Çocuğunuza Anneciğim, Babacığım Sözcükleriyle Hitap Etmeyin!

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
33
Konum
Mersin
aile_ve_cocuk-300x159.jpg


Sevgili Anne Babalar,

Çevrenizde çocuklarına “anneciğim, babacığım, dayıcığım, teyzeciğim” gibi sözlerle hitap eden anne babalar ve aile üyeleri görmüş olabilirsiniz. Belki de siz de çocuğunuza bu şekilde hitap ediyorsunuz. Peki, bu şekilde hitap etmek çocuğun kişiliği ve sağlıklı gelişimi açısından doğru mu?

Birçok anne baba bu şekilde hitabın daha samimi ve içten olduğunu düşünerek böyle hitap ediyor ve sonrasında artık çocuğun adı unutuluyor. Tüm aile üyeleri akraba derecelerine göre hitaplarda bulunuyor; babaannem, annem, babacığım, halacığım gibi.

Bu şekilde hitap etmek çocuğun sağlıklı kişilik gelişimi açısından kesinlikle doğru değil. Çocuğunuzun bir birey olduğunu unutmayın. Ona saygı duyduğunuzu ismiyle hitap ederek gösterebilirsiniz. Eğer çocuğunuza bu şekilde hitap edecekseniz neden bir isim koydunuz? Eğer herkes farklı şekilde hitap ederse çocuk kişiliğini, bireyselliğini nasıl geliştirebilir?

Çocuklara sadece bu şekilde de hitap edilmiyor. Bazı anne babalar çocuklarına “aşkım, bitanem, canım, prensesim, balım” gibi aşk sözcükleri ile de hitap ediyorlar. Çocuğunuz sizin çocuğunuz mu, yoksa aşkınız mı? Çocuğunuza sadece ismiyle hitap ederek sağlıklı gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Lütfen çocuğunuzun sağlıklı kişilik gelişimini desteklemek için sadece ismi ile hitap edin. Çocuğunuza anneciğim, babacığım sözcükleriyle hitap ederseniz size olan bağımlılığını daha da artırmış olursunuz.

Çocuğunuzun ismini unutmaması dileğiyle..
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
:uzgun:Bende ''aşkım,bebeğim,anneciğim''diye hitap ediyorum çooğu zaman:ne:
Ama bundan sonra daha dikkatli olacağım:panter:
 

office

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
1.020
Tepki
1.158
Puan
113
Konum
California
yok daha neler, bir de başına "sayın, hanımefendi" falan da koyalım :D şaka mı bu ya, daha neler.. valla ben "aşkım, bebeğim, prensesim, kraliçem" ile büyüdüm, psikolojim de harikaydı.. içimden nasıl geliyorsa çocuğuma da öyle seslenirim.. kedi yavrusu mu bu adıyla çağırıcağım :D şu hayatta ki en saçma şey, bir anneye çocuğunu nasıl sevmesi gerektiğini öğretmek bence.. eksik kalsın ben almayayım.. :D
 

gokyuzu

Daimi Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
4.135
Tepki
7.606
Puan
113
Konum
İstanbul
emeğine sağlık canım benim yeğenimde o şekilde yetişti şimdi herkese sayğılı özgüvenide tam seslenme şekli tabikide önemli ama asıl pisikolojiyi aileler değiştiriyor
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
iyi de ozguveni asilamak adina bu sefer sevgiden yoksun buyur cocuk bana ters geldi biraz :tskler:
bu ifadeler sevgi gosterisi ki sevgiyle buyuyen cocuklarn daha ozguvenli oldugunu okumustum Mehmet Teber'in bir yazisinda :tskler:
 

balböceği

Daimi Üye
Katılım
12 Nisan 2011
Mesajlar
435
Tepki
386
Puan
63
Yaş
40
Konum
ankara
Çocuğunuza anneciğim, babacığım sözcükleriyle hitap ederseniz size olan bağımlılığını daha da artırmış olursunuz.

buna bağlı olarakta bireysel hareket edememe okul fobisi gibi sorunların ortaya çıkması kaçınılmaz olur heralde bilgiiçin teşekkürler canım :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst