Merhabalar;
Bahçeden zeytin topladık yaklaşık 2-3 ay önce
tabi yeşil zeytini tatlandırmak biraz sabır ve zaman istiyor. Çok güzel oldu geçtekten birebir tarif arayanlar memnun kalacaksınız
Malzemeler;
5 kğ yeşil zeytin
İlk 10 Gün
1 çay bardağı kaya tuzu
1 limon
4 bardak su
Sonuncu Gün İlave
1 çay bardağı kaya tuzu
1 çay badağı limon suyu
1-2 dilim limon
4 su bardağı su
1 çay bardağı Sıvı yağ
Varsa defne yaprağı
Yapımı;
Öncelikle zeytinimiz hemen malzemelerle kurdum oldu bitti olmuyor. Bu saydığım malzemeler her su değişiminde kullanacağız.
Zeytinlere tek tek iki kesik atalım.
Geniş bir kapta yaklaşık 3-4 saat ılık suda bekletin.
Kuracağınız bidona zeytinleri doldurun.
(Benim 1 kg sığmadı birkaç gün sonra zeytinler çökme olunca ekledim kavanozdakini)
1. Gün
Yazdığım malzemeleri ekleyin.
24 saatte bir ilk 5 gün hergün suyunu değiştirip zeytinleri ılık sudan geçirin.
5 gün sonra 2 günde bir suyunu değiştirin.
Her değişimde aynı malzemeler girecek.
10. Güne geldigimizde berrak su ise benim on günde oldu sizinde öyleyse son gün malzemelerini ekleyin kapatıp 6-7 gün öyle kalsın.
İsteğe göre pulbiber ile servis edin afiyet olsun
İlk Hali
Son hali

Bahçeden zeytin topladık yaklaşık 2-3 ay önce
Malzemeler;
5 kğ yeşil zeytin
İlk 10 Gün
1 çay bardağı kaya tuzu
1 limon
4 bardak su
Sonuncu Gün İlave
1 çay bardağı kaya tuzu
1 çay badağı limon suyu
1-2 dilim limon
4 su bardağı su
1 çay bardağı Sıvı yağ
Varsa defne yaprağı
Yapımı;
Öncelikle zeytinimiz hemen malzemelerle kurdum oldu bitti olmuyor. Bu saydığım malzemeler her su değişiminde kullanacağız.
Zeytinlere tek tek iki kesik atalım.
Geniş bir kapta yaklaşık 3-4 saat ılık suda bekletin.
Kuracağınız bidona zeytinleri doldurun.
(Benim 1 kg sığmadı birkaç gün sonra zeytinler çökme olunca ekledim kavanozdakini)
1. Gün
Yazdığım malzemeleri ekleyin.
24 saatte bir ilk 5 gün hergün suyunu değiştirip zeytinleri ılık sudan geçirin.
5 gün sonra 2 günde bir suyunu değiştirin.
Her değişimde aynı malzemeler girecek.
10. Güne geldigimizde berrak su ise benim on günde oldu sizinde öyleyse son gün malzemelerini ekleyin kapatıp 6-7 gün öyle kalsın.
İsteğe göre pulbiber ile servis edin afiyet olsun
İlk Hali
Son hali
heryerde mük olmak zorundayım
Güzel olmuş ama elcağızlarına sağlık eskiden pek yemezdim bu sene alıştım bu zeytin olaylarına

vala bende yapa ede öğrendim bu sitede çoğu denenmişlerin alt yapısını sen oluşturuyorsun bacıcanım 