Cok pratik Tatlı çeşitleri..........

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Tatlı yapmanız gerekiyor ve çok fazla zamanınız yoksa irmik tatlısı çok iyi bir alternatif olacaktır. Bu tatlıda un ve yağ kullanılmıyor olması diyette olanların da tatlı ihtiyacını daha az kalori alarak gidermelerini sağlayacaktır.



İRMİK TATLISI
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 poşet vanilya


Hazırlanışı:
Süt tencereye alınır, irmik ve şeker eklenir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır, en son vanilya eklenip karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Suyla çalkalanmış ıslak kaselere veya borcama dökülebilir. ( ıslatılması; borcamda dilimlerin kolayca çıkarılmasını, kaselerde ise kolayca ters çevrilebilmesini sağlıyor.) Ben elma şeklindeki ve yuvarlak kaselere döktüm. Üzerinide çiçek desenli kağıtlar yardımıyla tarçınla süsledim
 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek


Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Muhallebisi İçin:
- 1 lt süt
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya


Üstü için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- Süslemek için hindistan cevizi, toz fıstık, dövülmüş ceviz vs.


Hazırlanışı:
- Etimekleri dikdörtgen borcama dizilir.
- Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker tencereye alınır kısık ateşte arada karıştırılarak karamel hale getirilir. Şeker tamamen eriyip karamel haline geldikten sonra suyu eklenir.(Bu aşamada çıkan seslerden korkmayın :) ) Karıştırmaya devam edilir. Sertleşen şekerler tekrar eriyecektir. Kaynayınca limon eklenir ve 5-10 dakika daha kaynatılır. Kıvamlı bir şerbet olması gerekiyor. Şerbet sıcağa yakın ılıkken etimeklerin üzerine gezdirilir.
- Muhallebisi için; margarin eritilir, un ve şeker eklenir kavrulur ve süt eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Vanilya eklenir, ocaktan alınır mikserle çırpılır. Şerbeti iyice çeken etimeklerin üzerine dökülür.
-Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerindeki tarife göre hazırlanan krem şanti muhallebinin üzerine sürülür. Buzdolabında en az 2-3 saat soğutulur. Servisden önce üzeri süslenir ve dilimlenerek servis yapılır

 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
ELMALI TOPLAR
Malzemeler:
- 3 adet büyük boy elma
- 2 paket kakaolu veya çifte kavrulmuş pötibör büsküvi
- Bir avuç iri dövülmüş ceviz
- 1-2 yemek kaşığı kakao
- İsteğe göre topları bulamak için hindistan cevizi, kakao, toz ceviz, toz fındık, toz antep fıstığı vs.

Hazırlanışı:
Elmalar soyulur ve rendelenir. Büsküviler blenderda veya elle toz haline getirilir. Elma, büskiviler, ceviz ve kakao yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içleri ıslatılarak yuvarlanır. Daha sonra istenilen malzemeye bulanarak servis tabağına dizilir


 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
TAG Lİ DAİRELER
SARISI: 1 PAKET PORTAKALLI TANG
1 ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER ( ARZU EDERSENİZ )
5 ÇAY BARDAĞI SU

ARA KAT : 1 PAKET KAKAOLU BÜSKÜİ

BEYAZI: 1/2 LT SÜT
1 ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA

KALIP: İÇİ ÇUKUR OLAN ÇAY FİNCANLARI SU İLE ISLATILMIŞ

YAPILIŞI: ÖNCE SARI RENKLİ OLAN TÜM MALZEMEMİZİ KARIŞTIRIP MUHALLABİ GİBİ PİŞİRİYORUZ..SONRA ISLATILMIŞ KALIBIMIZA 1 KEPÇE DÖKÜP ÜZERİNE 1 TANE KAKAOLU BÜSKÜİMİZİ KOYUP ELİMİZ İLE ÇOK HAFİF BASIYORUZ..SONRA BEYAZ RENKLİ OLAN MALZEMEMİZİ KARIŞTIRIP ONUDA PİŞİRİP BÜSKÜİLERİMİZİN ÜZERİNE KEPÇE İLE DÖKÜYORUZ. İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA BUZDOLABINDA SOĞUTUYORUZ.SERVİS ZAMANI KALIBIMIZI TABAĞIMIZA TERS ÇEVİRİYORUZ..
ARZU EDİLİRSE VİŞNELİ,LİMONLU,ŞEFTALİLİ TÜM ÇEŞİTLERİ İLE YAPABİLİRSİNİZ..MAYHOŞ SOĞUK ÇOK LEZZETLİ OLDUKÇA PRATİK VE ŞIK BİR TATLI OLUYOR...YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN RESMİNİDE EKLİYORUM...


 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
ORALETLİ KOLAY TATLI
bir kucuk paket kakaolu biskuvi (dilediginiz biskuvi cesiti olabilir)
3yemek kasigi oralet ben mandalinali oralet tozu kullandim
1 ,5 yemek kasigi nisasta
1 ,5 su bardagi su
3 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tarcin yarim su bardagi ilik sut
yapilisi: oncelikle muhallebiyi yapiyoruz 1,5 bardak su ve nisasta ile ben 3 yemek kasigi seker kullandim oraletiniz cok sekerli olabilir tadina bakarak seker ekleyin

muhallebiyi dileginiz bir kaliba dokun ama kalibi onceden islatin ben tirtilli tabani olan bir saklama kabim vardi ona doktum kenara koyun biskuvileri tarcin ve bir yemek kasigi seker eklediginiz yarim su bardagi ilik sute batirin ve muhallebinin uzerine dizin , buzdolunda sogumaya birakin soguduktan sonra servis tabagina ters cevirip servis yapin

bakmayin cok uzun anlattigima cok pratik bir tarif dilerseniz muhallebiyi fazla yapip hem alta hem uste dokebilrisiniz AFIYET OLSUN....


 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
TURFF
malzemeler:

400 gr kuvertur cikolata (200 gr sutlu ,200 gr bitter)
200 ml krema
iki portakal kabugu rendesi
susleme icin

file findik
bagdem krokan
pudra sekeri
yapilisi:

kuverturu bicak yardimiyla ince ince kiyin ve isittigimiz kremaya ekleyin
spatula yardimiyla homojen bir karisim elde edinceye kadar karistirin
portakal kabuguklarini ekleyin
ara ara karistirarak sogumasini bekleyin
soguduktan sonra 2 saat kadarda buzdolabinda bekletin
susleme malzemelerini ayri ayri tabaklara alin
beklettiginiz cikolata karisimini kasik yada elinizle yuvarlak sekil verin ve susleyeyin buzdolabinda agzi kapali olarak uzun surede tuketebilirsiniz portakal ve cikolatanin muthis lezzetine dayanabilriseniz tabi afiyet olsun

 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
ÇİLEKLİ CUPLAR....
Malzemeler:

4 dilim kek veya bisküvi
1 paket muhalebi
süt
cilek
Yapilisi:
kekleri rondondan gecirip cuplara yerlestiriyoruz
muhalebiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirliyoruz
biraz sogudukdan sonra keklerin üzerine esit sekilde paylastiriyoruz
üzerini cilek ile süsliyoruz
Bu tarife göre 4 cup cikiyor
Afiyet bal seker olsun


 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
HİNDİSTAN CEVİZLİ KARTOPU
Malzemeler:
- 3 su bardagi hindistan cevizi
- 1 su bardagi süt tozu
- 1,5 su bardagi tozseker
- 200 gr. cig krema (vollrahm)

Yapilisi:
bence tozsekeri ve cig kremayi biraz bekletin (seker erisinki, yerken agziniza sirf seker tadi gelmesin), daha sonra süt tozu ve hindistan cevizinide ekleyip karistirin.
cevizden biraz daha kücük parcalar koparip yuvalayip hindistan cevizine bulayin.
buzdolabina koyup donmasi gerekiyor aksi taktirde cok yumusak olur ve tat vermez..
bir gün önceden yapilirsa daha güzel oluyor :))
afiyet bal seker olsun..

 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
İrmik tatlısı en baştaki ne kadar da kolay.
hemde malzemesi çok az.
Gerçekten pratiğe benziyor denemeye değer..
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
:catalbicak:Off dün akşamdan beri canım fena tatlı istiyor zaten..
Ay bunlarıda görünce kan şekerim iyiden iyiye düştü valla
Ay siz beni bayıltmakmı istiyorsunuz:tokat:
Eve gider gitmez bende tatlı yapıcam işte.Banane banane
Çok güzeller,harika görünüyorlar:catalbicak:
 
OP
sementha

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
:catalbicak:Off dün akşamdan beri canım fena tatlı istiyor zaten..
Ay bunlarıda görünce kan şekerim iyiden iyiye düştü valla
Ay siz beni bayıltmakmı istiyorsunuz:tokat:
Eve gider gitmez bende tatlı yapıcam işte.Banane banane
Çok güzeller,harika görünüyorlar:catalbicak:

yap hayatım hem çok pratik bu tarifler...
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
ozellıkle ırmık tatlısı super yapıyorum pratık lezız:eek:
 
D

d.melek

Misafir
irmik tatlisi dediginiz sus eyi biz Azerbaycanda yemek olarak kullaniyoruz,ama katilasmamis ocaktan aliyoruz,oyle yiyoruz:D
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
hepsi pratik ve güzel görünüyor en kısa zamanda bir kaçtanesini denicem teşekkürler:eek::eek::eek::eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst