Çokokrem (ev sarellası)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Çokokrem (ev sarellası)

2 yumurta
7 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
50 gr.margarin
1 paket kakao (3 çorba kaşığı) rengi açık olursa daha fazlada koyabilirsin
2 paket vanilya
isteğe göre 1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 çay bardağı süt (koyu olursa çoğaltılabilir)

Yumurta ve şekeri mikserin çırpıcısıyla iyice beyazlaşana kadar çırpın.Margarini eritin tek tek tüm malzemeleri çırpılan yumurtaya ekleyip çırpın.Bir cam kaba koyup buzdolabında saklayın.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
Olur neden olmasın :cikolata: eskiden bu tarifi çok yapardık sonradan çiğ yumurta olduğu için yapmayı bırakmıştık birde margarin çok sıcakken yumurtalarla buluşturmayın 1 kere öyle yaptım pişik yumurta kokusu gibi gelmişti (gerçi o kokuda bir tek bana gelmişti ya neyse )
 

mes32

Daimi Üye
Katılım
28 Kasım 2011
Mesajlar
1.315
Tepki
1.200
Puan
113
Yaş
37
Konum
ısparta
Bir kere yaptım evde çok güzel olmuştu. birdahamı yapsam kiiii?:nk:
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
eline saglik nk'cim enfes gorunuyo yumurtanin bana da kokmayacagini bilsem yapardim ama kimseye kokmaz bana kokar o kesin :eek:ys:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
Tereyağı sıcakken koymazsanız kokma ihtimali daha düşük oluyor sıcakken yumurtayı pişiriyor çünkü...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst