Merhabalar;
Bahçeden zeytin topladık yaklaşık 2-3 ay önce
tabi yeşil zeytini tatlandırmak biraz sabır ve zaman istiyor. Çok güzel oldu geçtekten birebir tarif arayanlar memnun kalacaksınız
Malzemeler;
5 kğ yeşil zeytin
İlk 10 Gün
1 çay bardağı kaya tuzu
1 limon
4 bardak su
Sonuncu Gün İlave
1 çay bardağı kaya tuzu
1 çay badağı limon suyu
1-2 dilim limon
4 su bardağı su
1 çay bardağı Sıvı yağ
Varsa defne yaprağı
Yapımı;
Öncelikle zeytinimiz hemen malzemelerle kurdum oldu bitti olmuyor. Bu saydığım malzemeler her su değişiminde kullanacağız.
Zeytinlere tek tek iki kesik atalım.
Geniş bir kapta yaklaşık 3-4 saat ılık suda bekletin.
Kuracağınız bidona zeytinleri doldurun.
(Benim 1 kg sığmadı birkaç gün sonra zeytinler çökme olunca ekledim kavanozdakini)
1. Gün
Yazdığım malzemeleri ekleyin.
24 saatte bir ilk 5 gün hergün suyunu değiştirip zeytinleri ılık sudan geçirin.
5 gün sonra 2 günde bir suyunu değiştirin.
Her değişimde aynı malzemeler girecek.
10. Güne geldigimizde berrak su ise benim on günde oldu sizinde öyleyse son gün malzemelerini ekleyin kapatıp 6-7 gün öyle kalsın.
İsteğe göre pulbiber ile servis edin afiyet olsun
İlk Hali
Son hali

Bahçeden zeytin topladık yaklaşık 2-3 ay önce
Malzemeler;
5 kğ yeşil zeytin
İlk 10 Gün
1 çay bardağı kaya tuzu
1 limon
4 bardak su
Sonuncu Gün İlave
1 çay bardağı kaya tuzu
1 çay badağı limon suyu
1-2 dilim limon
4 su bardağı su
1 çay bardağı Sıvı yağ
Varsa defne yaprağı
Yapımı;
Öncelikle zeytinimiz hemen malzemelerle kurdum oldu bitti olmuyor. Bu saydığım malzemeler her su değişiminde kullanacağız.
Zeytinlere tek tek iki kesik atalım.
Geniş bir kapta yaklaşık 3-4 saat ılık suda bekletin.
Kuracağınız bidona zeytinleri doldurun.
(Benim 1 kg sığmadı birkaç gün sonra zeytinler çökme olunca ekledim kavanozdakini)
1. Gün
Yazdığım malzemeleri ekleyin.
24 saatte bir ilk 5 gün hergün suyunu değiştirip zeytinleri ılık sudan geçirin.
5 gün sonra 2 günde bir suyunu değiştirin.
Her değişimde aynı malzemeler girecek.
10. Güne geldigimizde berrak su ise benim on günde oldu sizinde öyleyse son gün malzemelerini ekleyin kapatıp 6-7 gün öyle kalsın.
İsteğe göre pulbiber ile servis edin afiyet olsun

İlk Hali
Son hali