Cilt Temizliği Önerileri!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Cildinizde bakteri oluşumunu önlemek, sağlık ve güzelliğini korumak için düzenli temizleme yapmak cilt bakımının altın kuralıdır.

734528115288CECFA6559DB3953245.jpg


Sabah ve akşam cilt tipinize uygun ürünlerle temizlik yapmak; cilt gözeneklerinin temizlenmesi, gün boyunca cildinizde biriken toz, ter, makyaj kalıntıları gibi cilde zarar veren maddelerden arındırılmasını sağlar.

Sabun Kullanmak

Sabun; cilde esneklik ve parlaklık kazandıran yağı tamamen emerek kurutur. Cildin PH dengesini düzenleştiren sabun yağlı ciltler tarafından tercih edilmelidir. Özellikle kuru ve normal ciltlerde sabun kullanımından kaçınılması gerekir.

Hassas Cilt

Hassas ciltlerin temizliğinde alkol içerikleri yüz tonikleri kullanmak cildi tahriş edebilmektedir. Özellikle hassas ciltler için üretilmiş alkolsüz tonikler ya da termal su spreyleri cildin PH dengesini bozmadan nemlendirir, kaşıntı ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur.

Kozmetik Ürünler

Gıda ve ilaçlarda olduğu gibi kozmetik ürünlerin de son kullanma tarihi vardır. Krem, ruj, fondöten gibi kozmetik ürünlerinizin son kullanma tarihini kontrol ederek kullanmalısınız. Son kullanım tarihi geçmiş kozmetik ürünler cildinizin tahriş olmasına, sivilce gibi cilt sorunlarının yaşanmasına zemin hazırlar.

Cilt Maskeleri

Cilt bakım maskeleri anında etki gösteren hızlı güzellik kaynaklarıdır. Cilt tipinize uygun bakım maskesi uyguladığınızda cildinizin parladığını, gerildiğini ve pürüzsüzleştiğini ilk kullanımdan itibaren görebilirsiniz. Papatya, melisa özlü maskeler cildinizin rahatlamasını, kızarıklık ve tahrişin iyileşmesini sağlar.

Ölü Hücreler

Cilt yüzeyinde birikmiş ölü hücreler; cildin cansız ve mat görünmesine neden olur. 15 günde bir kez uygulayabileceğiniz peeling sayesinde cildiniz derinlemesine temizlenirken, ölü hücreler arındırılır. Nane özlü peelingler cildin rahatlamasına yardımcı olur.


Alıntıdır!
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
sadece su kullanıyorum gunese karsı cok hassasım gunes kremı kullancam artık bakkala gıtsem bıle:(
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım Sebamed kullan yüksek faktörlü. Gerçekten çok iyi koruma sağlıyor:eek:
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Uriage ürünlerini seviyorum , güneş koruyucum doktor tavsiyesi ile uriage bir de hamilton markasını tavsiye etti onu da araştırıcam.

Nemlendirme , temizleme konusunda da tavsiyeye ihtiyacım var , doktor zamanım geldi :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst