Çizik Yeşil Zeytin Yapımı-bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.757
Merhabalar; :selam:
Bahçeden zeytin topladık yaklaşık 2-3 ay önce :) tabi yeşil zeytini tatlandırmak biraz sabır ve zaman istiyor. Çok güzel oldu geçtekten birebir tarif arayanlar memnun kalacaksınız :)

Malzemeler;
5 kğ yeşil zeytin

İlk 10 Gün

1 çay bardağı kaya tuzu
1 limon
4 bardak su

Sonuncu Gün İlave
1 çay bardağı kaya tuzu
1 çay badağı limon suyu
1-2 dilim limon
4 su bardağı su
1 çay bardağı Sıvı yağ
Varsa defne yaprağı

Yapımı;
Öncelikle zeytinimiz hemen malzemelerle kurdum oldu bitti olmuyor. Bu saydığım malzemeler her su değişiminde kullanacağız.
Zeytinlere tek tek iki kesik atalım.
Geniş bir kapta yaklaşık 3-4 saat ılık suda bekletin.
Kuracağınız bidona zeytinleri doldurun.
(Benim 1 kg sığmadı birkaç gün sonra zeytinler çökme olunca ekledim kavanozdakini)

1. Gün
Yazdığım malzemeleri ekleyin.
24 saatte bir ilk 5 gün hergün suyunu değiştirip zeytinleri ılık sudan geçirin.
5 gün sonra 2 günde bir suyunu değiştirin.
Her değişimde aynı malzemeler girecek.
10. Güne geldigimizde berrak su ise benim on günde oldu sizinde öyleyse son gün malzemelerini ekleyin kapatıp 6-7 gün öyle kalsın.
İsteğe göre pulbiber ile servis edin afiyet olsun :papatya:

İlk Hali
C72155B8-F18E-4DF6-896F-E987405E97F7.jpeg

Son hali :)
08014411-E46C-47AF-80DF-F471C54531E0.jpeg

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.757
Mütevazilikte bir dünya markası olan canım arkadaşım benim :krizz: Güzel olmuş ama elcağızlarına sağlık eskiden pek yemezdim bu sene alıştım bu zeytin olaylarına
:krizz::krizz: ayy bacım ne bilim kendimi övmimde ne ediyim simdi hahahaha böyle mutlu oluyorum yıllar sonra yıllar önceki hamaratlıklarımıda görünce haha kendimi pofpiflemeden yapamıyorum :krizz: sende müksün bacım arada gir konularına kendini öv böyle hahahaha

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.372
:krizz::krizz: ayy bacım ne bilim kendimi övmimde ne ediyim simdi hahahaha böyle mutlu oluyorum yıllar sonra yıllar önceki hamaratlıklarımıda görünce haha kendimi pofpiflemeden yapamıyorum :krizz: sende müksün bacım arada gir konularına kendini öv böyle hahahaha
Ben övemiyom sen öv beni diyeceğim ama o zaman da utanıyom yanaklarım kızarıyor :utangac: :haha:

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.757
Ben övemiyom sen öv beni diyeceğim ama o zaman da utanıyom yanaklarım kızarıyor :utangac: :haha:
Yanaklarından mıncıklarımmm seni :kkalp: vala bende yapa ede öğrendim bu sitede çoğu denenmişlerin alt yapısını sen oluşturuyorsun bacıcanım :interest: sende her zaman benim için usta bi chefsin veee tariflerin kraliçesisin :kkalp: sen bakma sosyal medya bizden öğreniyor çoğu tarifi :krizz: artislik ediyorlar kendileri bulmuş gibi :D bizim onlardan neyimiz eksik yıllardır burdayız :kkalp:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.372
Yanaklarından mıncıklarımmm seni :kkalp: vala bende yapa ede öğrendim bu sitede çoğu denenmişlerin alt yapısını sen oluşturuyorsun bacıcanım :interest: sende her zaman benim için usta bi chefsin veee tariflerin kraliçesisin :kkalp: sen bakma sosyal medya bizden öğreniyor çoğu tarifi :krizz: artislik ediyorlar kendileri bulmuş gibi :D bizim onlardan neyimiz eksik yıllardır burdayız :kkalp:
Oooo! O nasıl gaza getirmedir kızara kızara uçtum şu an :cokkomik: Teşekkür ederim balım benim o dönem ne güzeldi ya İncitanemtuana bir yandan ben bir yandan sen bir yandan ferah ablalar felisity falan ne çok şey ekliyorduk bayağı değişik şeyler öğrenmiştim hatta zuzu falan da ekliyordu denemiştim tariflerini hala defterimde yazılıdır. :canlarim:

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.757
Oooo! O nasıl gaza getirmedir kızara kızara uçtum şu an :cokkomik: Teşekkür ederim balım benim o dönem ne güzeldi ya İncitanemtuana bir yandan ben bir yandan sen bir yandan ferah ablalar felisity falan ne çok şey ekliyorduk bayağı değişik şeyler öğrenmiştim hatta zuzu falan da ekliyordu denemiştim tariflerini hala defterimde yazılıdır. :canlarim:
Amaa ne gaz hee doğalgaz hahahaha yok yok gerçekleri diyorum bacım :seniseni:
Yaaa evet lili vardı şekerpare vardı onlarda canlarım ne kadar çok severdim öyle güzel kalpli insanlar tanıdımki burda gerçekten samimiyetlerini burdan hissettirirlerdi :kkalp:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.372
Manifest mi ne onu yapıp hepsini geri çağırıyorum şu an 777'ci emoji yok mu bizde haha

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.757
Manifest mi ne onu yapıp hepsini geri çağırıyorum şu an 777'ci emoji yok mu bizde haha
haha yok öyle emociler haha evrene yolla mesajları bacım haha ayy o degilde aklıma şey geldi sılammm haha geçen yazmıiş bana kızçesinin çeyizini dizmişler evinede duygular şelale falan :D eneeğ dedim kaynanatör ne ağlıyorsa damat ağlaması lazım buna denk geldi diye hahahaha

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.372
haha yok öyle emociler haha evrene yolla mesajları bacım haha ayy o degilde aklıma şey geldi sılammm haha geçen yazmıiş bana kızçesinin çeyizini dizmişler evinede duygular şelale falan :D eneeğ dedim kaynanatör ne ağlıyorsa damat ağlaması lazım buna denk geldi diye hahahaha
Ay çok fenasın :haha: ne dedi demeye korktum şu an :cokkomik:

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.757
Ay çok fenasın :haha: ne dedi demeye korktum şu an :cokkomik:
Beni biliyorsun pas geldiyse gollerim hahahaha
Az mı çektirdi be banaaağ hahahaha boş kalırmıyım oh simdi damatlar düsünsün birde degil 2 si birden peş peşe evleniyor kızların hahahaha valla daha mesajımı görmemiş dün mü ne gece yazmışdım hahahaha bu sıralar çok müsaitligi olmuyor herhalde beni dövemez de hahahaha fırsatçılık edip lafları yolluyorum haha

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar