Çilekli,irmikli muhallebi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
%C7ilekli%20%DDrmikli%20Muhallebi-B.jpg


Mutfak: Klasik Tanımlar
Yemek Türü: Meyveli Tatlılar
Hazırlama Süresi: 10
Pişirme Süresi: 15
Kişi Sayısı: 6
Malzemesi:
1 su bardağı tozşeker 6 su bardağı süt 6 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı tereyağ 3 adet damla sakızı Süslemek için: 2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu 2 su bardağı çilek
Tarifi:
Tencerede sütü kaynatın. Tozşekeri küçük bir tavaya koyun. Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın. Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin. Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın. Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın. Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst