Çömlek - Urfa Mutfağı

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs571.snc3/31145_394655313908_144157758908_3888297_5993277_n.jpg

ÇÖMLEK AFİYET OLSUN

Malzemeler:


1. 1 kg. parça et,
2. 1 kg. patlıcan,
3. 2 kg. domates,
4. 1/2 kg. yeşilbiber,
5. 1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,
6. 2 Soğan,
7. 6–7 Diş sarımsak,
8. 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:


Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır.
Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır.
Soğanlar iri iri doğranır.
Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır.
Sarımsaklar soyulup yıkanır.
Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile

hafif pişirilir.Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip

kavurmaya devam edilir (10-15 dakika).
Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur.
Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir.
Sıcak servis yapılır.

Not: FRENK ÇÖMLEĞİ denen bir çömlek daha

yapılır ki bu yapılışı bakımından aynen karışık

çömlek gibidir yalnız çömleğin karışımına patlıcan hiç konmaz.

Afiyet Olsun...

-Alıntı-
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst