Çocuklarımızın Eğitimi - Anne sevgisi

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul


1wsx4qbma1.jpg




Çocukları için yaşayan aile fertlerinin attığı tohumlar yeşerdi yeşerecek derken, anne sevgisi ile sağlıklı filizlerin boy attığını görmekten başka bir şey istemediğimin altını çizmem gerekir. Çocuklarımıza verdiğimiz değerin yansıması olan eğitim, daha ilk günlerde Anne kucağında başlar. Sevgi yumağının pozitif etkisiyle yoğurduğumuz ilginin saf istekleri, sadece yeni dünyalara henüz yeni adım atan çocuklarımız için olduğunu biliyoruz.

Dünden bu güne kadar yaşadığımız gerçek hayatın acımasızlığından etkilenmemesini istediğimiz çocuklarımızın gelişimi için, bildiklerimizi öğretirken bilmediklerimizi öğrenmeye devam edeceğiz. Çocukların ailede öğrenim gücü gelişimi üzerine, yeni evliler yaşamına ait gelişim kitapları okuyan eğitimci annelerin kendini yetiştirme sanatını doğuştan var olarak kabul etmek yetersiz olabilir.
Yemeden yediren anneler, giymeden giydiren yeni eğitimci babaların anlayışı hâkim olduğu mantığın sahibi olan Anadolu insanı çocuklarına verdiği değeri dünyada hangi toplumda görebilirsiniz? Dünden bu güne eğitim ve aile ilişkilerinde değişen çok şey oldu. Özellikle genç beyinlerin yetiştirilme farkı gittikçe değişmeye başladı. Rahat yaşamın etkisiyle zayıflayan birlik beraberlik ilkeleri hasara uğramaya başladığını söyleyebilirim.

Konuyla ilgili uzmanların yazdığı aile gelişimi kitaplarından faydalanmak isteyen aile reislerinin, ileriye dönük oluşumda olumlu yönde olgunlaşmalarını kendileri sağlayabilirler.
Evlenelim çocuklarımız olsun diyen gençlerin hazırlıklarını, çocuklar üzerine yaptıklarını söylemek yanlış olmaz sanırım. Henüz çocukları olmayan yeni evli genç çiftlerin burnunda tüten özlemi, eğitimci nitelikli çocuk sevgisinden başka bir şey olmadığı üzerine söz söylemenin doğru olduğuna inanmama müsaade edin lütfen.
Aranılan mücevherin bulunacağı zamanı, takdirin gücüne bırakmanın gerekliliğini bilmek erdemliğin üzerine yazılmış olsa gerek. Birimizin çocuğu, hepimizin aile çocuğu olduğuna inanan felsefenin beşiği olan Anadolu topraklarında çocuklara olan ilginin önemini her aile çok iyi bilir.

İlkokula daha dün gönderdiğimiz çocuklarımızın eğitimi için, annelik yapan öğretmenlerimizin şefkatli ellerinde öğretim hayatına başlayan minik eller; anne sevgisine eşdeğer ilgiyi asla unutamayacaklardır. Anadolu insanı için, sevgi denizinde yüzerek gelişim çağına giren çocuklarımızın aile eğitimine çok önem verilir. Anneler, babalar, yeni evliler ve öğretmenlerin bilgelikleri, çocuklarımızın eğitimi açısından gerekli olduğunu zaten biliyoruz sanırım. Günün birinde aile fertlerinin attığı yeni tohumlar yeşerecek kadar ilgi görürse, geleceğe ümitle bakan; kendine özgüveni olan bireyler yetiştirmiş oluruz. Anne sevgisi her şeye kadirdir diyenlerin sözlerine kulak kabartalım derim. Çocuklar üzerine yazılan yeni eğitimci hikâyelerin gelişim kitapları mutlaka ebeveynler tarafından okunmalıdır.

Öğrenim merakıyla bilgi hazinesine erişmek ve gelişimin duygusal gücünü hissetmek biz aile reislerinin görevi sayılır. Genç çiftlerin yeni tecrübelerini arttırmak için büyüklerin tecrübelerinden yararlanmaları, biz Anadolu insanında gelenek haline gelmiştir. Dünden bu güne kadar etkilenen aile yapısı, olumlu yönde gelişimi sürdürürken manevi duyguları da eksilmeye başladı sanırım. Bu tür rahat yaşam gelişimleri, insani olarak yükselişe geçilen zaman dilimindeki öğrenim gücünde ortaya çıkan dezavantajlar olarak nitelendirebiliriz.

Zaman yolcuları olan genç beyinlerin üstün meziyetleri, eğitimin yardımıyla anne kucağında ortaya çıkar. Modern yaşam dünyasının maddesel iletişimlerinden uzak tutmamız gereken çocuklarımızın duygusal zekâsını geliştirmek adına, sevgi deryası olan annelerin şevketinden mahrum bırakmamak gerekir diye düşünüyorum. Maddesel sıkıntılarımız olduğu dönemlerde çocuklara belli etmediğimiz zor günlerde, her ihtiyacını karşılamak için gayret göstermemize sebep ne idi? Biz eğitimci ve büyük aile reisleri olarak yeni dertlere göğüs gerebiliriz. Çocuklarımız daha çok küçük durumu anlamalarını istemiyoruz diyen zihniyetin sebebi ne olabilir? Yeni evli çiftlerin çocuk eğitimini iyice öğrendikten sonra çocuk yapmaları daha akılcı olabilir. İnsanı ansan yapan özelliklerin manevi duygular eşliğinde artacağımı da asla unutmamamız gerekir.
Çağdaş yaşam dünyasında eğitimden payını alması gereken çocuklarımızın eğitimi aile yapısı içinde, anne şefkatiyle birlikte başlamalıdır (eğitim dergilerinde makaleler yazıları bölümünden alınmıştır). Elbette biliriz ki onlar her şeyin en iyisine laiktir.
Zaman yolcuları eşliğinde eğitim diye söze başladık. Öğrenimin gücü ile çocuk eğitiminin önemine vurgulamaya devam edelim isterim tabi ki. İzin verirseniz gelecek yazımda, annelerin aile ve eğitimi konunun detaylarına inelim, müsaade ederseniz saygılarım tüm yeni eğitimci aile fertlerinin olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst