http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs571.snc3/31145_394655313908_144157758908_3888297_5993277_n.jpg
ÇÖMLEK AFİYET OLSUN
Malzemeler:
1. 1 kg. parça et,
2. 1 kg. patlıcan,
3. 2 kg. domates,
4. 1/2 kg. yeşilbiber,
5. 1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,
6. 2 Soğan,
7. 6–7 Diş sarımsak,
8. 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır.
Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır.
Soğanlar iri iri doğranır.
Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır.
Sarımsaklar soyulup yıkanır.
Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile
hafif pişirilir.Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip
kavurmaya devam edilir (10-15 dakika).
Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur.
Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
Not: FRENK ÇÖMLEĞİ denen bir çömlek daha
yapılır ki bu yapılışı bakımından aynen karışık
çömlek gibidir yalnız çömleğin karışımına patlıcan hiç konmaz.
Afiyet Olsun...
-Alıntı-
ÇÖMLEK AFİYET OLSUN
Malzemeler:
1. 1 kg. parça et,
2. 1 kg. patlıcan,
3. 2 kg. domates,
4. 1/2 kg. yeşilbiber,
5. 1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,
6. 2 Soğan,
7. 6–7 Diş sarımsak,
8. 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır.
Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır.
Soğanlar iri iri doğranır.
Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır.
Sarımsaklar soyulup yıkanır.
Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile
hafif pişirilir.Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip
kavurmaya devam edilir (10-15 dakika).
Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur.
Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
Not: FRENK ÇÖMLEĞİ denen bir çömlek daha
yapılır ki bu yapılışı bakımından aynen karışık
çömlek gibidir yalnız çömleğin karışımına patlıcan hiç konmaz.
Afiyet Olsun...
-Alıntı-