Çilekli Pasta (Yanları dekorlu)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
hpim1901m.jpg
hpim1902.jpg


ÇİLEKLİ PASTA

Bu pastanın etrafındaki desenli hamur..

Renkli dekor hamurunu hazırlamak için..
35 gr margarin
35 gr pudra şekeri
35 gr yumurta beyazı (iri bir yumurta akı yeterli)
35 gr un

Yumuşak margarin ve pudra şekerini çırpalım.

Çırpmaya devam ederken azar azar yumurta beyazını ilave edelim.

Unuda katarak karıştıralım.

İstediğiniz renklerde boya ile renklendirip kağıt kalemlere yada benim gibi buzdolabı poşetine doldurup ucunu istediğiniz kalınlıkta keselim ve bekletelim.

hpim1898p.jpg


Diğer tarafta Yan rulo süslemesi için hamuru hazırlayalım..

90 gr yumurta beyazı
110 gr toz şeker
125 gr yumurta (3 orta boy yumurta)
90 gr hindistan cevizi rendesi yada toz badem (ben hindistan cevizi kullandım)
25 gr un
20 gr margarin erimiş.

Yumurta beyazı ile toz şekerin yarısını çırparak mereng haline getirelim.

Ayrı bir yerde yumurta kalan şeker, hindistan cevizi, un ve margarini çırparak karıştıralım.

Bunu hazırladığınız merengin içine katarak ikisini karıştıralım.

Tepsilerin içine yağlı kağıt serelim.

Başka bir yağlı kağıda önceden istediğiniz bir deseni çizip hazırlayalım.

Ama bu desenler kullanacağınız pasta çemberine göre hazırlanmalı ve enini boyuu ona göre hazırlamalısınız.

Çizilen kağıdıda çizgiler altta kalacak şekilde önceden koyduğumuz yağlı kağıdın üzerine koyalım.

Ve hazırladığımız renkli hamuru bu çizgilerin üzerinden güzelce desenler yaparak sıkalım.

Hepsini hazıladıktan sonra hazırladığımız diğer hamuru alalım.

Bu hamuru renkli hamurun üzerine dikkatlice yayalım.

220 derecede ısıtılmış fırında 7 dakika pişirelim ve fırından çıkaralım.
Soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkaralım bu resim kağıttan çıkardıktan sonra tersi.(çok lezzetli bir hamur oluyor tadı nefiiiis)

Daha sonra bu hazırladığımız şeritleri pasta çemberinin içine kenar olarak yerleştirelim. (bundan sonraki aşamaları ve dilimlenmiş halini çekmeyi unutmuşum)

Tabanınada pandispanya pasta altı koyalım.
Şekerli şurup ile uslatın.

hpim1899.jpg


Kreması için.
1 su bardağı süt.
2 poşet krem şanti.
500 gr çilek yada frambuaz püresi.
5-6 tane yaprak jelatin.

Yapılışı

1 su bardağı süt ile iki poşet krem şantiyi çırpalım.

Bu arada yaprak jelatinleri yarım bardak suya koyarak eritin.

Krem şanti kabarınca içine hazırladığınız çilek püresini( ben çileği biraz pudra şekeriyle blendırdan geçirdim) Ve soğuk suda eriyen jelatinleri ilave edin karıştırın.

Hazırladığınız kremanın yarısını pandispanyanın üzerine yayın.

Diğer pandispanyayı kremanın üzerine koyun ıslatın ve kalan kremayı üzerine düküp düzeltin.

Buzdolabında 2 saat kadar donması için bekletin.
Dolaptan çıkınca çemberinden çıkarıp üzeerini istediğiniz gibi süsleyin(ben meyveli sos kullandım)

hpim1900.jpg

Alıntıdır...
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
aynen arina ben çok sabırsızımdır böyle ince işlerle asla uğraşamam
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst