor.Sonraaaaa üstünü süsleyerek iftarda afiyetle yiyoruz
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
5.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
EZODAMAT CORBASI

FINDIKKURDU



Ezodamat çorbası

Alicilarinizin ayariyla oynamayin, ezo gelin degil damat corbasi! Pirinc pilavi servisi yapcagimiz icin, corbamizin pirinci olmayacak,ayni besinden cok almayalim ki dengeli olsun diye dusundum ;) E beyaz pirinci eksik olan corbaya da damat ismi daha uygundur.

Malzemelerimiz
Yarım kase ince bulgur
1 kase kirmizi mercimek
1 buyuk sogan
1 tepeleme kasik salca (domates+biber salcasi karisimi pek guzel olur)
2 kasik yag
Su

YAPILIŞI:

Servis ederken corbanin uzeri icin
Yagda kavrulmus nane, arzuya gore biber…
Sogani ince ince dograyip yagda kavuruyoruz. Salcayi da katip biraz su ilavesi ile karistirin. Yikanmis ince bulgur ve mercimegi de ekleyip (tercihen) kaynamis suyu ilave edin. Corbanizin kivamini arzunuza gore ayarlarsiniz diye su miktarini belirtmedim.Yaklasik 1.5 litre iyi geliyor. Mercimekler iyice pistikten sonar uzerine yagda kavrulmus nane ,biber dokerek servsi yapabilirsiniz.
Eger evdeki bebeleri de dusuneceksek corbayi robottan gecirebilirsiniz.

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
6.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
ARPA SEHRIYE CORBASI

ARINA

10xzu2w.jpg


Malzemeler;

1,5 çay fincanı arpa şehriye
2 adet domates
Tuz
Yağ
Göz kararı su
İsteğe göre tavuk suyu

Yapılışı;

Yağ ile arpa şehriyeyi pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra rendelediğimiz domatesleri atın ve suyunu çekene kadar kavurun. Ardından tavuk suyumuzu ve göz kararı suyumuzu dökelim. Tuzumuzu da attıktan sonra biraz kaynatın.

Afiyet olsun. :hhhhhh:

Not: Ben arpa şehriye çorbasında arpa şehriyeleri çok fazla sevmiyorum. Çok oyunca çorba gibi gelmiyor bana. Siz isteğe göre fazlalaştırabilirsiniz miktarı :panter:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
7.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
DOMATES CORBASI

ACIGUL



tarifi: 2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
tuz

yapımı: yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.

Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
8.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
KÖFTELI EKSI CORBASI

SILADAYIM



çorbam için malzemeler

Yarım kg kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ince bulgur
5su bardağı su
1 limon
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı yoğurt
1adet havuç (rendeleyerek)
tuz karabiber nane
yapılışı

Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Kıymayı bir kaba alıp içine soğanı bulguru maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. Köfteleri ilave edip orta ateşte 15 dakika pişirin daha sonra rendelenmiş havucuda ekleyip beş dakika daha kaynatalım
Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu ve yoğurdu çırpın. Yemeğin suyundan1kepçe ekleyip karışımı ılıştıralım Hazırladığınız terbibeyi yavaş yavaş tencereye ilave ederken biryandan da karıştıralım ki çorba kesilmesin daha sonra iki üç dakika daha kaynatıp çorbanın altını kapatalım son olarakta bir tavadabtereyağında naneyi yakıp çorbamıza ekleyip karıştıralım
. Sıcak olarak servis yapalım :panter: Afiyet olsun.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
9.HAMARAT ADAYIMIZ
VE CORBASI
SEBZELI MERCIMEK CORBASI

GULLERDIYARI





Malzemeler:

1 kücük su bardagi kirmizi mercimek
1 orta boy patates
1 orta boy sogan
2 adet havuc
sivi yag arzuya göre tere yagida kullanabilirsiniz
1 kasik salca
tuz, tuzot

Yapilisi:

Mercimegi güzelce yikayip tencereye aliyoruz patates havuc ve sogani soyup dograyip onlarida mercimegin icine koyun,
1 litreye yakin su ekleyip biraz tuz atarak kaynamaya birakiyoruz.
asagi yukari yarim saat kaynatin havuclar pismisse olmus demektir,
pisen harci bir kaba aliyoruz el mikserinin picagi ile güzelce eziyoruz,
tencereye yagimizi koyun ben tere yagi koydum ama isterseniz sivi yagda kullanabilirsiniz bir kasik salcayi yagin icine koyup biraz karistirdiktan sonra hazirladigimiz mercimegi tencereye bosaltalim kayu ise biraz su ilave edebiirsiniz,
tuzunu ve tuzotunuda ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatin corbamiz servise hazir,
servis tabagina aldiktan sonra isterseniz üzerine kirmizi biber kizartip biraz gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun arkadaslar.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst