Byn.Psikolog
Aktif Üye
Annenler, anneler, anne adaylari ve anne olmak isteyenler veeeee bir gun anne olacaklar. Bu bolumde her turlu soru ve sorunlarimiza hep birlikte cevap bulalim:sevindirikasli:
topiginiz hayirli olsun
ne guzel dusunmussunuz cok tesekkurler...
Annenler, anneler, anne adaylari ve anne olmak isteyenler veeeee bir gun anne olacaklar. Bu bolumde her turlu soru ve sorunlarimiza hep birlikte cevap bulalim:sevindirikasli:
Biraz daha büyüsünler işte o zaman dengelerimizi hepten şaşırtıyorlar,bugün büyük kızım, beni ve babasını delirtti resmen, bütün gün başağrısı tuttu bu yüzdenÇocuklarımızın da bir birey olduklarını unutmamak gerektiğini düşünüyorum.
2 tane erkek çocuğu annesi olarak,bazen beni dengemden çıkarabiliyorlar.Kendimi zor frenlediğim anlarım oluyor.
Özellikle ufaklık 2 yaşında ve çok yaramaz,kendi başına bir şeyler yapmak istiyor,çok inatçı ve istediği olsun istiyor.
Büyük olan biraz daha mülaim ve ona göre daha sakin.
Anne olmak büyük bir sabır gerektiriyor ama sabrım bazen çok zorlanıyor.
Çocuklarımızın da bir birey olduklarını unutmamak gerektiğini düşünüyorum.
2 tane erkek çocuğu annesi olarak,bazen beni dengemden çıkarabiliyorlar.Kendimi zor frenlediğim anlarım oluyor.
Özellikle ufaklık 2 yaşında ve çok yaramaz,kendi başına bir şeyler yapmak istiyor,çok inatçı ve istediği olsun istiyor.
Çocuklarımızın da bir birey olduklarını unutmamak gerektiğini düşünüyorum.
Biraz daha büyüsünler işte o zaman dengelerimizi hepten şaşırtıyorlar,bugün büyük kızım, beni ve babasını delirtti resmen, bütün gün başağrısı tuttu bu yüzden
16 yaşında canım ,okulda arkadaş grubu var dün o arkadaşları okula gitmiyecek diye bizim hanım da gitmeyecekmiş,konuşarak 2. derste gitmeyi ikna ettik ama babası baya bir sinirlendi ,kızım evden çıkınca da bende evden çıkıp takip ettim tam deli çağı belli olmaz
maalesef bu sorun size ozgu degil. o kadar bu tarz sikayetle karsilasiyoruzki artik kaniksadim. kizinizla anne baba olarak iliskileriniz nasil bilmedigim icin cozum adina soyleyecegim oneri aksi lamel yapabilir. eger bu davranisinizi kizimdan beklemezdim diyorsaniz cokta endise etmenize gerek yok dediginiz gibdeli cagi yasi geregi bu tarz sasirtici tavirlarla karsilasmaniz mumkun. yok uzun suredir bu ve buna benzer sorun olarak algiladiginiz durumlar varsa ozel kanaldan msn gibi yarsima hazirim. rabbim yarsimciniz olsun.
maalesef bu sorun size ozgu degil. o kadar bu tarz sikayetle karsilasiyoruzki artik kaniksadim. kizinizla anne baba olarak iliskileriniz nasil bilmedigim icin cozum adina soyleyecegim oneri aksi lamel yapabilir. eger bu davranisinizi kizimdan beklemezdim diyorsaniz cokta endise etmenize gerek yok dediginiz gibdeli cagi yasi geregi bu tarz sasirtici tavirlarla karsilasmaniz mumkun. yok uzun suredir bu ve buna benzer sorun olarak algiladiginiz durumlar varsa ozel kanaldan msn gibi yarsima hazirim. rabbim yarsimciniz olsun.
inatci ve istediginin daima olmasini istiyor ve bu konuda sizi zorluyorsa iki seye cok dikkat edin. eger isteklerini aglayarak yerine getirtmeye calisiyorsa kesinlikle aglamasinin neticesi olarak pes edip istedigini yerine getirmeyin. bu cocugun aglamasinin odulu sayilir ve cocugunuz isteklerinin yerine getirilmesinin yolunu ogrenmis olur her zaman bu silahi kullanir. aglasin birakin siz cocugunuza aglayarak bir yere varamayacagini sakin ve tavizsiz bir sekilde hem beden hemde sozel dilinizle ifade edin. cok zorlanacaksiniz basta. ama zamanla netice alacaksiniz. belli bir sure sonra sizin onay vermediginiz durumlarda cocuk aglama silahinin ise yaramadini bilecek ve bu sekilde tepki vermek yerine baska metodlar arayacak. iste o zaman o metodu bizimle paylasirsaniz ortak cozum onerileri gelistirebiliriz. sahim bu bir surec hemen netice beklemeyin. surecin kisa olmasi sizin kararliliginiza bagli.
Allah bagislasin ne guzel rabbim iki evlat vermis. Iki yasindaki oglunuzun cok yaramaz olmasindan sikayet etmeye hakkiniz var elbette. Ancaaak yaramaz cocuk zeki olur. surekli ir seyler yapmak istemeside bunun teyidi. enerjisini bosaltacagi uygun ortam hazirlarsaniz vede biraz yaramazliklarina sizde alet olursaniz ( birlikte yaramazlik yapmak gibi) eminim gelisimi icin en dogru davranisi yapmis olursunuz. sahim bazen yapdigimiz en buyuk yanlis meslegi oyun olan cocuklarimizin kendi halinde uslu uslu oynamasini yaramazlik yapmamasini istiyoruz. oysa bu beklentimiz esyanin tabiatina aykiri. bpyle bir beklenti icine girmeye hakkimiz yok. evde cocuklarin yaralanmasina neden olacak bir cok unsurlari kaldirin vede serbest birakin oynama konusunda hele hele oyunlarina sizde katilin bak cocuklarla daha saglikli iletisim kurdugunuzu vede isteklerini daha cok yerine getirdiklerini goreceksiniz. sabrinizi zorladiklarinda veya kurallari cignediklerinde cezayi hak ettigini dusundugunuz durumlarda size cooooook etkili bir ceza yontemi soyleyeyim. en sevdigi durumdan mahrum edin. cocuga verilecek en buyuk ve etkili ceza onun icin odul sayilacak unsurdan mahrum etmektirrr
en oldurucu ve yikici ceza ise fiziksel ve ruhsal siddet. bu tur ceza maalesef cocugun ruh dunyasinda yikimdan vede davranis bozuklugundan baska bir sey kazandirmiyor bize...Rabbim yardimcin olsun vede tebrikler yaramaz bir oglun oldugu icin herkese rabbim boyle bir yaramaz yani zeki evlat versin!
Haklısınız!!!
Bu süreci büyük bir sabırla atlatmam gerekiyor.Birde ağlama şekli öyle göz yaşı dökerek değil,inatla aynı şeyi söyleyerek oluyor.Yani atıyorum çakmak hastası,o çakmakı ver,o çakmakı ver......bin defa söylüyor resmen.
Dün gece yine aynı şeyi yaşadım inanın kucağımı aldım ve başka bir şeyle oyalamak istedim ama yinede benden daha inatçı olduğu bir kesin.
Hele şu son günlerde beni inanılmaz zorluyor.Bundan 20 gün önce bacağı kırıldığı için alçıda idi.Ve 20 gün önce çıkarıldı yalnız biz bu 2 aylık zaman içersinde her istediğini yaptık,oturduğu için ayağa kalkamadağı için her istediğini biz yaptık getirdik eline verdik sanırım bunun da etkisi olabilir çocuk üzerinde.
Teşekkür ederim ,ilk defa yaptığı birşeydi bu ,sanırım bir guruba ait olma duygusu ,babasıyla ve benimle ilişkileri iyi ve bu nedenle yalan söyleme gibi bir alışkanlığı yok,istese okula gidiyorum der ve gitmeyebilirdi bunun yerine bizimle konuşmayı tercih etti,akşam okuldan gelince de'' anne iyi ki gitmişim dil anlatım sözlüsünden 100 aldım''dedi böylece bu sorunu aştık çok şükür
Topiginiz hayırlı olsun gerçekten çok fayda bir topik olmuş
Bende 21 yasindayim su sıralar piskolojim bozuk acep banada görede bi terapiniz varmi