'Çocuklarınızı kansere karşı ılık suyla yıkayın'

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
14661162865.jpg


'Çocuklarınızı kansere karşı ılık suyla yıkayın'

Prof. Dr. Erkan Topuz çocuklarınızı kanserden koruyacak hayat önerileri veriyor: "Sıcak suda yıkamayın, odasında Benjamin bitkisi bulundurun, gece başucu lambasını yakmayın"

Tümdünyada artış gösteren çocuk kanseri vakalarının önüne geçebilmek için Prof. Dr. Erkan Topuz önemli uyarılarda bulunuyor. Universal Hastaneler Grubu İtalyan ve Çamlıca Hastaneleri Tıbbi Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz pek çok bilimsel araştırmayı inceleyerek aileler için öneriler hazırladı:

FAST-FOOD TEHLİKELİ: Çocuğunuza fast-food yedirmeyin. Haftada üç kereden fazla fast-food yiyenlerde, beyin tümörü, lenfoma ve lösemi üç kat daha fazla görülüyor! Fast-food yemek istiyorsa, salata ya da sebzeyle verin ki kanserojen etkisi azalsın.

BALIKÇINIZ OLMALI: Kanserden korunmak beslenmeyle başlar. Çocuğun kullandığı malzemelere de dikkat etmek gerekiyor. Mesela beslenme çantasının çelikten olması önemli. Çocuklarınıza temiz balıklar yedirin. Tanıdığınız ve güvendiğiniz bir balıkçınız olsun ki, kanalizasyon ağzından tutulan balıklardan çocuklarınızı koruyabilin. Balıkların çeşidini de zaman zaman değiştirin. Mesela barbun dip balığıdır; onu haftada üç yerine bir kez yedirin. Hamsi ya da istavrit gibi yüzey balıkları yedirin.

SALATAYA ALIŞTIRIN: Çocuklara büyümeleri için haftada bir-iki kez kırmızı et verin. Obeziteden korunmaları için düzenli spor yapmayı aşılayın.

RÖNTGEN İÇİN DÜŞÜNÜN!: Su kaynadığı zaman içinde bulunan klor, arsenikle birleşerek kanserojen kimyasallar ortaya çıkardığı için çocuğunuzu ılık suyla yıkayın. Kanserden korunmak için radyasyondan kaçınmak da önemli. Çocuğunuz her hastalandığında röntgen için doktorunuza ısrar etmeyin!

ODAYA KAKTÜS: Bilgisayar, televizyon ve cep telefonu, radyasyon yayar. Tozlara karşı, odasında büyük boy kaktüs, leylak, İngiliz sarmaşığı ya da Benjamin yetiştirin. Melatonin, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kanserden koruyor. Karanlıkta salgılandığı için, çocuklarınızı mutlaka karanlık odada uyutun.

DOĞMADAN KORUYUN: Bir çalışmada; gebelikten önce babaları benzen veya alkol bulunan ortamlarda çalışan çocuklarda, lösemi gelişme riskinin altı kat arttığı sonucuna varılmıştır.

TARIM İLACI ETKİSİ: Tarım ilacıyla temas eden çocuklarda yumuşak doku sarkomu riski 4 kat fazla. Hamilelikte tarım ilacıyla temas eden kadınların çocuklarında löseminin 9 kat arttığı görüldü. Manyetik alana yakın evlerdeki çocuklarda kan kanseri gelişme riski iki kat fazla.

ASPİRİNİ GECE ALIN: Oxford Üniversitesi'nin araştırması, kanser ölümlerinin yüzde 40'ının kolorektal kanserlerden kaynaklandığını, günlük aspirin alımıyla riskin yüzde 20'lere düştüğünü ispatladı. Aspirin'in kanser önleyici etkisi 55 yaş ve üstünde daha çok. Düşük doz Aspirin akciğer ve gırtlak kanseri riskini yüzde 60 azaltıyor. Özofagus kanseri yüzde 50, bağırsak kanseri yüzde 40, akciğer yüzde 60, prostat kanseri ise yüzde 10 düşüyor. Aspirin'i kalsiyumla beraber gece almak etkisini artırıyor.

EN ETKİLİ BAHARATLAR
KİŞNİŞ: Kişniş diyabet ve kanserin önlenmesinde harika bir bitkidir. Özellikle kolon tümörü polipleri ve meme kanserinde etkili. Vücudumuzdaki toksinlerin atılmasına yardım için 2 çay kaşığı kişnişi bir fincan sıcak suya ilave ederek tüketebilirsiniz. İçine bal, nane yağı ya da portakal kabuğu ekleyebilirsiniz.

ZERDEÇAL: Zerdeçal DNA'nın radyasyondan meydana gelen ölümcül etkilerini azaltan çok güçlü bir baharattır. Karaciğer kanserine karşı daha çok korumacıdır ve yüzde 81 oranında tümörlerin küçülmesini sağlar. Baş boyun kanserinin büyümesine sebep olan hücre sinyallerini engellendiği belirtilmiştir.

ZENCEFİL: Günümüzde zencefil kanser hastalarında kemoterapinin yan etkilerini hafifleten bir besin takviyesidir.

Sabah
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
cok onemli bilgiler gercekten :eek: malesef gunumuz cocuklarinin hep yaptigi seyler isikli odada uyumak fast food tuketmek vs. cok dikkat etmek lazim gercekten

tesekkurler nk'm:utan:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst