Çilekli crumble (Kıtır)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
atlı_42f46c6b-b10b-4301-86f1-e97b1ea0d187_14_360ED6F1-D94F-4460-9AB7-50A5B99135DA.jpg


Çilekli crumble (Kıtır)

Çilekli kısmı için :
500 gr çilek
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı toz badem
1 yemek kaşığı nişasta

Crumble için:
1 su bardağı un
75 gr soğuk tereyağ (küp küp kesilmiş)
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı file badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:
Mutfak robotuna tereyağ, un ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Daha sonra şekeri ve file bademi içine ekleyip kaşıkla harmanlayın.Çilekleri ortadan ikiye bölün. İçine toz badem, şeker ve nişastayı döküp karıştırın, fırın kabına yayın. Üzerini kapatacak şekilde unlu karışımı dökün ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst