Çocuklara nasıl bir eğitim

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
KARTEPE'DE İKİNDİ SOHBETLERİ
Kartepe Belediyesi sosyal sorumluluk çerçevesinde Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ile ikindi sohbetlerini başlattı. Belirli periyotlarda ilçe genelinde özellikle bayanlara yönelik düzenlenecek ikindi sohbetlerine önceki gün Tepetarla’dan start verildi.
26 Haziran 2012 Salı 11:03
Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Karmek kurslarında Tepetarla Kurs Merkezi’nde yılsonu sergisi ve belge töreni ardından kursiyerler ikindi sohbetlerine katıldı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, aile yapısının kuvvetlendirilmesi adına düzenlenecek ikindi sohbetlerinin ilçe genelinde yaygınlaşacağını ifade etti. Tepetarla kurs merkezi bahçesinde güzel havanın etkisiyle geniş bir katılımın sağlandığı ikindi sohbetlerinin ilkinde Tepetarla Mahalle Muhtarı Osman Öztürk, Tepetarla Ak Parti Mahalle Temsilcisi Hüseyin Haldız, bayanlar hazır bulundu.

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan, ailelerin çocuğun okul başarısına, karne başarısına takıldığını ancak karakterini, kişiliğini ve ahlakını ihmal ettiğini söyledi. Tepetarla mahalle sakinlerini farklı bakış açılarıyla etkileyen Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, çocuk eğitiminde anne babaların düştüğü büyük yanlışlığa dikkat çekti. Aslanhan, "Bize bir bardak su getirmeye aciz olan yavrumuz, bizim için kılını kıpırdatmaktan aciz olan yavrumuz, tuttuğu futbol takımı, mensup olduğu çete, kız arkadaşı, erkek arkadaşı için adam öldürüyor, ölümü göze alıyor. Okuldan geliyor, nasılsın iyiyim, dersler nasıl iyi, 3. bir kelimeyi bizimle paylaşmayan, akşam bizimle oturup yüzümüzü bile görmek istemeyen kızımız, oğlumuz, yan odaya geçip kapıyı kilitledikten sonra ama telefon ama internetle sabaha kadar başkasıyla neyi paylaşıyor. Bizde arayıp bulamadığı, başkalarında aradığı, bulmaya çalıştığı ne var acaba? Biz nerde hata yapıyoruz?” diye soran Aslanhan, özellikle son 10 yılda, Türkiye'de anne ve babaların, sadece çocukların okul başarısına, akademik başarısına, karnenin sol tarafına takıldığını ancak kimsenin çocuğunun kişiliğine, karakterine, şahsiyetine, edebine ve ahlakına odaklanmadığına dikkat çekti.

Aslanhan, “13 yıldır bu işi yapıyorum. Anne babalar gelir, hocam, 'Fen lisesini kazanması için hangi dershaneye göndereyim', 'oğlumun üniversiteyi kazanması için hangi matematikçiden ders aldırsak', 'nerden napsak hangi okula göndersek acaba daha başarılı olur.' Bir tane Allah'ın kulu gelip de bu kız var ya merhametsiz, bu oğlan paylaşmayı bilmiyor. Bu kız annesine, babasına saygısız, büyükleriyle nasıl konuşacağını bilmiyor, ben buna edebi terbiyeyi, ahlakı, paylaşmayı, insanlığı, merhamet duygusunu nasıl öğretirim diyeni duymadım. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak, vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Dikkat aile yapımız bitme noktasına gelmektedir. Buna dikkat edelim. Bunun önüne geçmek için birbirimize sıkı sıkı sarılmamız gerek.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst