Byn.Psikolog
Aktif Üye
Hanimlar cocuklarimizin yaninda mahramiyete dikkat etmememiz neticesinde ne gibi bir problemle karsilasabiliriz? Basimizdan gecen ornek bir olayi sizlerle paylasacagim. Arzu eden olursaa?
Hanimlar cocuklarimizin yaninda mahramiyete dikkat etmememiz neticesinde ne gibi bir problemle karsilasabiliriz? Basimizdan gecen ornek bir olayi sizlerle paylasacagim. Arzu eden olursaa?
Büyük bir zevkle inanın merak ediyorum..
8 yaşındaki oğlum,çok utangaç hatta oldukşa tv de bile öpüşme sahnesinde kanalı değiştirir yada kafasını çevirir..
Aşırımı bilmiyorum ama banyosu sırasında kilodu ile banyo yapmak istiyor..Ne önerirsiniz bu konuda yada düşünceleriniz ne doğrultuda merak ediyorum.
Tahminmi edelim:sok:akşamı beklemeseniz şimdi yazsanız çok merak ettim doğrusu :ne:
Ben size başka bir konuda danışmak istiyorum benim 14yaşında bir kızım var ve yaklaşık 1ay önce kızımın bazı şikayetlerinden dolayı doktora götürdüm kızımın beynine mr çekildi ve kızımın beyninde anekroid bir kist saptandı ben ve eşim bunu kızıma şimdilik anlatmama kararı aldık derslerini etkilemesin diye çok duygusal bir kişiliği var çünkü ama hala içim rahat değil bu konuda doğrumu yapıyoruz yoksa yanlışmı yapıyoruz bilemeiyorum öneriniz ne olur diye sorsam :ne:
Tamam cevabini yaziyorum. Maalesef Emine hanimin komsunun yasadigi olayin aynisi. Cocuk anne ve babasinin surekli cinsel birlikteligine sahit oluyormus. Bu durumu temiz olan zihni kaldiramadigi icin cocuk dengesini kaybedip saldirganlasiyor. Elinde olan bir durum degil. Hocamiz cozum olarak bir muska gonderdi. Simdi dedik aile sosyal demokrat gecinen birisi. Boyle bir cozum onerisine nasil karslik vrrir acikcasi biraz tereddut ettik. sonra aile durumun vahametine bianen kabul etti. Cocuk muskayi takiyor ve cok sukur o gundur bugundur bir problemle karsilasmadik.Aile bize surekli minnettarligini bildiriyor.Annesini cekip ona dedimki w hanim cocugumuz galiba kontrolunuz disinda mustehcen sitelere girmis ve yasadigimiz butun problemlerin kaynagi bu. Bu kanuda lutfen otokontrol mekanizmasi gelistirin gibi bir giris yaptim. Ne derse begenirsiniz. Ay hocanim biz esimle toplum tarafindan ayip sayilan kavramlarin gereksiz oldugunu dusunerek hareket ediyorduk bu dogrultuda bagzi seylere dikkat etmiyorduk. Boyle olacagini bilemedik bu davranisimizin boyle bir sonuc doguracagini tahmin edemedik falan... Maalesef Singmund Freudun psikoaneliz kuraminin etkisinde kalmislar:uzgun:
ilk önce gösterdiğiniz ilgi va alkaya için çok teşekkür ederim ,uzman olduğunuz alanda net üzerinden de olsa insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz
ben yukarıda ki konudaki sorunun çözülme yöntemine takıldım ,üstelik sosyal demokratta değilim
şimdi muskayla tık diye çözülecekse niye o zaman psikologlar var
insanlara bu anlamda yardım edeyim derken yanlış bir din algısı yaymaya çalıştığınızı düşünüyorum
Yanlis bir din algisi mi:ne: valla canim benim psikolog olarak her seyi halledebilseydik sanirim dunyada mutsuz sorunsuz insan kalmazdi. Dunyada gulluk gulustanlik olurdu.Dua olarak muthis etkisi olan cevsen gibi tevriciye okumak gibi yollara basvurmak sanirim yanlis bir din algisi olmasa gerek ama yine de bu konu mayinli bir alan girmemeliydim. Ama su soruyu size sormadan edemiycem acaba boyle bir durumda bir psikolog olarak bizlerin en azindan benim yapabilecegim bir sey yok. Belki sizin bu konu hakkinda bir cozum oneriniz varsa bana cok sey katacaktir. Fikirlerini sabirsizlikla bekliyorum.
her şeyi güllük gülistanlık olacağını iddia eden ben değilim, ne psikıloglarla nede bahsettiğiniz cevşen vb . yöntemlerle...
eğer cevşen ve muskalarla bu işler olsaydı psikolojiye gerek kalmazdı ,çünkü tarih olarak bu yöntemler psikolojiden daha eskidir...
islam sihir ve büyü dini değildir , sanırım sizinde buna bir itirazınız olmayacaktır
benden fikir istemişsiniz elimden geleni yazayım nacizane,Kuran ın bize verdiği mesajı iyi anlayalım yeter .
Sihir ve buyunun konumuzla bir ilgisinin olmadigini dusunuyorum. Islamin sihir ve buyu dini olmadigini gayeiyi biliyor ve yapana yaptirana da Peygamberimizin lanet ettigini biliyorum![]()
Sunun altini cizmek istiyorum birincisi tastisma konusu olacak her seyden kacinirim. Cunku ne kalbimin kirilmasini nede birinin kalbini kirmayi isterim. Ikincisi burda yardima ihtiyaci olanlara yardim etmeye calisiyorum cunku bu sayede sadece cocuk psikolojisi alanina hitap etmekten kurtulmus vede bilgilerimin taze kalmasina olanak saglamis oluyorum ki bu sayede benden yardim isteyen herkese minnettarim. Sizin cevsenin ne oldugundan ve muskanin mahiyeti konusunda bilgi eksiginizin oldugu kanisana vardim. Nacizane yazacaginiz fikirleri onemsiyecegime emin olabiirsiniz. Ancak etkili bir dua sekli olan bu yontemlere kapali olmaniz vede duanin sorunlari cozemeyecegine olan inanciniz ayrica bir tartisma konusu olarak ele alabiliriz. Sizinle guzel fikir tartismasi yasayacagimi dusunuyorum.
Kızlar yazdıklarınızı takip edip okuyorum byn psikoloğ yardımcı olmak amaçlı açtı bu konuyu birinci tezdeki tedavi şekli yalnız daha üst düzeyde ögrenim almış bir hocasına aittir.konunun bu boyutuna eminim ayla tartışma konusu olsun diye yazmamıştır tamam cevşen koruyucu niteliğinde bir duadır ama bu bölüm ne tartışma bölümü nede bazı kavramları yargılama bölümü degildir onun için hülyacım,aylacım lütfen tartışma konusu olarak devam etmeyin ve birbirinize kırıcı davranmayın