bir diğer tarifte şöyle,
- 2 soğan
- 2 domates
- 1 salatalık
- 2 sivri biber
- ½ demet maydanoz
- ½ demet taze nane
- 50gr.- 3 tepeleme tatlı kaşığı çökelek
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
- Süslemek için nane yaprağı veya çörek otu
Öncelikle soğanları soyup ince ince doğrayalım ve tuzla yumuşayana dek iyice ovalım ve bir kenara alalım.
Soğanlar acılığını yitirip, yumuşayıp suyunu salması için beklerken; domates, salatalık ve biberleri küp küp ama dişe gelecek şekilde doğrayalım. Maydanoz ve naneyi yıkayıp ince ince kıyalım. tavsiye ederim.
Doğradığımız tüm malzemeleri bir kapta, suları birbirine karışması için iyice karıştıralım.
Ben salatanın mutlaka salata tabağı ile veya porsiyonlar halinde sunulmasından yanayım, ne de olsa kimsenin tuz, limon, yağ veya sos ölçüsü bir değildir. Bu yüzden avukmayı dilerseniz minik kaplarda üzerine çökelek ve çörek otu serperek ve zeytinyağı gezdirerek veya kare/çember ile şekil vererek misafirlerinize sunabilirsiniz.
Farklı tatların, dokuların bir arada olduğu zengin bir salata, üstelik yine evde olması kuvvetle muhtemel sebzelerle… Süslemek, sunmak size kalmış, takdir etmek misafirlerinize…
Afiyet olsun!
alıntıdır